3
Kuulumisia
 

12.9.2015

Kantanaaraamme Nano täytti 10 vuotta elokuun lopussa - niin se aika vaan menee ja ensi vuonna on myös 10 vuotta Susanssin kasvatusta takana. Ennen sitä toivottavasti saamme vielä pentueen tai kaksi, ehkä jopa kolme. Susanssin kissalan tytöt Piko,Maiden ja Runo ovat kaikki aloittaneet kiimat. Piko on pitänyt nyt kesätaukoa, mutta Maiden on juossut läpi kesän ja on nyt ensimmäisenä vuorossa suunnitelmien kanssa. Ensiksi pitää kuitenkin tehdä terveystarkas-tukset ja monta asiaa on matkan varrella ennenkuin pääsemme oikeasti puhumaan pennuista. Pennut sivua päivittelen, kun on oikeasti luvassa pentuja!

Kissalamme kuulumisia voi seurata facebookissa. Tämä sivustomme on jo vanha ja hidas päivittää, haaveena on uudet Susanssin kissalan sivut myös nettiin. Kevään aikana osallistuimme pariin kissanäyttelyyn, Tampereella ja Hyvinkäällä. Tampereella oli tyttöjeni lisäksi paikalla myös 3 Susanssin kissaa, mikäs sen mukavampaa, kun ollaan paikalla isolla porukalla. Hyvinkäällä mukana olivat Maiden ja Runo, molemmat ovat kyllä vallan ihastuttavia nuoria neitejä, eivätkä hermostu vaikka arvostelut kestivät pitkään, niin kovasti on kilpailua pennuissa ja nuorissa.

 
   
   

22.4.2015

Ihana Runo on löytänyt kodin ja asuu nyt Espoossa Sasun,Ritvan ja Samulin luona. Runo on valloittava pikku kissa. Runo on leikkisä, vilkas, utelias ja ihmisrakas. Runo nostaa hännän pystyyn, kun hänelle juttelee ja kehrää kovasti ja usein.

Kävimme maanantaina katsomassa Maidenia, joka on kasvanut kovasti. Maiden on nyt 5kk vanha ja painaa 2,4kg. Maiden on herttainen ja suloinen elegantti neiti. Maidenin ja Runon voi nähdä toivottavasti keväällä parissa kissanäyttelyssäkin.

Sijoistuspoikamme Aston on nyt siirtynyt sijoituskodin nimiin ja viettelee onnellisia kastraattipojan päiviä poikansa Simban (FI*NorthernBlue Lionheart) kanssa. Sydämellinen kiitos Elisa ja Juha, olette olleet ihana sijoituskoti ja hoitaneet Astonin asiat hienosti. Olemme iloisia, että Aston sai kaverin omasta pojastaan ja sydäntä on lämmittänyt kuulumiset kaksikosta.

 
   

25.3.2015

Etsitään sijoituskotia ihanalle Runolle! Runo (FI*Inkilee Rakkausruno) on kissalamme uusin tulokas, ihastuttava, reipas ja vauhdikas pikkuneiti. Runo tulee ystäväni Kaisan kissalasta Turusta. Runolla olisi tarkoitus tehdä yhdet pennut talvella 2016 ja sulhanenkin on jo valmiiksi katsottuna. Sijoituskissa on mainio mahdollisuus tutustua rotuun ja pentuarkeen kasvattajan tukemana. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerron miellelläni lisää!

Sigurd asustelee tyytyväisenä Merjan ja Jannen luona Hyvinkäällä. Kävimme jo kerran katsomassa miten Sigurd on kotiutunut ja joka kerran sydäntä lämmittää nähdä, miten rakastettu sininen ystävä on. Sigurd on oikea sylikissa ja selvästi tehnyt jo suuren vaikutuksen uuteen palvelusväkeen. Sisko Maiden muuttaa tällä viikolla sijoituskotiin Mäntsälään Nillan ja Markuksen luokse, Maiden toivottavasti saa yhden Susanssin pentueen ensi syksynä. Sydämellinen kiitos Päiville ja Kimmolle, olette olleet uskomattoman upea sijoituskoti!

Susanssin kissalassa suunnitellaan jo kovasti seuraavia pentueita. Jopa niin kovasti, että Piko (S*Kyanos Dreamsister Diamond) päätti aloittaa ensimmäisen juoksun juuri 6kk täytettyään. Vielä Pikon täytyy kasvaa ja kehittyä, että päästään sulhasta tapaamaan. Pikon pentue on suunnitteilla syksylle 2015. Maidenin pentue on myös suunnitteilla syksylle ja Runolle toivottavasti tulee pentuja talvella 2016. Tarkempia tietoja suunnitelmista ilmestyy sivuille kesällä.

 
   

22.2.2015

Ihana poikamme Star on kirkas tähti taivaalla. Aivan yllättäen ensimmäisten rokotusten jälkeen noin 11 viikon iässä Emblan pentueen suurin poika Star (Susanssin Heart Of an Epic Warrior) sairastui, oksenteli eikä ruoka maistunut. Star vietiin heti tehohoitoon eläinlääkäriasemalle, mutta selittämättömästä syystä pikkukissan vointi vain huononi. Useiden tutkimusten ja leikkauksen jälkeen päätin laskea Starin tähdeksi taivaalle, sillä toivoa toipumisesta ei ollut. Nyt useita viikkoja myöhemmin selvisi, että Starilla oli akuutti haimatulehdus. Ratkaisu oli siis oikea ja nyt ihana sininen poikamme on kirkkaana tähtenä taivaaalla. Suru on ollut suuri, kiitos kaikille tuesta!

Embla ja pennut voivat hyvin. Sigurd muuttaa pian Hyvinkäälle mutta Maiden etsii vielä omaa kotia, sijoituskotia, jossa Maidenilla tehtäisiin yhdet pennut. Sijoituskissa on mukava ja turvallinen tapa tutustua rotuun ja nauttia pentuarjesta kasvattajan tukemana. Mikäli harkitset sijoituskissan ottamista, annan mielelläni nykyisten sijoituskotieni yhteystiedot, jotta saat mahdollisimman realistisen kuvan sijoituskodin arjesta.

 
   

10.1.2015

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Emblan pennut ovat huomenna jo 9-viikkoa vanhoja. Tyttöpentu Maiden etsii edelleen sijoituskotia täältä Kymenlaakson alueelta, lähiseudulta tai pääkaupunkiseudulta. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä! Kerron mielelläni lisää niin sijoitustoiminnasta kuin Maidenista itsestään.

Meille on myös tullut perheenlisäystä. Ihana Piko (S*Kyanos Dreamsister Diamond) muutti meille ennen joulua Ruotsista, ystävieni Karinin ja Patrikin luota Kyanos-kissalasta. Piko on skandinaavinen kaunotar, joka toivottavasti saa muutaman Susanssin pentueen tulevaisuudessa. Piko on kehräävä pikkukissa, johon seniorimmekin ovat jo tottuneet. Pikosta ja pojastamme Arvosta on tullut bestiksiä ja on ihana seurata heitä yhdessä.

 
   
   

23.11.2014

Meillä on pentuja. Embla synnytti isänpäivänä 2 viikkoa sitten ihanan kolmikon hopeisia palleroita. Kaksi pientä kollin alkua ja pienen tytön. Tyttöjä ei meidän kissalaan usein synny, joten muutaman kerran piti hännän alle katsoa, että uskoin todeksi. Pennut ovat nyt kaksi viikkoa vanhoja ja ovat kasvaneet hyvin. Perinteisesti myös kahden viikon kohdalla julkaistaan pentujen nimet. Emblan pentue on kymmenes Susanssin pentue ja siksi siis kutsutaan X- pentueeksi. Pentujen nimiteema tulee sijoituskodin isännän Kimmon kiinnostuksesta skandinaaviseen mytologiaan, onhan emo Emblakin ensimmäinen nainen skandinaavisessa mytologiassa. Kimmo ja Päivi ehdottivat, että pennut nimetään sankarien mukaan, Kimmon lempisankareita ovat urhea ja taitava Starkadr, lohikäärmeen surmaaja Sigurd sekä uskollinen naissoturi Sigrun, joka oli ensin ihminen ja myöhemmin valkyria. Ensimmäisenä syntyneen pojan nimeksi tuleekin FI*Susanssin Heart Of an Epic Warrior, toinen poika saa nimeksi FI*Susanssin Victorious Dragon Fighter ja ihana prinsessamme on FI*Susanssin Faithful Shieldmaiden.

Etsimme Emblan tyttöpennulle sijoituskotia, jos olet kiinnostunut ole yhteydessä joko spostitse susanna.gunnar@kymp.net tai 0504133932.

Iloisia pentu-uutisia kuului myös Bessemjanka's kissalasta, jonne syntyi sijoituspoikani Astonin (S*Grrr Aston Martin One) ensimmäinen pentu. Pennun emo on kaunis Bessemjanka's Nesha 'Nekku', jonka isä on Susanssin Playful Leaves. Nekun ja Astonin pieni prinsessa on nyt 1,5 viikkoa vanha ja kasvaa kovaa vauhtia. Odottelemme vielä kolmea muuta pentuetta syntyväksi tämän vuoden puolella, Aston ja kotijoukot saavat vielä monta kertaa iloita pentu-uutisista.

 
   

18.5.2014

Piin poikanelikko muutti uusiin koteihinsa maaliskuun lopulla. Susanssin Silver's First Kiss 'Bagheera' muutti Helsinkiin Cecilian ja Antin luokse, Susanssin Heartthrobs By Silver 'Miska' muutti ystäväni Monican luokse, jossa seuraa pitää myös vanha russirouva, ragdoll Alva sekä ihana koirakaveri Manu. Susanssin Silver Being Enamored 'Junnu' muutti Turkuun Bluen (Susanssin Blue Nobleman) kaveriksi Saijan ja 'poikien' luokse. Susanssin Secret Crush Of Silver 'Nicky' jäi tänne Kotkaan ja asuu emonsa Piin kanssa Hennan, Tonin ja Ellin luona. Pii on myös siirtynyt Hennan omistukseen ja elelee nyt onnellisia kastraattirouvan päiviä. Lämmin kiitos Hennalle ja Tonille yhteistyöstä, ystävyydestä ja etenkin tästä toisesta pentueesta!

Saimme suru-uutisia tällä viikolla. Ensimmäisen pentueemme hurmaava iso kollipoika Papu (Susanssin Blue Babble Boy) nukkuu nyt ikiunta. Papu sairastui haimatulehdukseen jo tammikuussa, mutta voi tässä välillä paremmin mutta sairastui nyt uudelleen eikä hoidosta huolimatta voinut paremmin. Lämmin osanottomme Papun perheelle. Ikävä on kova, mutta Papu säilyy sydämissämme aina.

Olimme pitkästä aikaa kissanäyttelyssä Tampereella toukokuun toisena lauantaina. Mukana oli sijoitustyttöni Embla (Susanssin Mylady Blue) avoimessa luokassa, sijoituspoikani ja tuontipoikani Ruotsista Grrr-kissalasta eli Aston (S*Grrr Aston Martin One) nuorten luokassa ja Hennan Nicky pentuluokassa. Päivä oli mitä mainioin, olen onnekas, kun olen saanut näin ihania sijoituskoteja kissoilleni. Embla sai ensimmäisen sertinsä, Aston EX1 ja Nicky oli hienosti kolmesta poikapennusta EX1 sekä värin paras (BIV) pennuista ja nuorista. Seuraavan kerran menemme näyttelyyn ensi lauantaina Hyvinkäälle.

Ihana Embla neiti on kovasti huudellut kollien perään ja Embla on tarkoitus astuttaa kesän/syksyn aikana, jahka sopiva kollipoika löytyy sulhaseksi. Emblan pennut kasvavat Päivin ja Kimmon luona Akaalla. Pentusuunnitelmat ja aikataulu julkaistaan heti asioiden varmistuttua.

Etsin sijoituskotia tyttökissalle, joka syntyy talven 2015 aikana. Mikäli olet kiinnostunut ota minuun yhteyttä!

 
   

6.1.2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Susanssin kissalan nettisivujen päivittäminen on ollut mahdotonta teknisten haasteiden takia, mutta vihdoin pääsen päivittämään sivuja. Ja miten ihanalla tavalla eli kertomalla, että meillä on pentuja. Piin toinen pentue syntyi juuri joulun alla ja pennut ovat tänään kaksi viikkoa vanhoja. Pentujen isä tulee Ruotsista, jossa Pii kävi Marjatan kanssa Riiu-reissulla lokakuussa. Pentujen uusimmat kuulumiset sekä nimet löydät www.facebook.com/Susanssin ja muistathan, ettei sinun tarvitse olla facebook käyttäjä käydäksesi lukemassa uusimmat kuulumiset, ja katsoessa uusimmat valokuvat ja videoklipit pennuista.

Susanssin kissalan vuosi 2013 oli toiminnantäyteinen. Maaliskuussa syntyi Piin ensimmäiset pennut, Susanssin House Of Lords- pentue. Pentueeseen syntyi neljä kollipoikaa ja se kauan kaivattu tyttö, joka asustelee nyt kahden Susanssin kissan kaverina Tampereella. Myös kaksi pojista muutti Tampereelle samaan kotiin, yksi Turkuun ja yksi Helsinkiin. Kesällä kävimme myös vierailulla muutamissa Susanssin kissojen kodeissa ja toivottavasti ensi kesänä reissut jatkuvat.

Syyskuussa lauma Susanssin kissoja sekä Pii osallistuivat PIROKin näyttelyyn Tampereella. Susanssin Your Sunshine 'Sani' sai sertinsä ja seuraavaksi pitäisi lähteä ulkomaille metsästämään IC-titteliä. Pii sai ensimmäisen avoimen luokan sertinsä, Piin lapsukaiset Sulo ja Jalo kilpailivat toisiaan vastaan nuorissa, Sulon ollessa EX1 ja Jalon EX2. Sisko Embla oli EX1 ja värin paras (BIV) pennuista ja nuorista. Lisäksi Embla oli tuomarin paras nuori (NOM) ja nämä hienot tulokset mahdollistivat sen, että Pii oli kategorian III paras siitosnaaras - hyvä Pii! Emblan kissakaveri Susanssin Playful Leaves 'Maxwell' oli myös kannatusjoukoissa mukana, joten minäkin sain kasvattajaluokan näyttelyssä.

 
   

4.1.2013

Susanssin kissalan väki toivottaa Hyvää Uutta Vuotta!

Sydämelliset Onnittelut myös tänään vuoden täyttävälle Piille sekä tämän veljille! Äkkiä se aika on taas hurahtanut. Piistä on kasvanut hurmaava nuori kissaneiti. Pii aloitti juoksut reilun 9kk iässä ja nyt tytölle on suunnitteilla pentuja. Pentueen isäksi valikoitui komea Grindbacka Ehrenswärd 'Merlin', joka on kaunis sininen kollipoika hyvin klassisella ulkonäöllä. Astutus tapahtunee tammikuun aikana ja pentuja odotetaan siis keväälle! Odotamme kovasti pentuja, sillä huhtikuussa tulee jo kolme vuotta edellisestä Susanssin pentueesta.

Pii osallistui marraskuun lopussa TUROKin kissanäyttelyyn Turussa, juuri ja juuri 10kk vanhana ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Tuloksena oli Ex2. Piitä hiukan jännitti mutta antoi kyllä venyttää ja käyttäytyi kaikinpuolin mallikelpoisesti. Kissanäyttely oli myös ensimmäinen kissalan uusimmalle tulokkaallemme Arvolle. Arvo ei suinkaan ole venäjänsinen karvaturri vaan perheemme kaksijalkainen tulokas. Arvo viihtyi kissanäyttelyssä vallan mainiosti, poika taisi miettiä, että näitähän on nähty jo kotona?

Susanssin kissalan uusimmat kuulumiset löydät Facebook-sivuiltamme, johon löydät linkin etusivulta. Kuulumisia voit lukea, vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookkiin. Kotisivujemme päivittäminen onnistuu tällä hetkellä valitettavan hitaasti teknisistä syistä johtuen.

Loppukesästä juhlimme Arvon syntymää, sen jälkeen ensin Nanon 7-vuotis syntymäpäiviä, Myyn 6-vuotis synttäreitä ja marraskuun alussa rupeama huipentui Millin 10-vuotis synttäreihin. Kissat ovat ottaneet Arvon vastaan hyvin, Milli jopa käy puskemassa poikaa aina silloin tällöin ja Nano on alusta asti osallistunut aktiivisesti mm.imetykseen. Watilla sen sijaan meni parisen kuukautta totutteluun, mutta Watin todettua, ettei taida tuo pienimies olla ihan heti lähdössä, hyväksyi Watti pojan osaksi perhettämme. Watti viihtyy yllättävän paljon Arvon lähettyvillä ja vahtii jopa pojan ollessa jonkun vieraan sylissä.

 

 
   

11.5.2012

Ihana prinsessa Pii on muuttanut uuteen kotiinsa tänne Kotkaan Hennan ja Tonin luokse. Piin kaverina uudessa kodissaan on myös maatiaisherra Tico, ihana iso valkoinen kollikissa. Pii on sopeutunut uuteen kotiinsa vallan mainiosti, Ticon kanssakin ovat pikku hiljaa ystävystyneet ja nyt juostaan ja leikitään jo yhdessä. Pii on luonteeltaan reipas, sosiaalinen ja ihastuttavan vilkas. Pii ehti asua meillä pari viikkoa ennen uuteen kotiin muuttoa ja saimme tutustua kissalamme uuteen prinsessaan kunnolla.

Kissalamme kuningas Watti täytti huhtikuun alussa 10 vuotta. Ikä ei tunnu Wattia painavan, kevättä on rinnassa samalla tavalla kuin aina ennenkin. Energiaa riittää ja asiaa on paljon. Watin mielestä 'terassikausi' on jo alkanut ja aurinkoisina päivinä Watti istuu välioven luona ja olisi menossa jo ulkoilemaan. Ehkäpä tässä joku päivä voisimmekin mennä valjastelemaan hetkeksi, koska kelit ovat lämmenneet niin mukavasti.

 
   

1.4.2012

Pikku Pii etsii sijoituskotia Kotkan seudulta! Pii eli FI*Bessemjankas Pioni etsii sijoituskotia Kotkan seudulta. Pii tulee Susanssin kissalan uudeksi prinsessaksi - ja toivottavasti yhden Susanssin kissalan pentueen emoksi. Piin kasvattaja on Tanja Häyrinen, Piin emo on Tanjan kaunis FI*Bessemjanka's Manteli ja pentujen isä on FI*Susanssin High And Mighty (omistaja Jorma Sauvala). Kuvissa Pii on kuuden viikon ikäinen, mutta nyt Pii on täyttänyt jo 12 viikkoa ja on siis pian luovutusiässä.

Mikäli olet kiinnostunut sijoituskissan ottamisesta, ole minuun yhteydessä +358504133932. Annan sinulle mielelläni lisätietoja sijoituskissan pitämisestä ja toisaalta kuulen mielelläni, millaisen kodin voisit pikkuiselle prinsessalle tarjota!

 
   

12.10.2011

Syksy on syntymäpäivien aikaa. Kaikki Nanon pentueet ovat syntyneet syksyllä. Maanantaina tuli viisi vuotta siitä, kun ensimmäinen pentueemme syntyi. Pentueen tyttö Myy jäi meille - juhli syntymäpäiviään tonnikalalla ja normaalilla riekkumisella. Myyn jälkeen ei ole meidän perheeseen tullut uutta kissaa, joten Myy voi vielä 5-vuotiaanakin olla perheen pentu. Mikäs sen mukavampaa.

Kesän jälkeen Sani aloitti juoksut ja suunnitteilla on häämatka Ruotsiin. Toivottavasti mahdollisimman pian. Pennut syntyvät sitten talvella, jos sellaisia tulee. Sanin ensimmäisen pentueen poika Susanssin High And Mighty toivottavasti myös tapaa morsiamen syksyn aikana eli Bessemjanka's Mantelin.

Pentu-uutisia odotellessa haluamme toivottaa kaikille ihanan kirpeitä syyspäiviä ja lentäviä lehtiä!

 
   

30.6.2011

Taas on aikaa vierähtänyt sivujen päivityksestä. Kesä on kuumimmillaan ja siniset ystävämme nauttivat kissanpäivistä auringossa - helteillä pitää kuitenkin olla tarkkana, muistakaa huolehtia siitä, että karvaiset ystävämme juovat tarpeeksi kuumilla ilmoilla.

On meillä uutisiakin. Susanssin kissalan seuraavaa pentuetta suunnitellaan kovalla tohinalla ja sulhanen on valittu Ruotsista. Pentueen emo on tietenkin ainoa leikkaamaton Susanssin naaras eli kaunis Sani (CH FI*Susanssin Your Sunshine), joka asustelee Hannan luona Lahdessa. Sani on saanut herkkusienen eli Champion tittelin keväällä Turun näyttelyssä huhtikuussa. Samalla reissulla Sani oli myös värin paras (BIV) sekä tuomarin paras (NOM). Viikkoa myöhemmin Helsingin näyttelyssä Sani oli myös värin paras, joten aika mukavasti meni näyttelyt ennen seuraavaa mammalomaa. Sanin juoksuja odotellessa saatetaan piipahtaa vielä näyttelyssä, jos vain ehdin kaiken kiireen keskellä selailla näyttelykalenteria sillä silmällä.

Sani ja tämän sisarukset Makes You Smile 'Jalo', Feeling Happy 'Hannes' ja Touch Of Joy 'Joy' eli Susanssin Fifth Edition - pentue täytti uuden vuoden korvilla 2 vuotta.

Susanssin Playful Leaves eli Maxwell tuli neljän pennun isäksi joulukuussa, kun sievä Bessemjanka's Manteli sai kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Kävimme katsomassa pentuja Anttolassa ja miten ihania ne olivatkaan, kovasti oli sekä isän että emon näköä ja muita sukulaisia olin myös heissä näkevinäni. Veli poika Kasperi eli Susanssin Crispy Mornings sai yhden pennun Laifkiss Darjan kanssa. Lisää pentuja on toivottavasti kesällä luvassa.

Olemme ehtineet jopa kolmeen kissanäyttelyyn tämän vuoden puolella, Lahteen tammikuussa ja Turkuun ja Helsinkiin huhtikuussa. Mukana on ollut Sanin lisäksi Hannan kehrääjäpoika Kasperi, joka on nyt yhtä sertiä vaille herkkusieni, sekä meidän kiljukaula Myy ja Turussa mukana oli myös avoimessa luokassa Jorman Mighty (FI*Susanssin HighAndMighty). Kasperilla on käynyt morsiamia kylässä ja herra on leikkaamattomana ainakin syyskuuhun, kunnes hänen viiminen morsian on sukukypsässä iässä. Mightille on myös toiveissa yksi morsian - siitä enemmän myöhemmin.

Watti täytty huhtikuussa jo 9 vuotta. Ikä ei vielä tunnu painavan, ei ulkoisesti eikä sisäisesti - aina yhtä leikkisä ja aktiivinen. Watti on myös onnellinen, kun kesä on koittanut ja pääsee ulkoilemaan niin valjaissa kuin ulkotarhassa. Siellä on mukava köllötellä ja katsella pihan tipuja.

 
 

7.11.2010

Syntymäpäiviä ja kissanäyttelyitä. Arki Susanssin kissalassa on ollut niin kovin kiireistä, että kotisivutkin ovat jääneet päivittämättä. Syksyn aikana on ollut paljon aihetta juhlaan, niin näyttelyissä kuin syntymäpäivillä.

27.8.2010 kissalamme kantanaaras Nano täytti huimat 5 vuotta. Mihin se aika on mennyt? Nano on yhä yhtä leikkisä ja vilkas kuin pentuna, ehkä sen takia ajan kulumista ei ole huomannut. 16.9. täytti Nanon toinen pentue, Susanssin Big Cats pentue jo 3 vuotta. 4.10. Nanon viimeisin pentue eli Fall - pojat täyttivät jo vuoden. Ja heti perässä 10.10. Nanon ensimmäinen pentue eli Susanssin Blue pentue täytti 4 vuotta. Eikä siinä vielä kaikki, Nanon kolmas pentue eli Dream- pojat täyttivät jo kaksi vuotta 26.10.2010. Syksy on siis yhtä juhlaa Susanssin kissalassa.

Myös marraskuu on alkanut juhlan merkeissä, kun meidän iki-ihana Milli-neiti täytti 3.11. jo 8 vuotta. Milli, myös valkoviiksenä tunnettu, on varmasti maailman kovin kehrääjä. Milli kehrää jo pelkästä katseesta ja rakastaa leipoa tassuillaan ja keikistellä häntä pystyssä. Ihana Ihana Milli!

5.9. olimme kissanäyttelyssä Tampereella: miten onnelliseksi minut tekikään nähdä jälleen kerran rivi Susanssin kissoja paikalla. Paikalla olivat Susanssin There Is Hope 'Hope', Susanssin Your Sunshine 'Sani', Susanssin Crispy Mornings 'Kasperi', Susanssin Playful Leaves 'Maxwell', Susanssin KingOfTheCastle 'Volta' sekä Susanssin High And Mighty 'Mighty' sekä myös Nano, joka sai jo toistamiseen siitosluokan näyttelyssä. Paikalla oli myös kauniita Miminkan kissoja, joista kahden pentueeni isä Miminkan Leonid 'Nallukka' oli myö siitosluokassa. Päivä olikin mitä parhain; eihän näiden kissojen ja heidän omistajiensa kanssa voi olla muuta kuin mukavaa. Juhlan aihettakin oli, sillä Hope valmistui Premioriksi ja saimme skoolata isolla porukalla Hopen titteliä. Sani sai sertin avoimessa luokassa, Kasperi oli teinilookillaan EX3 ja Maxwell EX2 avoimessa luokassa. Volta sai pennuissa EX ja Mighty hurmasi tuomarin täysin ollen EX1 ja myös värin paras (BIV). Tuomarin parhaan valinnoissa tuomari Eva Wieland-Schilla pahoitteli minulle, että olimme joutuneet niin kovaan seuraan, sillä tuomarin parhaan tittelin vei CYMRIC pentu, joka oli myös koko näyttelyn paras pentu kategoriassa kolme. Ei siis huonolle hävitty ollenkaan ;)

10.10.2010 oli suuri juhlapäivä meidän Myylle, jonka vietimme Ruotsissa ystävieni Marjatan ja Marja-Leenan sekä kolmen Miminkan kissan kanssa Uppsalan näyttelyssä. Myy vietti silloin 4-vuotis syntymäpäiväänsä valmistuen samalla International Premioriksi. Reissu oli niin mukava, että meidän on pakko ottaa se uusiksi, ehkäpä jo keväällä? Iso kiitos Marjatalle, Marja-Leenalle, Julijalle, Nallukalle ja Kaisalle sekä kaikille ihanille kissoille ja kissaihmisille Ruotsissa!

Eikä tässä vielä kaikki, ilokseni voin kertoa, että molemmat Fall - pojat, sekä Maxwell että Kasperi tulevat todennäköisesti saamaan jälkikasvua talven aikana. Näin Susanssin linjat jatkuvat edelleen, vaikka oma aktiivikasvatukseni on nyt tauolla. Haaveilen kuitenkin vielä mahdollisuudesta tehdä yhdet pennut Sanin kanssa sopivan kollin löytyessä.

Yhteensä 20 Susanssin pentua on kissalaamme syntynyt, joista 5 on ollut naaraita ja 15 kolleja. Pentueita yhteensä 7. Emoina on ollut 4 eri naarasta ja isinä 6 eri urosta. Jatkoon Susanssin pennuista on toistaiseksi mennyt 6, toivottavasti 2 lisää vielä, jos Fall-pojat saavat jälkikasvua. Iloitsen valtavasti Susanssin linjojen jatkumisesta Suomen venäjänsinisissä. Kuitenkin paljon enemmän minulle on iloa tuottanut se, miten hyviin kotiin kasvattini ovat päässeet; siellä heitä rakastetaan ja hemmotellaan. On ilmeistä, miten onnelliseksi Susanssin kissat ovat tehneet omistajansa; se jos joku on palkitsevaa ja tekee tästä kaikesta kasvatustyöstä arvokasta.

 
   
   

2.8.2010

Susanssin Golden Kings- pennut muuttivat uusiin koteihinsa heinäkuun alkupuolella. FI*Susanssin KingOfTheCastle muutti Tampereelle Kimmon, Päivin ja Maxwellin (FIN*Susanssin Playful Leaves) iloksi. Pojan kutsumanimeksi tuli Volta ja poika on kyllä ollut nimensä veroinen, sen verran vauhdikas tapaus pikku herra on. Maxwellin kanssa ollaan jo hyviä kavereita ja aikamoista rallia siellä onkin menty siitä lähtien. FI*Susanssin High And Mighty muutti Helsinkiin Jorman, Elenan, Patrician ja Fedorin luokse. Kissakavereina Mightylla on abessiinialainen ja britti. Brittikissa Murri ottikin sinisen siimahännän heti suojiinsa ja jo ensimmäisenä iltana leikittiin yhdessä. Ovatpa pojat ihan sävysävyynkin - ehkäpä sen takia yhteiselo alkoi niin joutuisasti. FI*Susanssin Wears The Crown 'Kete' muutti Hannan tädin Ullan ja Jukan luokse Myllykoskelle. Kete, tuo varsin puhelias pikkukaveri, on valloittanut Ullan sydämen hetkessä ja kyllä siellä on ihmetelty venäjänsinisen seurallisuutta ja sosiaalisuutta. Myös persialaiskissa Macyn kanssa ollaan kohteliaissa väleissä: taitaa Macyllä olla hiukan sulattamista uudessa hurmurissa.

Iso kiitos jälleen kerran Hannalle ja kotijoukoille - Golden Kings pentue oli jo Hannan toinen Susanssin sijoituskissan pentue. Hannan kanssa yhteistyö on ollut niin mukavaa ja helppoa, etten olisi voinut parempaa sijoituskissan emäntää toivoa. Hannalla ja kumppaneilla on varmasti ikävä pentuja, mutta ehkäpä elo on nyt himpun rauhallisempaa: jäljellä on vain kolme kissaa ja kolme koiraa ;) Nyt sitten jäämme odottelemaan Kasperin (FIN*Susanssin Crispy Mornings) aikuistumista ja mahdollisia morsiamia. Kasperista onkin kasvanut varsin komea kollipoika.

Kävimme kesäkuussa kissanäyttelyssä Jämsässä. Olin pitkästä aikaa näyttelyssä ja siitä tulikin aika tunteellinen kokemus, kun sain ihastella Nanon jälkikasvusta koostuvaa rivistöä: vanhimpana mukana oli Myy (Susanssin Blue Miracle), Hope (Susanssin There Is Hope) ja nuorimmaisena ensikertalaisena mukana oli Maxwell (Susanssin Playful Leaves). Myös Nano otettiin parin vuoden tauon jälkeen näyttelyyn, koska kolme jälkeläistä mahdollisti osallistumisen siitosluokkaan. Ja ilman kilpailua Nano olikin kategorian kolme paras Siitosnaaras: pokaalin ja ruusukkeen kanssa tulimme kotiin. Vielä kerran iso kiitos Pialle, Arille, Kimmolle ja Päiville siitä, että tulitte mukaan näyttelyyn. Oli todella liikuttavaa nähdä kolmen eri pentueen Susanssin kissat yhtä aikaa. Lisäksi näyttelyssä oli hurmaava Hana-Bi Lekan kwa Afrika, joka on Myyn pojanpoika. Lekanista on tulossa komea kollipoika ja ilolla olen seurannut pojan kasvua.

Kävin FI*NorthernBlue kissalassa Sirkon Kaisan luona kesäkuussa ihastelemassa kauniin Ebban (FIN*NorthernBlue Ebba Eager) pentuja, joiden isä on ihana Hope-poika Tampereelta (FIN*Susanssin There Is Hope). Pennut olivat keskenään hyvin tasaisia ja saivat minulta aika lailla ihailevia huokauksia, niin perinteisiä russeja ne olivat. Yritäppäs ottaa kuvaa kolmesta vilkkaasta pennusta ;)

Kotona kissat nauttivat kesästä. Watti viihtyy erityisen hyvin ulkotarhassa, myös Myy ja Nano ovat siellä mielellään mutta Millistä se ei ole niin mukavaa: neiti huutaa ja pyytää takaisin sisään suureen ääneen. Nano oli myös ensimmäistä kertaa mökillä, venematka meni hienosti ja ensimmäistä kertaa valjaissakin sujui ihan hyvin.

 
   

31.5.2010

Sanin pennut ovat jo yli 8 viikkoa vanhoja. Kävimme eilen katsomassa pentuja ja ne ovat kahdessa viikossa kasvaneet jo n.kilon painoisiksi vauhdikkaiksi pikkukissoiksi. Huomasin, että hetkessä unohtaa miten vilkkaita tuon ikäiset pennut voivat olla - syöksytään suin päin lelun perään ja jaksetaan leikkiä vaikka millä mitalla. Kasperi nauttii pentujen kanssa painimisesta ja myös isoäiti Tikru on aina pentujen luona, leikkien ja valvoen.

 
   

19.5.2010

Golden Kings pojat kasvavat ja kehittyvät. Kävimme viime viikolla katsomassa melkein 6 viikkoa vanhoja kultaisia kuninkaita. Pennut ovat ihanassa iässä, leikkivät, painivat, juoksevat ja loikkivat - niitä voisi katsella vaikka miten monta tuntia. Mighty on ottanut kasvupyrähdyksen ohi veljien, vaikkei koko ero ollut vielä silmin nähtävissä. Kaikki pojat kiipeilivät sylissä, antoivat käsitellä hyvin ja olivat kovin onnellisen oloisia pikku pentuja. Iiro-koira hyörii kovasti niiden kanssa, isoäiti Tikru osallistuu myös paljon pentujen hoitoon; vähän kouluttaakin niitä. Kasperi haluaisi jo painia niiden kanssa - Sani -emo tuntuu olevan onnellinen tästä suurperheestään. Uusi kuva pennuista etusivulla.

Kävimme lauantaina Tampereen näyttelyssä Myyn kanssa melkein vuoden näyttelytauon jälkeen. Myy päätti olla oikea PR kissa, ennen arvostelua tassutteli ja keikisteli häkkien luona olevalle näyttely-yleisölle. Arvostelukin meni hyvin, tuomari Anne Veland piti erityisesti Myyn hienosta vihreästä silmien väristä sekä kauniista turkista. Myy sai ensimmäisen sertinsä luokassa 8 sekä oli seitsemästä kastraatista värin paras (BIV). Tuomarin paras meni kuitenkin somalille. Näyttelyssä mukana oli myös Susanssin There Is Hope, joka oli ensimmäistä kertaa kastraattiluokassa. Hope sai sertinsä (CAP) ja tuomari piti pojasta kovasti: yleisvaikutelmassa luki Well presented. Hienosti tälle ujolle pojalle! Paikalla oli myös Myyn pojanpoika Hana-Bi Lekan, 9 kuukautta vanha iso teinikollipoika. Lekan on kiltti mutta aika tuhatjalkainen kaveri - omistaja Nina tuntuu olevan kovin onnellinen pojastaan. Lekan oli hienosti paneelissakin ja sai yhden äänen.

Lämpöiset ilmat ovat olleet ihania - ainakin kissoista. Minulla on ollut kova flunssa ja kuumalla ilmalla olo on tuplaten tukala. Anssi haki ulkoiluhäkin mökiltä pihalle ja Watti viihtyy siellä todella hyvin. Nanokin pääsi ensimmäistä kertaa elämässään ulos - mamman piti mennä ensin häkkiin mukaan mutta nyt häkissä viihdytään mainiosti ilman mammaakin ;)

 
   

2.5.2010

30 päivää vanhan Golden Kings pennut. Kävimme tänään katsomassa Sanin kolmea poikaa - jotka ovat jo yli neljä viikkoa vanhoja. Pennut ovat jo ihan pienten kissanpoikien näköisiä, yli 500g painavia sinisiä sosiaalisia palleroita. Pennut eivät ujostelleet meitä ollenkaan, kipusivat syliin eivätkä välittäneet meidän ihmettelyistä tai kuvaamisesta. King on yltiösosiaalinen ja ihmisläheinen pikku poika, jolla on pehmeä tuuhea turkki ja todella suora nenä. Crown, joka oli aiemmin kova kiljumaan, on hiukan vähentänyt äänenkäyttöä. Crownilla on porukan levein pää. Mighty oli varsinainen valokuvamalli, ihana hassu sininen poika. Kaikilla pojilla oli pehmeät paksut turkit ja hyvät profiilit, Crown ja Mighty olivat enemmän samannäköisiä keskenään kuin King. Suloisia pikkukissoja kaikki kolme.

Sani-emo vahti tarkkaan kun kuvasimme pentuja mutta sen jälkeen olikin sitten rapsutusten vuoro. Isoäiti Tikru touhuaa kovasti pentujen kanssa koko ajan, Tikrus on myös Kasperin saavuttua intoutunut leikkimään oikein vauhdilla. Kasperi odottelee selvästi, että Sanin pojat kasvaisivat isommiksi, että niiden kanssa voisi painia kunnolla. Koirakaveritkin käyvät nuuskimassa pentuja - mutta kaikkein eniten pentujen kanssa on Iiro. Epäilemme Anssin kanssa, että Iiro on oikeasti kissa eikä koira. Iiro hoitaa pentuja kuin kissaemot konsanaan. Vaikka vielä pennut ovat niin pieniä, että mahtuisivat melkein Iiron suuhun matkustamaan. Parin viikon päästä taitaa Hannan huushollissa olla aikamoinen vauhti päällä.

 
   

16.4.2010

Kaksi viikkoa vanhat pennut saivat nimet. Olin jo etukäteen päättänyt, että Sanin pentue olisi Susanssin Golden pentue. Olin ehkä hiukan odotellut tyttöä pentueeseen mutta saimmekin kolme ihanaa kollin alkua. Tästä johtuen päätin, että nimet pitäisivät olla jotenkin maskuliinisia. Seitsemättä Susanssin pentuetta kutsutaan nyt Susanssin Golden Kings - pentueeksi (Kultaiset Kuninkaat): ensimmäisenä syntynyt on Susanssin KingOfTheCastle (kukkulan kuningas/ linnan herra), toisena syntynyt on Susanssin Wears The Crown (kulkee kruunu päässä/kotinsa kuningas) ja kolmantena syntynyt poika on Susanssin High And Mighty (ylhäinen ja mahtava). Aika mahtipontiset nimet ovat pojat saaneet - mutta eikös nämä meidän ihanat russipojat olekin niitä kodin kuninkaita?

King, Crown ja Mighty ovat ylittäneet jo 300g ja kasvavat ihan hyvää vauhtia. Pentujen silmät ovat aunneet ja ne mennä viipottavat sammakkouintia pentulaatikossa. Emo Sani hoivaa pentuja tyytyväisenä, apujoukoissa häärivät etenkin isoäiti Tikru sekä koirakaveri Iiro, joka kuvittelee olevansa vähintäänkin pentujen isä, jos ei nyt sentään emo.

Etusivulla uusi kuva Golden Kingsistä kahden viikon iässä.

 
   

9.4.2010

Sanin pennut ovat viikon vanhoja. Kaikki on hyvin pentulaatikossa, pojat ovat tuplanneet painonsa viikossa. Kaikki ovat hyvin samankokoisia, ykkönen 224g, kakkonen 216g ja kolmonen 218g. Sani hoitelee pentuja tyytyväisenä ja aina välillä saa apuja pentujen isoäidiltä Tikrulta. Kahden pojan silmät alkavat jo avautua, eiköhän se kolmaskin sieltä perästä kohta tule.

 
   

6.4.2010

Kuukausi sitten kävi ilmi, että kotisivujen päivitykset eivät ole näkyneet kuin kympin palvelimella - nyt kaikki sitten lukemaan vanhoja päivityksiä viimeisen puolen vuoden ajalta. Harmillista mutta onneksi vihdoin sivujen pitäisi toimia normaalisti. Siirto palvelimelta toiselle ei sitten mennytkään kovin jouhevasti.

Meillä on pentuja. Seitsemäs Susanssin pentue syntyi Lahteen viime perjantaina. Sani synnytti perjantai iltana kolme isoa yli 100g poikaa tunnin sisällä. Sani tiesi heti miten toimia ja on todella onnellinen pienokaisistaan. Sani on kuin isoäitinsä Nano, joka vain kehrää ja tassuttaa tyytyväisenä pentulaatikossa. Ensimmäisen kolmen päivän aikana kaikki pojat ovat saaneet yli 50g lisää painoa. Isoäiti Tikru on myös käynyt hoivaamassa pentuja ja Sania pentulaatikossa. Hannan koirista Iiro on jälleen kunnostautunut pentuvahtina - Iiroa harmittaa ainoastaan se, ettei mahdu pentulaatikkoon makoilemaan pentujen sekaan. Kasperia pennut hiukan pelottavat ja poika tyytyykin istumaan pentuhuoneen oviaukossa.

Hopesta on tullut kolmen pentueen isä: tyttö ja poika syntyivät Andinan kissalaan helmikuun loppupuolella ja NorthernBlue- kissalaan tuli kaksi pentuetta maaliskuun lopussa; molempiin tuli kolme pentua. Oikein paljon Onnea kissaloihin sekä Hopelle ja kotijoukoille!

Watti täytti viime lauantaina jo 8 vuotta. Syntymäpäivänä oli tietenkin tarjolla Watin herkkua eli kinkkua. Watti pääsi myös ulkoilemaan toisena pääsiäispäivänä, kun aurinko paistoi täällä Kotkassa ja oli mukavan lämmintä. Watti ei välittänyt vesilätäköistä tai mudasta - nautti uuden kotipihan tuoksuista täysin rinnoin.

 
   

19.2.2010

Pentuja odotetaan. Juttelin eilen Hannan kanssa puhelimessa ja näyttäisi siltä, että Sanin reissu Pietarsaareen komean Casimiron luokse reilut kolme viikkoa sitten tuotti tulosta ja Sani odottaa pentuja. Pentujen laskettu aika osuu pitkäperjantaille. Ei sentään aprillipäivä vaan 2.4.2010. Tuleva emo on pääasiassa keskittynyt hoivaamaan uutta 'pikkuveljeään' Crispyä eli Kasperia. Kasperi on sopeutunut porukkaan enemmän kuin hienosti ja on kyllä hurmannut sekä Hannan että Tuomaan mutta myös koko karvaisen väen.

Crispyn velipoika Play aka Maxwell on myös valloittanut kotijoukot. Kimmo on ainoastaan harmitellut sitä, ettei tullut otettua kissaa aiemmin. Olen saanut niin hauskoja sähköposteja pojan touhuista, ettei ole epäilystäkään siitä, etteikö Kimmo ja Päivi olis innoissaan uudesta tulokkaasta. Energiaa ja vauhdikkaita tilanteita, yhteisiä helliä hetkiä ja vieraiden hurmaamista - sitä on siniset pojat parhaimmillaan.

Täällä meillä yksi aikakausi on päättynyt, kun Nano kastroitiin viime viikon tiistaina. Operaatio meni hyvin ja Nano on toipunut nopeasti. Nyt ei tarvitse madamen enää miettiä kolleja ja pentuja vaan voidaan keskittyä pelkästään mamman kanssa nyhväämiseen. Nano on ihan mahdoton minun perääni ja ulkona käydessä istuu ikkunalla ja odottaa minua takaisin sisälle. Meidän hassu Nano.

Onneksi Nanon linjat etenevät seuraavissa sukupolvissa. Hopen seuraava pentue pitäisi syntyä Andinan-kissalaan nyt viikonloppuna ja toiset kaksi pentuetta NorthernBlue-kissalaan maaliskuun loppupuolella. Jännityksellä odotamme näitä pentueita.

Susanssin kissala etsii nyt sijoituskotia tyttöpennulle täältä Kotkasta tai lähiseudulta. Mikäli olet kiinnostunut ota yhteyttä ja kerron lisää asiasta. Kirjoitimme Hannan kanssa jutun lehteen sijoituskissan elämästä, sekä kasvattajan että sijoituskodin näkökulmasta; annan mielelläni jutun luettavaksi sijoituskissaa harkitsevalle.

 
   

21.1.2010

Fall - pojat ovat lähteneet uusiin koteihinsa. Crispy asustaa Hannan ja Tuomaan luona, jossa seurana ovat sisarpuolet Tikru ja Sani sekä koirakaverit Arttu, Iiro ja Touho. Play muutti Tampereelle, jossa palvelusväkenä toimii Kimmo ja Päivi. Kimmon mielestä Play on kissa rakettipolttoaineella - vauhtia on siis riittänyt!

Watti, Milli ja Myy ovat muuttaneet uuteen kotiimme. Isot kissat olivat pari viikkoa appivanhemmillani - Iso kiitos kissamummille ja ukille! Watille uusi koti pentuhajuineen oli aika kova paikka. Onneksi nyt kissat ovat kotiutuneet ja meidän arki palaa ennalleen. Kissat viihtyvät kovin hyvin uuden takan päällä, jossa on mukavan lämmin.

Minulla on ensi viikolla iso leikkaus ja siitä toipuminen vie tovin. Sähköposteihin vastaaminen jää nyt siis kokonaan tauolle enkä myöskään päivittele kotisivuja.

 
   

15.1.2010

Susanssin kissalan väki toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta 2010! Fall- pojat lähtevät huomenna uusiin koteihinsa. Meille tulee tietysti ihan kauhea ikävä poikia. Pojat ovat kasvaneet kovasti ja ovat entistä vauhdikkaampia. Play on kuin Myy konsanaan ja haluaa aina vain ylemmäs ja ylemmäs, hurjia loikkia ja hyppyjä ei ole päivistämme puuttunut. Crispy taas on oikea pikku kehrääjä, joka maukuu ja tulee häntä pystyssä vaatimaan huomiota - oikein valloittavia poikia molemmat.

Pojat on nyt kaksi kertaa rokotettu ja eläinlääkärintarkastamia. Molemmat olivat tosi kauniisti eläinlääkärissä, terveitä ja tyytyväisiä pikkupoikia. Muutimme vuoden vaihteessa uuteen kotiin mutta pojat olivat sielläkin hetkessä kuin kotonaan. Watti, Milli ja Myy ovat olleet anoppilassa 'turvakodissa' pari viikkoa ja pääsevät tutustumaan uuteen kotinsa poikien lähdettyä. Asumme nyt vain parissa huoneessa remontin keskellä, lämmintä vettä sentään tulee jo. Saas nähdä miten isot kissat sopeutuvat remontin keskelle. Viihdettä täällä pitäisi riittää myös talon ulkopuolella; pihalla on bongattu ainakin iso jänis, pari fasaania ja muita lintuja.

Myöhästyneet onnittelut Fifth Edition pentueelle, joka täytti vuoden 30.12.2009. Äkkiä se aika menee. Pentueesta minulle jäänyt sijoitustyttö Sanille on suunnitelmissa häämatka Pohjoiseen, kun neiti seuraavan kerran juoksee. Eli pentuja on luvassa joskus maaliskuun lopulla, jos kaikki menee hyvin.

Susanssin There Is Hopella on ollut pari morsianta kylässä ja jännityksellä odotamme onko morsiamet tiineenä - Hope poika on innokas sulhasmies, joka tuntuu nauttivan morsianten seurasta kovasti. Lemmenleikkien välillä poika pesee morsiamen korviakin. Hopen ja Vivienin pennut ovat jo 7 viikkoisia, oikein suloisia sinisiä vauhdikkaita pikkukissoja. Vivienin pennut ovat Hana-Bi Songs of Ice and Fire -pentue. Iso kiitos Hopen omistajille Pialle ja Arille, että olette malttaneet pitää poikaa leikkaamattomana.

 

 
   

13.12.2009

Fall - pentue 10 viikkoa. Crispy ja Play kasvavat kovaa vauhtia, painoa on pojille kertynyt n.1240g molemmille. Vauhtia on riittänyt; Play pitää hassua kurinaa oikein innostuessaan ja Crispy yrittää parhaansa mukaan pysyä veljensä perässä. Sitten painitaan ja painitaan ja painitaan... Turusta sukulaiskissojen omistajat ovat käyneet poikia katsomassa. Ensin viikko sitten Tiina ja Petri (joilla on pentujen isoisoisä Kirillan Benito ja isoisoisoisä Nouran Eros - meniköhän oikein isot?) ja nyt tänään poikien isän Nallukan (Miminkan Leonidin) omistaja Marja-Leena, jolla on myös pentujen setä Killi ja isoäiti Julija sekä Miminkan kasvattaja Marjatta, jolla on myös pentujen isotäti Julinka. Ja kyllähän pennuista on nähtävissä Turun sukulaisten näköä. En tiedä johtuiko se Marja-Leenasta, jossa tuoksui vienosti Nallukka mutta Nano aloitti juoksun. Hauska yhteensattuma. Kiitos vierailuista, oli todella mukavaa ja piristävää!

Susanssin Dream-pentueen poikien kuulumisia. Hartti elelee tyytyväisenä Puman ja kotikissa Viirun kanssa. Kissojen kotona tehdään remonttia ja Hartti ja Puma haluaisivat kovasti osallistua siihen. Kaikki kolme kissaa ottavat myös pienen neuvottelun jälkeen päiväunet pönttöuunin päällä. Myös Hopen kotona on tehty remonttia ja inspektööri Hope on ollut remontin virallinen valvoja. Nyt remontti on kuitenkin ohi ja Hope pääsee taas lempituoliinsa päiväunille uudessa hienossa olohuoneessa.

Watti, Milli ja Myy nauttivat ulkona lentävien lintujen katselusta. Ja jos lintulaudalla on hiljaista, katselee kolmikko telkkarista luontodokumentteja. Erityisesti linnuista kertovat ovat kolmikon mieleen. Pian kissat pääsevat ihmettelemään lintuja ihan uusista ikkunoista, sillä muutamme tämän kuun lopussa omakotitaloon Kotkan Katariinaan (lue Puistolaan). Kolmikko on myös nauttinut täysin siemauksin pentukatsojien ihailuista ja paijailuista - Myy oli rinta rottingilla koko päivän Marja-Leenan kehujen jälkeen.

Minun sairastelun jatkuessa sekä kotisivujen päivitykset että sähköpostiin ja puhelimeen vastaamiset tapahtuvat edelleen viiveellä. Joudun myös isoon leikkaukseen, josta toipuminen voi viedä 1-2kk, toivon edelleen kärsivällisyyttä.

Galleriaan on päivitetty muutamia kuvia pennuista. Ikävä kyllä pimeät päivät ja huono kuntoni on vähentänyt kuvaamista aika lailla. Toivottavasti tällä viikolla saisin pari kuvaa napattua näistä villeistä pojista. Etusivulle vaihdon kuvan Myystä, joka oli käynyt nokosille joulukoristeiden keskelle (jotka lojuivat pöydällä). Aina ei siis tarvitse tehdä kuvausympäristöä, vaan kissat saattavat olla sen keskellä ihan huomaamatta. Vähän herättelin Myytä, mutta silmät ovat kuvassa aika sikkuralla.

 
   

3.12.2009

Paljon Onnea Hana-Bi kissalaan! Vivienistä ja Hopesta tuli kahden suloisen pennun vanhemmat viime viikon maanantaina, tytär ja poika. Emo ja pennut voivat hyvin ja me muut sukulaiset voimme olla ylpeitä näistä pienistä sinisistä ihmeistä. Onnea Vivienille, Raisalle ja Mariannalle! Onnea Hopelle ja kotijoukoille!

Fall- pojat ovat jo 8 ja puoli viikkoa vanhoja. Pennut ovat todella kovia painimaan ja juoksemaan, leikkimään ja syömään. Välillä ehditään vähän nukkuakin, Play saattaa nukahtaa lelukoriin kesken leikkien, Crispy usein kapuaa unihiekat silmissä sohvalle viereeni. Laitoin 7-viikkoa vanhoista pennuista kuvia galleriaan. Kyllähän näissä pojissa on 'vanhojen sinisten' fiilistä - vaikka toki sukutaulussa on paljon muutakin kuin skandinaavisia sinisiä.

Watti, Milli ja Myy olivat viikon evakossa anoppilassa, kun meillä on ollut asuntonäyttöjä; kiitos mummille ja ukille hyvästä hoidosta! Kiitos myös äidilleni, joka on ollut paljon meillä auttamassa; olen itse sairaana edelleen ja aika väsynyt. Anssi touhuaa paljon uuden talomme kimpussa, mutta iltaisin ehtii vielä leikkiä poikien kanssa. Mikä onkaan rentouttavampaa kuin nauraa näille päättömästi sinkoileville pennuille ja gaselli-emolle?

 
   

21.11.2009

Susanssin kissoja Turun näyttelyssä. Tänään Susanssin Catch Me If U Can 'Kassu', Susanssin There Is Hope 'Hope' ja Susanssin Your Sunshine 'Sani' osallistuivat Turussa järjestettyyn kissanäyttelyyn. Kassulla oli kaksi kilpailijaa kastraattiluokassa ja tuloksena EX2. Hopella oli yksi kilpailija avoimessa luokassa ja Hope sai ensimmäisen sertinsä (CAC). Kiitos Kaisa Hopen ja Kassun esittelystä! Sani oli myös ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, tyttö täytti 10kk viime kuun lopussa. Sanilla ei ollut kilpailijoita ja tyttö sai ensimmäisen sertinsä. Värin paras 'hävittiin' isä Nallukalle (Miminkan Leonid). Hannan yllätykseksi tyttö valittiin tuomarin parhaaksi naaraaksi ja meni paneliin. Paneelin voitti kuitenkin jo aiemmin suurta menestystä saanut burma naaras. Tuomarin paras on kuitenkin hieno saavutus teini-neidillemme. Tämän jälkeen Sani keskittyykin tuleviin häihin ja mammalomaan eikä osallistu näyttelyihin vähään aikaan. Kiitos kaikille Susanssin kissojen emännille ja isännille, sekä Turun apujoukoille - harmi, etten päässyt paikalle; ehkäpä ensi vuonna sitten.

Hopen saatua sertinsä, poika toivottavasti saa vielä kaksi morsianta kylään ennen vuoden loppua. Odottelemme tällä hetkellä uutisia Hana-Bi kissalasta, jossa Hopen ensimmäinen morsian Vivienin saattaa synnyttää pennut hetkenä minä hyvänsä.

 
   

11.11.2009

Fall-pojat täyttivät 5 viikkoa sunnuntaina. Pennut ovat vilkkaita, vauhdikkaita, uteliaita ja hellyyden kipeitä. Pojat ovat jo yli viikon verran tehneet tutkimusretkia olohuoneeseen ja keittiöön. Olohuoneessa on myös mukava vitriini, jonka alle pennut mahtuvat mutta Nano ei. Nano istuu siinä vieressä ja komentaa pentuja pois vitriinin alta. Nanosta on hauskaa, että pennut alkavat juosta ja painia, Nano kirmailee ja säntäilee kuin gaselli konsanaan ja näyttää pennuille esimerkkiä. Pojat syövät jo kanaa, jauhelihaa, seitä ja myös muutamia purkkiruokia on maisteltu. Play on kova painimaan ja riehumaan mutta nukahtaa leikkien jälkeen mieluusti syliin. Crispy kapuaa yleensä sen syliin, joka lattialla istuu ja viihtyy siinä pitkään, välillä siihen voi nukahtaa. Äitini on ollut meillä paljon ja pennut nukahtavat usein hänen syliinsä, joskus Nanokin tunkee joukkoon mukaan.

Milli täytti viime viikon tiistaina 7-vuotta. Juhlimme Millin syntymäpäivää katkarapukakulla, jossa oli keskellä kinkkuruusu ja ympärillä penturaksuja. Watti kävi varastamassa ruusun kakusta, onneksi päivänsankarittarelle maistui paremmin katkaravut ja penturaksut.

Eilen meillä oli riemun hetkiä, kun koko päivän satoi lunta. Watti, Milli ja Myy ihastelivat hiutaleita ikkunalaudalla useaan otteeseen. Miten kaunis luonto onkaan, kun se on saanut valkean lumivaipan.

Olen edelleen sairastellut, joten sähköposteihin vastaaminen ja kotisivujen päivittäminen on aika hidasta. Kiitos kaikille ihanille, jotka olette minua tukeneet ja muistaneet sairastamisen keskellä! Pienilläkin eleillä on suuri merkitys - sydämellinen kiitos!

Molemmat pojat ovat nyt alustavasti varattu, seuraavat Susanssin pennut syntyvät Lahdessa Hannan luona, ehkäpä joskus helmikuussa.

 
   

28.10.2009

Vihdoin pääsen päivittämään sivuja, jotka olivat 'hukassa' monta viikkoa, kun meidän domain oli mennyt vanhaksi. Nyt onneksi sivut taas näkyvät ja pääsen kertomaan teille kuulumisia.

Meillä on pentuja! Nano synnytti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä reilut kolme viikkoa sitten kaksi poikapentua. Kaikki sujui tosi hienosti ja Anssin kanssa toimimme vain kirjurina. Pennut ovat kasvaneet hyvin ja ovat valtavan vilkkaita jo nyt. Pienempi pojista alkoi kävellä jo 15vrk vanhana, joten meiltä ei ole säpinää puuttunut. Tällä kertaa pojat saivat nimet syksyn mukaan, monestakin syystä. Nano on saanut kaikki neljä pentuettaan syksyllä, lisäksi syksy on kissoille myös mielenkiintoista aikaa kun ulkona lentelevät lehdet ja tilhet syövät pihlajanmarjoja takapihalla. Minusta syksyssä on parasta kirpeät aamut ja sininen tähtitaivas iltaisin. Fall-pentueen pojat ovatkin FIN*Susanssin Playful Leaves (leikkisät lehdet) ja FIN*Susanssin Crispy Mornings (kirpeät aamut).

Hiukan myöhässä pääsemme myös onnittelemaan Myytä ja Myyn veljiä, jotka täyttivät 10.10.09 3-vuotta. Lisäksi Nanon viime pentueen pojat täyttivät maanantaina vuoden, onnea Hartille ja Hopelle. Onnellisena voin myös kertoa, että Hana-Bi kissalassa odotetaan pentuja (Hana-Bi Estrade Vivien) marraskuun loppupuolella, jännityksellä odotamme monen pennun isä Hopesta tulee.

Kävimme myös katsomassa Hana-Bi kissalan Kwa Afrika pentuetta, joiden isoäiti Myy on. Pentueen emo on Mariannan ruotsin tuontityttö Mira (S*Grrr Kallisto Mira Nikita)ja isä Myyn poika FIN*Susanssin Catch Me If U Can 'Kassu' (Kassun isä on Hana-Bi Vesuvio 'Vito'). Pennut noin 8 viikon iässä ovat leikkisiä ja reippaita. Pentueen poika Lekan oli siskojaan selkeästi isompi, tytöt Lerato ja Lindiwe olivat hyvin samankokoisia. Itse ihastuin erityisesti Leratoon, jolla oli suora lyhyt nenä ja vahva leuka. Kaikilla pennuilla oli todella kaunis silmien muoto ja veikkaan myös hyvää silmien väriä isona. Korvat olivat hyvän kokoiset ja avoimet. Turkit olivat väriltään hyvin keskisiniset. Tasalaatuinen pentue, josta pidin kovasti. Kiitos Marianna ja Nina, oli todella kiva päästä katsomaan Myyn lapsenlapsia!

 
   

23.9.2009

Nanon tiineys on kestänyt 8 viikkoa. Maha on kasvanut ja pennut liikkuvat kovasti mahassa. Välillä ihan säälittää Nano; olo alkaa olla pikkaisen tukala. Ja vielä on puolitoista viikkoa laskettuun aikaan. Tähän asti Nano on synnyttänyt aika täsmällisesti; katsotaan miten käy tällä kertaa. Nano nukkuu paljon ja myös pesän teko on selvästi mielessä. Tänään Anssi valmisti ihan uuden pesälaatikon Nanolle (edellinen oli ryvettynyt neljän pentueen kanssa täysin) ja Nano piti siitä heti. Kelpaako se synnytykseen, se jää nähtäväksi.

Lisäsin pennut- sivulle Sanin tulevan sulhasen tiedot. Sanin sulhaseksi valikoitui kaunis nuori kolli FIN*Andinan Casimiro 'Cassu'. Omistaja Hillevin mukaan Cassu on utelias poika, joka haluaa aina tutkia kaikki paikat. Sain myös Hilleviltä kuvia pojasta ja oikein komea kollin alku Cassu on. Nähtävissä on sekä emoa Katzenhof Quellcheniä sekä ruotsalaista isää Barynia's Wilmeriä. Jännityksellä jäämme odottamaan nuoren parin häitä, ehkäpä joskus loppu vuodesta.

Valkeakoskella Susanssin There Is Hope vietti viime viikolla häitä Marianna Ripatin FIN*Hana-Bi Estrade Vivienin kanssa ja jännityksellä odotamme tuottiko häät tulosta. Hopesta morsian oli ensin ihan kauhean pelottava mutta onneksi poika rohkaisi mielensä ja päätti tutustua sievään pikkuneitiin paremmin. Sain Pialta kuvia häistä, yhdessä sekä morsian että sulhanen ovat nukkumassa kerällä samassa sängyssä suloisesti. Vivienin taustalla on niin amerikkalaista, eurooppalaista kuin skandinaavista venäjänsinistä, joten on mielenkiintoista nähdä miten nämä piirteet yhdistyvät Hopen varsin skandinaavinen taustan kanssa. Odotamme kovasti uutisia Vivienin tiineydestä.

 

 
   

16.9.2009

Sydämelliset Onnittelut Big Cats -pentueelle! Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Tikru (Susanssin Tiger that Purrs), Leevi (Susanssin Lies like A Lion) ja Puma (Susanssin Beautiful as Puma) tulivat maailmaan. Koko Susanssin kissalan väki (sekä varmasti pentujen isän Hiskin kotiväki) toivottaa onnellista syntymäpäivää Tikrulle Lahteen, Leeville Jyväskylään ja Pumalle Kotkaan sekä tietysti kotiväelle.

Nano on tänään seitsemättä viikkoa tiineenä. Olemme seuranneet Nanon masua ja havainneet molemmilla kyljillä liikettä. Toisella puolella on selvästi Susanssin adhd pentu, joka on jo kohdussa vauhti päällä. Toisella puolella liikkeet ovat selvästi rauhallisempia. Nano lepäilee aika paljon mutta iltaisin jaksaa leikkiä, kun Anssi kaivaa keppilelun esiin. Minua pikkaisen hirvittää Nanon loikkiminen mahansa kanssa.

Laitoin etusivulle Anssin ottaman kuvan neljä vuotiaasta Nanosta. Kuvassa Nano on kuusi viikkoa tiineenä ja tarkimmat ovat varmasti huomanneet mahakarvojen seasta pilkistävän punaisen nisän. Toinen kaunis kuva Nanosta on lisätty Nanon omille sivuille. Myös Milli malttoi poseerata ruusujen vieressä ja kaunis kuva Millistä on laitettu Millin omille sivuille. Taistelen edelleen käsikivun kanssa, joten s-posteihin vastaaminen on hidasta.

 
   

3.9.2009

Nano vietti 4-vuotis syntymäpäivää viime viikolla. Pesin pari koneellista pyykkiä juhlan kunniaksi - Nanohan rakastaa kytätä viemäriä pyykkikoneen pyöriessä. Ja tietenkin herkkuja oli tarjolla; tonnikalashebaa. Nano on erityinen kissa, rakastaa ihmisiä ja niiden sylejä, ei ole väliä kenen syliin istahtaa ja käy torkuille. Anssi nimittää Nanoa minun viidenneksi raajaksi, kun tyttö on aina minun sylissäni. Kateellinenko? Nano on yhtä vauhdikas kuin pentuna ja nyt tiineenäkin juoksee hurrikaanin lailla ympäriinsä, milloin minkäkin perässä. Nimitämme juoksutyyliä leikkisästi Phoeben juoksuksi (Frendit-sarjasta). Astutuksesta on nyt 5vkoa ja 1pv. Nanon paino on noussut n.500g. Se ei kyllä näy missään, sillä tyttö oli niin laiha ennen astutusta, että alkaa nyt näyttää normaalilta. Epäilisin, ettei siellä ole kuin 1-2 pentua. Katsotaan nyt.

Susanssin kissalaan on myös suunnitelmissa toinen pentue vuoden vaihteessa. Pentueen emo on sijoituskissani Susanssin Your Sunshine 'Sani' ja pennut kasvavat Lahdessa Hannan hyvässä hoidossa. Pentueen isäkin on jo mielessä mutta suunnitelmista lisää myöhemmin syksyn aikana.

Sivujen päivitykset sujuvat edelleen hissukseen, koska oikea käteni ei vieläkään toimi normaalisti. Mahdollisiin sähköposteihin ja pentukyselyihin pyrin vastaamaan voinnin mukaan mahdollisimman pian. Kiitos kaikille ystäville tuesta ja tsemppauksesta!

 
   

22.8.2009

Meillä odotetaan pentuja. Nanon nisät alkoivat punertaa 2 viikkoa ja 4pv astutuksesta aivan kuin aiemmillakin kerroilla. Nyt astutuksesta on kulunut jo 3 viikkoa ja 3pv ja painokin on lähtenyt nousuun. Nano nukkuu paljon ja on vähän väliä syömässä. Pentueen komea isä Nallukka oli kovasti kaipaillut morsiantaan ja Turussa odotetaankin innolla tulevia pentuja. Laskettuaika on 3.10.09.

Oikein Paljon Onnea Hana-Bi kissalaan! 11.8.09 Mira (S*Grrr Kallisto Mira Nikita) sai 3 pentua, 2 tyttöä ja yhden pojan. Pentueen onnellinen isä on Susanssin Catch Me If U Can 'Kassu' - onnittelut myös koko Kassun perheelle. Mira ja pennut voivat hyvin, toivottavasti pääsen syksyn aikana ihastelemaan pentuja. Myy on oikein ylpeä isoäidiksi tulostaan ja toivomme pennuista kasvavan kauniita skandinaavisia sinisiä!

Kävimme vierailulla Nooran ja Topin luona, jossa Hannes (Susanssin Feeling Happy) asustelee. Hannes on todella iso poika, jolla on lupsakka luonne ja sympaattinen ilme. Hanneksen kaverina on myös kotikissa Kuu, jota teinipoika kiusoittelee aina tilaisuuden tullen. Hannes hurmannut isäntäväen totaalisesti, siitä ei ollut epäilystäkään.

Lisäsin (hitaasti mutta varmasti) kuvia kesän vierailuilta Galleriaan. Olemme nyt kokonaisuudessaan nähneet kaikki muut Susanssin pentueet paitsi Blue-pentueen pojat.

Susanssin kissat ovat tänään osallistuneet Ruuhkan näyttelyyn Myyrmäessä. Susanssin Beautiful as Puma oli ensimmäistä kertaa kastraattiluokassa, tuloksena EX2. Puma oli pysynyt mainiosti tuomarin pöydällä vilkkaasta luonteestaan huolimatta. Susanssin Catch Me If U Can oli myös ensimmäistä kertaa kastraattiluokassa ja myös EX2. Kassu oli saanut kehuja erityisesti hyvästä leuastaan ja nenästään. Kiitos Marianna esittelystä! Susanssin There Is Hope oli nuorten luokassa EX4 ja oli ottanut esiintymisen paljon rennommin kuin aiemmin, kiitos Ninalle ison pojan kannosta! Hopelle on pari morsianta tiedossa syksyn aikana. Susanssin Makes You Smile oli myös nuorten luokassa tuloksella EX3. Jaloa jännitti nyt pikkuisen enemmän kuin viime kerralla, alkaakohan murrosikä tulla kehiin? Tuomari oli pitänyt Jalon profiilista kovasti. Jalon sisko, sijoituskissani Susanssin Your Sunshine oli viidestä naaraasta EX1 - hienoa Sani! Kiitos Marjatalle tytön esittelystä. Anssi oli minun sijastani näyttelyssä Susanssin kissojen tukena - miä jouduin odottamaan kotona puheluita näyttelyn kulusta.

 
   

9.8.2009

Uutisia ja tarinoita. Kovasti on tapahtunut sitten viime päivityksen. Loukkasin niskani kesäkuussä (pullistuma) ja sen takia kotisivujen päivitykset ovat olleet 'jäissä': ikävä kyllä oikea käteni ei vieläkään toimi normaalisti mutta toivottavasti syksyllä pääsen taas vauhtiin. Olemme kuitenkin ahkerasti vierailleet Susanssin-kissojen kodeissa kesän aikana. Puma (Susanssin Beautiful as Puma) ja Hartti (Susanssin Matter Of Heart) ovat hyviä kaveruksia ja heidän kotikissa ystävänsä Viirukin on reipastunut vauhdikkaiden sinisten myötä. Puma on varsinainen valjasulkoilija - yritti saada rusakkoakin kiinni. Pumasta kuva etusivulla - eikö ole upea? Hartti on kasvanut kovasti ja on varsin iso ja komea kollipoika. Pojan olisi voinut laikkaa vaikka solmuun, niin kiltti se on.

Hope (Susanssin There Is Hope) saa ruhtinaalista hemmottelua kotiväeltä ja on veljensä tavoin iso kollin alku. Hopen lookki ja vakavuus hämmensivät minua kovasti. Varsin vaikuttava skandinaavinen kolli. Hope on myös äärimmäisen kiltti ja helppo käsitellä.

Leevi (Susanssin Lies like A Lion) on komea kollipoika ja palvoo Tommi-isäntää silmin nähden. Leevin kaverina on Laku (Miminkan Klavdei), jonka 'setä' Leevi on, sillä Laku on Susanssin Blue Babblen Boyn poika. Leevillä on kolliksi todella lyhyt nenä ja profiili onkin todella upea. Leevillä ja Lakulla tuntuu olevan myös varsin hyvä 'palvelusväki' - ulkoilua valjaissa vaikka iltamyöhään:)

Tikru (Susanssin Tiger that Purrs) ja Sani (Susanssin Your Sunshine) viettävät kissanpäiviä ulkotarhassa ja koirakavereiden kanssa riehuen. Tikru on pysynyt kastraation jälkeen varsin hyvässä painossa, ilmeisesti Sani juoksuttaa emoaan sen verran enemmän:) Sanista on kehittymässä varsinainen kaunotar ja pennut neidille on suunnitteilla vuoden lopussa.

Repekka (Susanssin Climb The Walls) sai Anssilta kutsumanimen 'miniMyy', niin paljon neitokaisen touhukas luonne muistutti emoaan. Repekka vaikuttaa oikein onnelliselta kissakavereidensa Oonan ja Jantterin kanssa ja on oikea adhd mutta emäntä tuntuu olevan tyytyväinen rotuvalintaan. Repekalla on suorin Susanssin profiili mitä olen nähnyt sekä upea turkinlaatu.

Lellona (Susanssin Curious By Nature) on kasvanut valtavaksi kolliksi, jolla on upea turkki ja lookki. Lellona on myös aiheuttanut sydämen tykytyksiä emännälle menemällä terraarioon kahden naaras pytonin kanssa - jaiks! Emäntä ei tosin tiennyt kummat piti pelastaa kissa vai käärmeet? Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Jalo (Susanssin Makes You Smile) on myös iso kollin alku, jolla on todella kaunis profiili ja ilme. Jalo on todella kiltti poika eikä hämmenny suurenkaan joukon ihasteluista. Jalo on tasapuolisesti koko perheen kissa eikä ole valinnut suosikkia.

Joy (Susanssin Touch Of Joy) on kuin kopio isoäidistään Nanosta, vauhdikas ja aktiivinen peloton pikkuneiti. Joy on hurmannut perheensä kiltillä luonteellaan ja myös hoitopaikkansa ihmiset -sinistä hurmaa liikkeellä!

Kassu (Susanssin Catch Me If U Can) on lapsiperheen unelmakissa, kiltti ja lempeä. Kassun kotiväki ylisti kissan luonnetta ja kyllähän poikaa kelpasi katsella, niin kauniit vihreät silmät Kassulla on. Minua harmitti, ettei Kassun 'emäntä' Anni ollut kotona (rippileiri); Kassu on Annin silmäterä eittämättä.

Vierailimme myös Jaanan luona katsomassa Bessemjanka's L-sijoituspentuetta ja tietenkin veimme Susanssin Big Cats- pentueen isälle Hiskille Nanon rakkaat terveiset. Kävimme myös puolitoistaviikkoa sitten Turussa Nanon kanssa, joka hurmasi Nallukan (Miminkan Leonid) ja nyt sitten odottelemme tiineyden merkkejä. Samalla näimme tietenkin Turun upeita kissoja; Nallukan lisäksi Marja-Leenan Julijan ja Killin, Marjatan Darinkan, Nöpön, Julinkan sekä isoäitiään Nanoa hämmästyttävästi muistuttavan Kaisan ja tietenkin Tiinan ja Petrin komeat siniset pojat Eroksen ja Benin ja kotikissa Oliven.

Iso kiitos kaikille Susanssin kissojen perheille sekä Jaanalle ja erityiskiitokset lähtevät myös koko Turun porukalle. Susanssin kissojen kotona sain kuulla ja nähdä miten onnellisia kissat ja omistajat ovat yhdessä; saamme Anssin kanssa olla todella onnellisia siitä, miten hyvät kodit kasvattimme ovat saaneet. Sen lisäksi, että haluamme venäjänsinisiä kasvattamalla tehdä oman osuutemme rodun eteen, haluamme tottakai antaa myös muille mahdollisuuden nauttia näiden sinisten ystäviemme hurmaavista luonteista ja ystävyydestä.

Toivottavasti pääsemme vielä vierailemaan loppujen Susanssin kissojen kotona syksyn aikana - kuvia on otettu satoja ja niitä ilmestyy sivuille heti, kun käteni toipuu tästä päivityksestä.

ps.kuumeisesti odottelemme tietoa, monen pennun isä Kassusta on tullut, Marianna Ripatin Mira synnyttänee parin päivän sisällä. Tsemppiä Miralle!

 

 
   

11.6.2009

Myy valmistui Premioriksi sunnuntaina Hyvinkäällä! Samalla Myy on ensimmäinen tittelin saavuttanut Susanssin kissa. Myyn isä Pate (Paikea von Hirscbach) oli myös näyttelyssä ja ei kyllä ollut epäilystäkään, että kyseessä oli isä ja tytär. Myös sijoitustyttöni Sani oli mukana, tuloksena ex2. Sani hävisi siskopuolelleen, paljon Onnea Neige-Cristal's kissalaan.

Sani on kasvanut valtavasti ja käyttäytyi yhtä kauniisti kuin Tampereella. Sani on valtavan kiinnostunut ympäristöstään ja makaili mielellään Hanna emännän sylissä. Sani on aika iso tyttönen viiden kuukauden ikäiseksi, turkki on jo todella plyysinen ja siinä on paljon hopeaa. Silmien värikin on hyvin tulossa.

Kotona kaikilla on kevättä rinnassa. Nanolla tuli ensimmäinen juoksu pian pillereiden jälkeen ja serenaadi oli kuulemma korvia huumaava, onneksi olin silloin Ortonissa kuntoutuksessa. Häitä suunnitellaan heinäkuun alkupuolelle ja Nallukka sulhanen jo kovasti morsianta kutsuukin.

Kissat kyttäävät pihalla parveilevia rastaita ja lokkeja. Milli saattaa valvoa koko yön kytiksellä ja on aamulla ihan pökerryksissä. Parvekkeella viihdytään, joskus koko porukalla.Watti viihtyy myös hyvin mökillä Anssin rakentamassa ulkotarhassa.

Muutamia uusia kuvia Galleriassa.

 
   

18.5.2009

Sydämelliset Onnittelut CH FIN*Miminkan Klavdijalle 'Kaisalle' valmistumisesta! Kaisa valmistui eilen PIROKin näyttelyssä Championiksi. Erityisesti Kaisaa onnittelee isoäiti Nano, joka on erityisen ylpeä ensimmäisen lapsenlapsen valmistumisesta. Kaisa on kaunis perinteinen russi neiti, joka ei käytä ääntään säästeliäästi vaan pikemminkin juttelee tauotta ja nauttii (ja vaatii) saamastaan huomiosta. Kaisa voitti sertikilpailussa kolme kilpasiskoaan, joka on hieno saavutus sekin. Tuomarina sunnuntaina venäjänsinisillä oli Eva Wieland-Schilla.

Susanssin kissoja oli myös mukana näyttelyssä. Komea Susanssin There Is Hope teki debyyttinsä nuorten luokassa. Sitä ennen piti kuitenkin käydä siitostarkastuksessa, jossa tuomari totesi ' Yes, he looks like Russian Blue' ja naimalupa saatiin ja nyt toivottavasti morsiametkin löytyivät. Hopea ujostutti aika kovasti ja tuomarin kainalossa oli hyvä olla, niin hyvä, että meinasi sinne nukahtaa. Hope on jo iso kollipoika. Hope sai EX1 ja tuomari piti pojasta paljon. Hopella on kaunis sininen turkki, silmät vihertää jo kovasti ja kollinposket ovat tuloillaan. Hyvin perinteinen russipoika.

Susanssin Makes You Smile 'Jalo' oli myös ensimmäistä kertaa näyttelyssä. Jaloa ei tuntunut pelottavan ja poika hurmasi tuomarin reippaalla ja leikkisällä luonteellaan. Suotta Johanna-emäntä oli hengittämättä esitellessään poikaa. Jalo oli EX1 ja BIV (värin paras nuorista ja pennuista). Tuomarin parhaan valinnassa hävittiin karvan mitalla kauniille burmalle, mutta tyhjin tassuin ei kuitenkaan tarvinnut lähteä, koska Jalo sai tuomarin erikoispalkinnon. Jalo on hyvin kehittynyt ikäisekseen, turkki on lyhyt ja todella sininen, profiili näyttää jo nyt hyvältä ja pojassa on paljon lupausta.

Susanssin Your Sunshine 'Sani' oli myös kilpailemassa toista kertaa pentuluokassa. Sani on saanut viime kerrasta aimo annokkosen itseluottamusta ja voin vain ihmetellä, miten pikku neiti on reipastunut ja kasvanut viime kerrasta. Hanna kertoi, että tyttö on myös reipastunut kotona. Hienoa! Sani oli tällä kertaa kolmesta naaraasta EX2. Paljon onnea Habeeba's kissalan Hildalle EX1:stä.

Susanssin Fast and Furious pentujen pojille on suunnitelmissa astutuksia. Komea ja iso Susanssin Curious By Nature odottaa vierailulle Miminkan kissalan kaunista Julinkaa (FIN*Miminkan Julinka). Suloinen ja reipas Susanssin Catch Me If U Canin morsian on Hana-Bi kissalan Ruotsista tullut kaunotar Mira (S*Grrr Kallisto Mira Nikita). Jännityksellä jäämme odottamaan tulevia astutuksia ja tietenkin toivomme ihania sinisiä vauvoja kesän lopulle.

 
   

30.4.2009

Susanssin kissala toivottaa kaikille simanmakuista vappua! Watti, Milli, Nano ja Myy nauttivat serpentiineistä ja ilmapalloista - meillä Anssin kanssa on hauskaa seurata kissojen touhuja, kamera kädessä tietenkin.

 

 
   

28.4.2008

Susanssin kissoja nähtiin sunnuntaina Ruuhkan näyttelyssä Myyrmäessä. Mukana olivat Myy ja kaikki Myyn ja Viton pennut (nuorissa) Susanssin Fast and Furious pentue, Climb The Walls (Repekka), Curious By Nature (Lellona) ja Catch Me If U Can (Kassu). Lisäksi sijoitustyttöni, pikkuinen Susanssin Your Sunshine (Sani) teki myös debyyttinsä näyttelyssä. Repekka oli hienosti EX1,BIV ja NOM; onnittelut vielä kerran Evelle ja Repekkalle. Lellona rukka säikähti tuomarin käsittelyssä ja sai EVAn. Kassu oli EX1 ja oli aika ihmeissään näyttelyssä olleiden naaraiden tuoksusta, morsiankin taisi näyttelystä löytyä. Sani oli viidestä naaraspennusta EX1 ja pennuista värin paras (BIV) sekä tuomarin paras (NOM). Onnea Hannalle ja Sanille! Myy sai toisen sertinsä (CAP) ja oli tuomarin paras (NOM). Enpä olisi uskonut, että näen kolme Susanssin-kissaa paneelissa samana päivänä. Kiitos Mariannalle, Kaisalle ja Ninalle Susanssin kissojen esittelystä.

Repekka on suloinen sirppana tyttönen, joka nukkui melkein koko näyttelypäivän. Olikohan hotellissa rällätty yöllä? Lellonasta on kasvanut iso ja harmooninen kollipoika, päässä on mukavasti leveyttä ja tassuista päätellen poika kasvaa vielä lisää. Velipoika Kassu on selvästi pienempi mutta hyvänkokoinen nuori teinipoika. Kassun profiili on suoristunut todella paljon 4 kuukaudessa. Kaikilla pennuilla on vanhempien isot avoimet korvat ja Myyn supervahva leuka. Oli todella mukava nähdä Fast and Furious pentue kokonaisuudessaan, kiitos Evelle, Pirjolle ja Annille.

Sani on hyvin kehittynyt ikäisekseen ja myös tuomari oli varsin ihastunut tyttöön. Myös paneelissa tuli kovasti kehuja. Pikkaisen ujo Sani on, katsotaan nyt mitä mieltä on näyttelyistä kun ikää tulee lisää. Kiitos Hannalle tytön tuomisesta näyttelyyn.

Myytä ei pelottanut niin paljon kuin Turussa ja tuomari piti Myyn rysslookista kovasti. Jospa yrittäisimme saada vielä sen kolmannen sertin - mitäs Myy tuumaat? Kuvia Galleriassa.

 
   

18.4.2009

Susanssin Fifth Edition pennut ovat hurmanneet uusissa kodeissaan. Smile eli Jalo on vienyt koko perheen sydämet mennessään. Jalo osallistuu kaikkiin kodin puuhiin antaumuksella, ehkä vähän liikaakin. Poika oli hypännyt vessanpönttöön, jota oltiin puhdistamassa. Ja sitten oli vuorossa ensimmäinen suihkureissu, joka ei ollut kovin mielekästä. Mutta pyyhkeen sisällä kuivatellessa poika kehräili jo tyytyväisenä. Happy eli Hannes on vauhdikas poika, joka tykkää nukkua isännän ja emännän välissä yöt ja päivisin keittiön pöydällä auringossa. Hannes ja Kuu-kissarouva ovat tehneet hitaasti tuttavuutta, Hannesta taitaa vähän pelottaa iso kissarouva. Kuu suhtautuu pentuun kuitenkin rauhallisesti. Joy on varsinainen villikko ja olisi kovin mieluusti lähdössä emännän mukana töihin ja kapuaa tämän käsilaukkuun aamuisin. Pikku neiti on ollut todella reipas, sillä Oonan syntymäpäivävieraatkaan eivät pelottaneet tätä iloista sinistä vauhtimimmiä. Olemme Hannan kanssa oikein iloisia siitä, että pennut ovat jo viikossa valloittaneet uudet kodit ja hurmanneet perheensä. Sunshine eli Sani on Hannan 'seurakoira' ja osallistuu kaikkiin kodin puuhin aivan kuin emonsa Tikrukin. Kaksi sanaa, jotka kuvaavat tätä pentuetta parhaiten sosiaalinen ja vauhdikas:)

Susanssin There is Hope on saanut uuden ystävän Tampereella. 6-vuotias Lilia oli vierailulla ja ystävystyi Hopen kanssa oikein kunnolla. Illalla Hope oli jäänyt Lilian jalkopäähän nukkumaan iltasadun jälkeen. Hope oli onnellinen kun Lilia jaksoi leikittää ja molemmat taitavat odottaa seuraavaa vierailua yhtä paljon. Hope sen kun kasvaa ja komistuu päivä päivältä. Pääsiäisenä oli tietysti pitänyt maistella pikkaisen pääsiäistipuja - liekö yhtään höyhentä enää jäljellä?

 
   

13.4.2009

Susanssin kissalan väki toivottaa onnellista pääsiäistä kaikille Susanssin kissoille ja heidän perheilleen sekä muille ystäville ja heidän karvaisille kavereilleen.

Tikrun pennut lähtivät pitkäperjantaina uusiin koteihinsa. Ensimmäiseksi Noora ja Topi tulivat hakemaan Happyn, uusi koti on Loviisassa ja siellä on myös kissakaverina iso savunharmaa Kuu-rouva. Happyn kutsumanimeksi tuli Hannes. Poika on kotiutunut hyvin, nukkuu emännän ja isännän välissä ja leikkii kovasti. Smile asustaa Helsingissä Johannan, Harrin, Tatun ja Kristan luona - Smilen kutsumanimi tulee ankkalinnasta ja on Jalo. Mikäs sen sopivampaa, kun on asunut elämän ensimmäiset 14 viikkoa koirien kanssa. Jalo oppi nopeasti menemään rappusia ja vahtii ikkunalla lintuja. Joy muutti Espooseen Oonan, Olivian, Katin, Janin ja Oskarin iloksi. Joy on jo vallannut isännän alusvaatelaatikon ja kehrää siellä tyytyväisenä silloin kun ei ole leikkimässä tai tutkimassa paikkoja.Tikru ei ollut yhtään harmissaan pentujen lähtiessä mutta Iiro-eno oli aivan ihmeissään - mihin hänen pennut oikein lähtivät? Sunshine 'Sani' jäi Tikrun ja koirakavereiden luokse ja on sijoituskissani. Hanna hoiti Tikrun pesuetta niin hienosti, että olin todella iloinen, kun Hanna päätti lähteä uudelleen samalle tielle ja halusi pentueen sijoituskissan. Kiitos Hanna kaikesta, otetaan uusiksi noin vuoden kuluttua:)

Tikrun pentue on varmasti tasaisin Susanssin pentue tähän mennessä. Pentueen vahvuuksia on leveät päät, vahvat leuat ja toivottavasti hyvät vihreät silmät. Smile on pennuista sinisin, turkki lyhyt ja hopeaa tulossa. Ilme on ihanan 'vihainen' (paitsi leluja ihmetellessä) ja profiili lupaava. Smilen luonne ei vastaa ulkonäköä, sillä poika on reipas, leppoisa kehrääjä. Happy on edelleen ilmetty isänsä, leveä pää ja todella hopeinen turkki. Happylla on ihanan isot korvat ja hyvä leuka. Happy on hiukan skandinaavisen varovainen mutta varmasti omalla porukalla oikea seurakissa. Joy on ehkä eniten vanhempiensa 'sekoitus' ja silmät näyttävät tulevan hyvin tumman vihreiksi. Joylla on ihana reipas luonne ja virtaa riittää vaikka muille jakaa. Sunshinen parhaat puolet ovat todella leveä pää, lyhyt nenä, vahva leuka, isot silmät ja lyhyt turkki. Väriltään voisi olla sinisempi.Tytöllä taitaa olla varhainen murrosikä, kovasti yritti Hannaa komentaa mutta eiköhän siellä ole ihan yhtä jäärä emäntä kuin on pentu:)

Kävimme tänään katsomassa Susanssin Beautiful as Pumaa ja Matter Of Hearttia. Puma on nyt 1v7kk vanha ja on saanut pikkaisen kastraattipainoa. Ihan on emonsa näköinen neiti ja aika vauhdikas edelleen. Uusi sininen kaveri Heart 'Hartti' on ilmeisesti vielä vauhdikkaampi. Hartti on nyt 5,5kk vanha ja valtava jötkäle. Hartin silmistä on tulossa todella tumman vihreät. Hartti on aika paljon isänsä Mirin näköinen. Puma ja Hartti näytti meille millaista rallia pitävät päivät pitkät - pois alta risut ja männyn kävyt (sekä kotikissa Viiru), kun siniset vauhtihirmut juoksevat. Puma meni meidän ollessa kahvipöydässä uunin päälle päikkäreille ja Hartti tuli minun syliin nukkumaan. Ihana kollipoika.

Kuvia sekä Tikrun pesueesta että Pumasta ja Hartista Galleriassa.

 

 
   

4.4.2009

Watti täytti eilen seitsemän vuotta. Paljon Onnea omalle ihanalle kollipojallemme, niin paljon mukavaa aikaa on mahtunut yhteisiin vuosiin. Ulkoisesti Watista ei huomaa ikää ollenkaan, turkki on kaunis ja eloisa ja silmissä yhä sama valpas katse kuin aiemmin. Luonteeltaan Watti on entistä älykkäämpi ja yhä kovin leikkisä. Palloja otetaan kiinni ja leikitään minttuhiirillä. Watti on herkkä kissa, joka aistii kodin tunnelmat heti. Watti rakastaa kelliä lattialla ja olla rapsuteltavana ja taputeltavana. Nyt Watilla on kevättä rinnassa ja poika haluaisi jo julistaa parvekekauden avatuksi (ja minä kun meinasin laittaa sinne vielä narsisseja ja avata parvekkeen vasta ensi kuussa). Watti juhli syntymäpäivää kinkkukatkarapukakulla yhdessä Millin, Nanon ja Myyn kanssa. Muutama kuva seitsemän vuotiaasta herrasta Galleriassa ja tietenkin etusivulla.

 
   

31.3.2009

Fifth Edition pennut ovat 13 viikkoa vanhoja. Ensi viikolla on tehosterokotteen vuoro ja sitten pääsiäisenä pennut lähtevät uusiin koteihinsa reilun 14 viikon iässä. Smile painaa tänään huimat 2044g, Happy 1918g, Joy 1678g ja Sunshine 1644g. Pennuilla ei ole käynyt aika pitkäksi, kun kotona on ollut muuttopuuhia, paljon laatikoita tutkittavana ja kiipeiltävänä.

 
   

29.3.2009

Hyvä Myy! Melkein kahden vuoden tauon jälkeen Myy osallistui Turussa kissanäyttelyyn eilen n.650 muun kissan kanssa. Tyttö oli ensin aika peloissaan mutta tuomarin pöydällä esiintyi edukseen - tuomari Sirpa Lindelöf kehui Myyn silmien väriä päivän parhaaksi. Hyvä profiili, kauniit korvat ja lyhyt tasavärinen turkki saivat kehuja. Myy sai ensimmäisen sertinsä (CAP) . Tuomari valitsi Myyn myös värin parhaaksi (BIV)venäjänsinisistä kastraateista (olen siitä erityisen ylpeä, sillä valinnassa mukana oli mm. skandinaavisen kaunis Miminkan Julija). Myy oli myös tuomarin paras kastraatti (NOM) ja kategorian kolme paras naaraskastraatti (Best In Show) kolmella tuomariäänellä. Upea saavutus skandinaaviselle venäjänsiniselle! Lämpimät kiitokset kaikille onnittelijoille!

Tikrun pennut täyttivät 12 viikkoa viime tiistaina - aika on kulunut todella nopeasti. Smile painoi 12 viikkoisena jo yli 1800g, Happy yli 1600g ja tytöt 1500g paikkeilla. Smile on isoin Susanssin pentu 12 viikon iässä - valtava kollin alku eittämättä. Pennut ovat vilkkaita ja keksivät kaikkenlaisia kolttosia, yhtenä yönä oli talouspaperi levitetty ympäriinsä (sukuvika emon puolelta).

 
   

21.3.2009

Kävimme Tikrun pentujen kanssa eläinlääkärissä tiistaina. Kaikki pennut todettiin terveiksi ja ne saivat ensimmäiset rokotukset. Pennut olivat Hannan sylissä, kun rokotus annettiin eivätkä edes huomanneet koko rokotusta. Pennut olivat kasvaneet kovasti, tiistaina tulikin 11 viikkoa täyteen. Smile painoi jo 1670g, Happy on 200g pienempi ja painoi 1462g, tytöt olivat lähes saman painoisia Joy 1334g ja Sunshine 1340g. Pennut eivät onneksi reagoineet rokotukseen mitenkään, vaan leikkivät ja söivät hyvällä ruokahalulla heti kotiin päästyään. Tikru emo ei tuntunut kaipaavan pentujaan mutta koirat olivat onnellisia, kun lauma oli taas kasassa. Pennut rokotetaan toisen kerran kolmen viikon kuluttua ja jos kaikki menee hyvin pennut lähtevät uusiin koteihinsa pitkäperjantaina. Hannalla taitaa tulla ihan kauhea ikävä, onneksi toinen tytöistä jää Hannan luokse sijoituskissaksi.

Myyn pentujen kuulumisia: Climb The Walls eli Repekka on vilkas oma itsensä ja viihtyy hyvin Hangossa omistajansa Even sekä kissakavereiden Oonan ja Jantterin kanssa. Repekka varastelee leipäpusseja (leipäpussin esille otto on yhtäkuin kinkun saaminen) ja Eve etsiikin kaikkia hukassa olevia tavaroita sängyn alta. Curious By Nature eli Lellona on kasvanut valtavaksi kolliksi Pirjon (ja käärmeiden) luona Espoossa. Painoa pojalla on jo melkein 4,2kg ja ikää siis vasta 7kk. Saimme kuvan, jossa poika on tutkimassa tyhjää terraariota ja viereisessä terraariossa luikertelee kaunis valko/oranssikäärme. Ilmeisesti terraario kiinnostaa enemmän kuin käärmeet:) Catch Me If U Can 'Kassu' on ihastuttanut perhettä leikkisällä ja seurallisella luonteellaan ja kaikki on sujunut hyvin vilkkaan lapsiperheen arjessa. Kassun nuori emäntä Anni onkin soitellut minulle ja kertonut pojan kuulumisia. Ikävä kyllä en ole oman kuntoni takia päässyt katsomaan pentuja uusissa kodeissaan mutta kevään aikana toivottavasti pääsen vierailulle. Jos kaikki menee hyvin tämä kolmikko nähdään Ruuhkan näyttelyssä.

Hope kasvaa ja komistuu Tampereella. Hope on oikea seurakissa, hampaitten harjauksesta pokerin pelaamiseen. Isäntä Aria kaivattiin kovasti hänen ollessa työmatkalla, ovelle juostiin vastaan ja heti piti päästä myös syliin. Hope oli myös saanut nakkisoppakasteen, kun piti tietenkin hypätä vessanpönttöön juuri samalla hetkellä, kun emäntä Pia kaatoi sinne nakkisoppaa - Pia oli ihan varma, että Hope oli pelaamassa lautapeliä olohuoneessa mutta salamana ehti katsomaan mitä vessassa tapahtuu. Hopea kävi kuvaamassa Pian veli valokuvaaja Harri Wickstrand, iso mies ison mustan kameran kanssa oli ensin vähän epäilyttänyt poikaa - jännityksellä odotan millaisia kuvia Hopesta saatiin. Heart on vielä vauhdikkaampi kuin Puma. Kotikissa Viiru väistelee pikakiitäjiä ja sietää jo Harttia, kunhan poika ei yritä vaania tätä. Sängyssä nukkuvat kaikki kolme. Hartti on tutkinut kaikki korkeat paikat ja auttanut tietenkin remontissa myös. Onneksi perhe Aronen on jo Puman kanssa tottunut tähän uteliaaseen ja vauhdikkaaseen rotuun, ei ole Hartin luonne tullut yllätyksenä. Kiitos molempien poikien perheille kuulumisista.

Meillä tehdään remonttia ja kissat tietenkin ottavat siihen osaa aktiivisesti. Anssin mielestä vähän liian aktiivisesti. Watti myös kovasti odottaa parvekekauden avausta, sillä aurinkoiset ilmat houkuttelevat parvekkeelle. Ulkona on selkeästi kevättä ilmassa ja kissoilla on kevättä rinnassa.

 

 
   

13.3.2009

Kävimme katsomassa Tikrun pentuja viime lauantaina. Pennut olivat kasvaneet kovasti. Pentuja tulivat myös katsomaan pentujen sukulaiskissojen omistajat; Marja-Leena, Marjatta, Tiina ja Petri. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että Happy on aivan kuin isänsä Nalli (Miminkan Leonid) saman ikäisenä. Vaikka meitä oli kuusi 'vierasta' aikuista ihastelemassa ja kuvaamassa pentuja, eivät ne olleet siitä moksiskaan. Pojat rötköttivät rennosti vieraiden sylissä ja sitten tietysti leikittiin vimmatusti tuliaisiksi tuoduilla leluilla. Hauskaa oli myös seurata, kuinka Iiro-hauva (joka Hannan mukaan luulee olevasa vähintääkin pentujen isä) paimensi pentuja, kun leikit menivät liian riehakkaiksi (Iiron mielestä). Touho-hauva, joka on itsekin vielä pentu, leikki pentujen kanssa ja epäilenkin, että se luulee olevansa yksi niistä. Touho oli haukkana pentujen keppilelun perässä. Arttu-hauva toki osallistuu myös vanhimman arvokkuudella touhuihin, mieluiten päiväuniaikaan. Seurasin vierestä kun Sunshine suki Arttua ja sitten puraisi vähän korvasta. Arttu ei edes kohottanut kulmakarvoja. Kiitos Hannalle ja kiitos Turkuun - oli mahdottoman mukava päivä! (kuvia Galleriassa)

Tikrun pennuilla tuli tiistaina 10 viikkoa täyteen. Smile on pennuista suurin ja painaa jo 1416g, Happy 1314g, Joy 1178g ja Sunshine 1146g. Melkein luulin, että Smile on isoin Susanssin pentu 10 viikkoa vanhana mutta painotaulukoiden tutkailu kertoo, että Myyn pentueen Curious oli vielä kymmenen grammaa painavampi saman ikäisenä. Hope viime pentueesta oli saman painoinen ja Babble ensimmäisestä pentueesta 8g painavampi. Iso kollipoika joka tapauksessa. Ensi viikolla on sitten vuorossa ensimmäiset rokotukset ja eläinlääkärin tarkastus.

 
   

1.3.2009

Tikrun pennut ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja ovat ensi viikolla jo yhdeksän viikkoa vanhoja. Painot ovat nousseet hyvää vauhtia, 8 viikkoisina pojat olivat jo yli kilon painoisia. Iiro-hauva on valpas lapsenvahti ja ottaa mieluusti päiväunet pentujen kanssa.

Kiitoksia Heartin ja Hopen perheille kuulumisista. Heart ja Puma (Susanssin Beautiful as Puma) ovat jo ystävyksiä, juostaan yhdessä ja painitaan. Kotikissa Viiru sietää Hearttia mutta ojentaa villiä poikaa tarvittaessa. Sekä Puma että Viiru ovat yrittäneet päässä osalliseksi Heartin penturuuista - huonolla menestyksellä, sillä poika puolustaa ruokaansa murisemalla. Hopelle kuuluu myös hyvää, poika kulkee emäntä Pian perässä joka paikkaan ja nukkuu tietenkin yöt hänen vieressä. Aamulla herätään vasta herätyskellon soittoon ja tietenkin osallistutaan aamulehden lukuun. Iltaisin leikitään ja katsellaan yhdessä televisiota - Hope on juuri sellainen kuin russit yleensä ovat: osallistutaan kaikkiin kodin puuhiin.

Meidän nelikolla on kevättä rinnassa, tai ainakin Watilla on. Watti on aktiivinen ja juttelee kovasti. Eilen aamulla leikitin koko nelikkoa keppilelulla. Kukin juoksi vuorollaan ja yritti saada kiinni narun päässä olevaa paperitolloa. Kyllä meillä oli hauskaa. Watti täyttää huhtikuussa jo seitsemän vuotta, ei sitä kyllä uskoisi, niin nuorekas poikamme on. Myy on palannut mamman hellän huomaan eli roikkuu Nanon perässä koko ajan ja Anssi yllätti Myyn Nanon nisältäkin - ikuinen emon tyttö. Viikko sitten meillä vieraili ihana Aaron poika, 6kk. Aaron ihastui kissoihin ja kikatti ja hihkui aina kissan nähdessään. Tuleva kissaihminen, ihan selvästi.

Muutama kuva Galleriassa.

 
   

17.2.2009

Fifth Edition pennut ovat seitsemän viikkoa vanhoja. Kävimme sunnuntaina katsomassa pentuja, jotka olivat kasvaneet pienistä palleroista sutjakoiksi pikku riiviöiksi. Smile juoksi heti minua vastaan ja pian olin pentujen piirittämänä. Pennut ovat kasvaneet hienosti, Joy painaa 842g, Happy 908g, Smile 952g ja Sunshine 812g. Uusia kuvia pennuista ja Tikrusta Galleriassa.

Anssi todella onnistui nappaamaan pari ryhmäkuvaa pennuista, vaikka sellaista vilinää ja hulinaa oli koko ajan. Pennut ovat aktiivisia, reippaita ja voi niin suloisia - juuri sellaisia kuin venäjänsiniset ovat tuossa iässä. Isoin poika Smile on tummin, Happy vaalein. Tytöt ovat siltä väliltä. Kaikkien pentujen turkit ovat todella tuuheita ja niissä on hopeaa. Kaikilla on myös avoimet korvat ja aika hyvät leuat. Jännityksellä seuraan pentujen kasvua. Luonteeltaan ne ovat reippaita ja sosiaalisia. Sunshine on sylikissa, joka kiipeää Hannan syliin heti kun alkaa väsyttää. Happy oli käynyt rullaamassa vessapaperit vessan lattialle ja eiköhän kaikkea muutakin keksitä porukalla, kun reviiri kasvaa. Iiro-hauva toimii mainiona lapsenvahtina. Hanna on pitänyt hienosti huolta koko porukasta ja olen saanut olla aika huolettomin mielin koko ajan - kiitos Hanna!

 
   

12.2.2009

Heartin ja Hopen kuulumisia. Heart ja Puma ovat jo kavereita. Puma tosin vähän yrittää ojentaa poikaa tarvittaessa, ei mikään huono juttu. Juostaan peräkanaa kovaa vauhtia ja tietenkin Puma tarkkailee olisiko Heartin ruokakupissa herkkuja. Viiru tarkkailee Hearttia vielä verkko-oven takaa mutta ei enää sähise.

Hope on myös kotiutunut päivä päivältä paremmin. Hoitotäti Elina oli käynyt kylässä ja oli heti Hopen suosiossa, kehräystä ja silitysten kerjäämistä. Hope rakastaa uudessa kodissa saamaansa huomiota ja osaa myös vaatia sitä. Hellyydenpuuskia on piisannut. Pia epäilee, että voivat pian myydä TVn pois, kun leikkivät vain kissan kanssa.

Kiitos molemmille kodeille - on aina ihana kuulla kuulumisia ja olemme Anssin kanssa iloisia, että pojat ovat kotiutuneet hyvin ja ennenkaikkea hurmanneet uudet omistajat. Ikävöimme poikia yhä, eilen Anssi kävi olkkarin lattialle makaamaan, kun vasta tajusi, että eihän pojat juoksekaan mahan päälle istumaan - onneksi Nano viihdytti Anssia parhaansa mukaan.

 
   

10.2.2009

Heart ja Hope ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Heart jäi tähän Kotkaan ja tassuttaa kilpaa Susanssin Beautiful as Puman kanssa. Puman lisäksi kissakaverina on myös kotikissa Viiru. Heart oli itkenyt hiukan emoaan ensimmäisenä yönä ja Pumakin tuntuu pikkuisen pelottavalta. Hope muutti Tampereelle Pian ja Arin luokse. Toisena iltana hellyyspuuskassa ei meinannut neljä kättä riittää paijaamaan. Myös Hope on kaivannut emoaan. Ja Nano poikia. Sunnuntaina Nano etsi poikia kovasti ja maukui surkeana. Nanolla ja pojilla taisi olla varsin erityinen suhde, kun kaikki kaipaavat toisiaan. Mutta eiköhän tuo ikävä, myös meidän, pian helpota.

Susanssin Fifth Edition pennut ovat jo kuusi viikkoa vanhoja. Hannan mielestä pennut ovat todella hauskassa iässä ja vauhtia riittää jo mukavasti. Koirien kanssa ollaan vietetty aikaa ja välillä seikkailtu esimerkiksi vaatekaapissa. Pojat ovat nyt tyttöjä selkeästi isompia, Makes You Smile painaa jo 822g, Feeling Happy on 770g. Tytöistä Touch Of Joy on isompi ja painaa 700g, Your Sunshine on muutaman gramman pienempi ja painaa 696g.

 
   

3.2.2009

Tikrun siniset vauvat ovat viisi viikkoa vanhoja. Kävimme lauantaina katsomassa pentuja ja ne ovat vallan hurmaavia. Smile on varsinainen linssilude, joka ei tunnu pelkäävän mitään, ei edes imuria. Smile on pennuista tummin ja oikein lupaava kollin alku. Sunshine on pieni prinsessa, jolla on isot silmät ja hyvin tyttömäinen olemus. Joylla on ihan samanlainen nenänpää kuin emollaan Tikrulla ja tyttöä on helppo käsitellä. Happy on pennuista vaalein ja oli oikea pr-poika. Kaikki pennut olivat tosi reippaita ja aivan liian suloisia. Joy painaa 590g, Sunshine 584g, Happy 622g ja Smile 690g.

Pennut ovat syöneet jo jauhelihaa, seitä ja kanaa. Hiekkalaatikolla osataan käydä ja nyt on tehty tuttavuutta myös koirien kanssa. Iiron Tikru kelpuutti lapsenvahdiksi ja Iiro olikin varsin kiinnostunut pienistä sinisistä. Arttu taas ei ymmärtänyt, että mitä ihmeellistä noissa pienissä oikein on (Arttu on hyvin cool koira) ja Touho, joka on itsekin vielä ihan pentu oli enemmän kiinnostunut Tikrun ruuista kuin pennuista. On Touho yrittänyt haastaa pentuja leikkiin mutta koko ero taitaa olla vielä vähän esteenä.

Kuvia Tikrun pennuista Galleriassa - syötävän söpöjä (toivottavasti ei kuitenkaan koirien mielestä).

 
   

27.1.2009

4 viikkoiset Fifth Edition pennut liikkuvat jo kovasti. Pennut tekevät tutkimusretkiä pentuhuoneessa ja pojat ovat syöneet jo seitäkin. Tikru paimentaa pentuja kovaan ääneen kunnon emon lailla. Sunshine-tyttöä lukuunottamatta kaikki painavat jo yli 500g. Touch Of Joy on 502g, Feeling Happy 533g, Makes You Smile 581g ja Your Sunshine 472g. Pentujen hiekkalaatikosta löytyi aamulla myös pisuja - hienoa!

Heart ja Hope täyttivät sunnuntaina 13 viikkoa. Pojat ovat täynnä energiaa ja varsinaisia formuloita saamme täällä seurata, kun juostaan ja kurvitkin oiotaan suoriksi. Heart tassuttaa ja kehrää joka käänteessä, rakastaa kanaa ja ei pidä kiirettä heräämisen kanssa. Hope on aina innokkaasti ruokalautasella ja sen takia painaakin jo yli 2kg. Hope pitää hassua ääntä leikkiessään ja tulee aina mielellään paijattavaksi ja rakastaa saamaansa huomiota. Hope oli aiemmin paljon ujompi, mutta on nyt kovasti reipastunut. Kuvia Galleriassa.

Fast and Furious pennut ovat huomenna jo puoli vuotta vanhoja. Paljon Onnea Repekalle (Climb The Walls), Lellonalle (Curious By Nature) ja Kassulle (Catch Me If U Can). Lahden näyttely jäi nyt pojilta väliin, mutta ehkä näemme pennut vielä jossakin kevään näyttelyssä.

 
   

20.1.2008

Fifth Edition - pentue 3 viikkoa vanha. Tikrun ja Nallin suloiset pennut ovat jo kolme viikkoa vanhoja. Smile-poika on iso jötikkä, jo 460g. Joy ja Happy ovat pikkuisen yli 400g painavia ja Sunshine 382g. Hanna lähetti ihanan kuvan koko pesueesta. Kuvassa pennut ylhäältä alas: Feeling Happy, Your Sunshine, Makes You Smile ja Touch Of Joy. Sunshine on kyllä ihan pikkuisen tytön näköinen - kuulemma rinsessa.

 
   

18.1.2009

Dream-pojat ovat 12 viikkoa vanhoja. Aina sitä pohtii, että mihin se aika oikein rientää. Heart painaa n.1730g ja Hope n.1780g. Isoja poikia, joilla riittää aina puuhasteltavaa; leikitään, riehutaan, juostaan ympäriinsä ja tietenkin halutaan kovasti ottaa osaa kodin tapahtumiin. Heart touhuaa paljon yksinään kaikenlaista, yleensä pikkaisen pahanteossa. Hope taas on kova painimaan Nanon kanssa. Nano on valmis, niin kuin luonto on sen tarkoittanut, poikien lähtöön. Eilen otti hattuhyllyllä tunnin tirsat - mutta ei ne pojat vielä olleet lähteneet;) Kuvia pojista ja Nanosta galleriassa.

Tikrun pennut ovat kasvaneet hyvin, vaikka Hanna aina huolehtiikin, jos jonkun paino ei ole noussut niin hyvin kuin aiemmin. Yleensä otetaan kiinni seuraavana päivänä. Onnellinen olen minä, kun olen saanut noin hyvän sijoituskodin Tikrulle ja pennuille. Smile on pennuista painavin, huimat 432g 19 päivän iässä. Happy painaa 389g, tytöt vain pikkaisen vähemmän eli Joy 372g ja Sunshine 361g.

 
   

13.1.2009

Tikrun pennut ovat kaksi viikkoa vanhoja. Pentue on viides Susanssin pentue, viides painos Fifth Edition - pentue. Pentujen nimien teema tulee tällä kertaa siitä, mitä nämä ihanat siniset tuovat elämäämme. Onnellisuutta, hymyjä, iloa ja ovat kertakaikkiaan meidän päivänpaisteita. Pennut ovat nimeltään: Susanssin Touch Of Joy (tytto1), Susanssin Feeling Happy (poika1), Susanssin Makes You Smile (poika2)ja Susanssin Your Sunshine (tytto2). Joy painaa nyt 304g, Happy 312g, Smile 340g ja Sunshine 289g.

Heart ja Hope olivat eilen eläinlääkärintarkastuksessa ja ensimmäisessä rokotuksessa. Heart tassutti rokotusta annettaessa ja oli vilkas ja aktiivinen oma itsensä. Hope ihmetteli kovasti kaikkea, ei ollut peloissan ja varsin helppo käsitellä. Rokotusta ei huomannut ollenkaan. Pojat ovat terveitä ja reippaita, eläinlääkärimme taisi vähän ihastua niihin:)

Mukana eläinlääkärissä olivat myös Watti, Milli ja Myy. Watti oli oikea gentleman, vähän tassuttikin. Milli yritti esittää näkymätöntä ja Myyn kastraatio haava oli parantunut hyvin. Kaikki rokotukset menivät todella hyvin, kissat eivät huomanneet mitään. Oli siis varsin onnistunut reissu.

 
   

11.1.2009

Heart ja Hope ovat 11 viikkoisia kollin alkuja. Pojat saivat juuri madotuksen ja huomenna on vuorossa ensimmäinen rokotus ja eläinlääkärin tarkastus. Otin pojista eilen pari kuvaa aamupäivällä, kun oli kaunis päivänvalo, kuvat Galleriassa.

Tikrun pennut ovat kasvaneet todella hyvää vauhtia. Eilen 11 päivän iässä isompi poika painoi jo yli 300g. Pienempi poika on 275g kohdalla ja tytöt n.250g.

 
   

6.1.2009

Tikrun pennut ovat viikon vanhoja. Pennut ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja silmätkin ovat alkaneet avautua. Tyttöjen painot ovat 190g ja 197g. Pojat ovat pikkuisen isompia ja painavat 214g ja 230g. Hanna laittoi eilen kuvia pennuista. Laitoin yhden etusivulle - aikamoista tungosta siellä nisillä näyttää olevan. Tikru on onnellinen mamma, välillä kyllä on käyty kovia keskusteluja siitä, että pennut pitäisi saada siirtää muiden joukkoon. Kumpa pääsisin pian katsomaan pentuja - ne ovat ihania!

 

 
   

4.1.2009

Dream-pennut ovat tänään 10 viikkoa vanhoja. Heart painaa 1370g ja Hope 1416g. Isoja poikia. Nano on kuin yksi pennuista, kun se juoksee ja leikkii pentujen kanssa. Nano kantaa pennuille leluja, maukuu samalla ja kertoo saaliistaan. Aika hassua. Otimme tänään kuvia pennuista, silmät alkavat jo vihertää. Heartin turkki on ihana, tuuhea ja silkkinen ja väri todella sininen. Hyvin samanlainen kuin isällään Mirillä. Valkolaikku on enemmän valkoinen viiva kuin laikku. Heart on kova tassuttamaan, luonteeltaan aika villi poika. Hope taas on kiltimpi mutta todella utelias. Hopella on ihanat isot mantelinmuotoiset silmät ja todella pitkä vartalo. Turkki on himpun vaaleampi kuin veljellään. Uudet kuvat Galleriassa.

Tikrun pennut ovat tänään illalla viisi päivää vanhoja. Painot ovat nousseet mukavasti 10-26g päivässä. Tytöt painavat 160g ja 170g ja pojat 178g ja 192g. Ensimmäisenä syntynyt pikku tyttö on jo melkein tuplannut painonsa - hienoa!

Watti ja Myy ovat ottaneet päiväunia yhdessä - tai Watti on päiväunilla ja Myy tunkee viereen, ihan miten vaan. Myy ja Milli juoksevat ja leikkivät yhdessä. Millistä ja Myystä on tullut hyviä kavereita, Milli taitaa pehmetä iän myötä. Raksujakin syödään sulassa sovussa yhteisestä kupista.

 
   

1.1.2009

Tikru sai pentuja tiistai-iltana. Tikru synnytti viisi pentua kahdessa tunnissa. Ensimmmäinen pentu tuli häntä ja takajalka edellä, joten jouduin avustamaan pikkaisen. Seuraava pää edellä, kolmas takajalat edellä. Neljäs syntyi myös takajalat edellä, mutta tämä pentu syntyi kuolleena eikä elvytysyrityksistä huolimatta osoittanut elon merkkejä, meidän enkelipoika. Viides pentu tuli myös takajalat edellä melkein heti enkelipennun perään. Ensimmäinen pentu painoi 82g, loput 100g molemmin puolin eli hyvänkokoisia olivat. Tikru emo oli aika valtava ennen synnytystä, joten osasimme Hannan kanssa odottaa useampaa pentua. Tikrun nelikko, kaksi tyttöä ja kaksipoikaa, viihtyy hyvin emon nisillä ja tänään kahden vuorokauden iässä painavat 102g(tyttö82g), 127g(tyttö103g), 129g (poika98g) ja 135g (poika102g). Tikru on onnellinen pennuistaan samoin Hanna, joka taitaa viettää seuraavat kolme viikkoa pentuhuoneessa niiden kasvua ja kehitystä ihastellen.

Myyn pennut täyttivät 5kk viime sunnuntaina. Pennut ovat pärjänneet hienosti uusissa kodeissaan, Climb The Walls eli Repekka aiheutti Evelle sydämen tykytyksiä karkaamalla rappukäytävään - onneksi se karkureissu päättyi onnellisesti. Repekka tulee hyvin toimeen kissakavereidensa kanssa. Curious on jo yli kolme kiloa painava jössikkä, joka on Pirjon ikioma metsästäjäjellona. Ja Catch eli Kassu on hurmannut perheensä Kauniaisissa, joulukuusen koristeet kiinnostivat kovasti ja kuusi onkin koristeltu vain puolesta välistä ylöspäin. Curious ja Catch osallistuvat Lahdessa olevaan näyttelyyn tammikuussa.

Heart ja Hope täyttivät yhdeksän viikkoa sunnuntaina. Pojilla on ylettömästi energiaa. Heart on aikamoinen vilpertti ja adhd, Hope on kiltimpi mutta todella utelias. Pojat kasvavat silmissä. Muutama ennen joulua otettu kuva pojista Galleriassa. Myös Milli viihtyi harmaan tonttutytön vieressä;)

Toivotamme kaikille oikein onnellista alkanutta Uutta Vuotta - olkoon se täynnä ihania sinisiä hetkiä!

 

 
   

22.12.2008

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! Susanssin kissala alkaa valmistautua Joulun viettoon Watin, Millin, Nanon, Myyn ja Heartin ja Hopen kanssa. Haluamme toivottaa kaikille Rauhallista Joulun aikaa. Erityisterveiset lähtevät tietenkin kaikille Susanssin kissoille ja heidän perheilleen sekä kaikille ystäville ja kissa-isovanhemmille.

Minun sairastamisen takia kulunut vuosi ei ole ollut helppo, mutta siniset ystäväni ovat pitäneet minusta hienosti huolta, samoin Anssi ja äitini - ystävät ovat olleet myös kullanarvoisia. Iso kiitos heille siitä. Vielä ei olla voiton puolella mutta matkalla sitä kohti kuitenkin:)

Heart ja Hope ovat jo kahdeksan viikkoa vanhoja. Olin viikon Ortonissa ja pojat olivat kasvaneet ihan valtavasti - ison pennun oloisia jo. Tuntuu, että vauhtiakin on viikossa tullut ihan hirveästi - tuulispäänä mennään ympäriinsä ja välillä kun kurvit menevät pitkiksi kuuluu vain kauhea sutina. Missä se meidän rauhallinen joulu on?!

Tikrun maha on todella iso, Anssi kävi ihmettelemässä sitä perjantaina. Painoa on tullut nyt 1700g, joka on huimasti enemmän kuin Nanolla tai Myyllä tiineyksien aikana. Hanna on nähnyt jo painajaisia, että sieltä tulee 11 pentua. Toivottavasti ei edes puolia tuosta määrästä - olisi siinä Artulla, Iirolla ja Touholla ihmettelemistä. Viikon päästä voi olla jo pentuja maailmassa, katsotaan nyt miten täsmällinen Tikru on. Jos on emoonsa tullut, niin hyvin täsmällinen;)

Myy kastroitiin perjantaina. Adhd on toipunut leikkauksesta hyvin. Verkkoasu, joka laitettiin päälle leikkauksen jälkeen on yhä yllä (meidän kaikkien ihmetykseksi). Anssi sanoo verkko-asua Uuno Turhapuron paidaksi. Samassa yhteydessä Myyn sydän ultrattiin ja edelleen kaikki on kunnossa.

 

 
   

14.12.2008

Dream-pentue on nyt 7 viikkoa vanha. Nanon pojat kasvavat silmissä, Heart on 950g ja Hope huimat 1014g. Eikä ole ihme, pojat viihtyvät ruokalautasen ääressä sekä maitobaarissa. Energiaa kyllä kuluu paljon leikkiessä ja juostessa ympäriinsä. Nano leikkii pentujen kanssa onnellisena, joskus herättelee pentuja kesken unien, kun tekisi mieli vaan leikkiä - hassu Nano. Pojista taitaa isona tulla isoja kollipoikia, mutta eihän se ole ihme, onhan pentujen Mir-isä iso kolli, isoin Susanssin pentujen isä tähän mennessä. Hope etsii edelleen rakastavaa kotia, jossa jaksetaan heilutella keppilelua:)

Tikru kasvattelee mahaansa Orimattilassa. Hanna kertoi perjantaina, 7 viikkoa astutuksesta, että painoa on kertynyt jo 1400g. Ja mahakin on kuulemma iso. Vielä pari viikkoa odotusta jäljellä - meitä kaikkia jo jännittää!

Sairasteluni takia kuvaaminen on jäänyt vähemmälle, mutta Galleriassa muutamia otoksia pennuista joulukuulta sekä kuva Watista loikoilemassa pöydällä koristeiden keskellä ja Myy laulamassa joululauluja tonttujen kanssa.

 
   

11.12.2008

Vauhtia ja leikkiä. Nanon pojat ovat todella leikkisiä ja leikittäjät väsyvät nopeammin kuin pennut. Siniset pojat viilettävät kovaa vauhtia. Ihme kyllä painotkin nousevat koko ajan kovaa vauhtia, ruoka maistuu hyvin. Heart on nyt varattu mutta Hope etsii vielä kotia. Hope on suloinen aktiivinen poika, joka kiipeää päiväunille syliini tai mahan päälle.

 
   

7.12.2008

Heart ja Hope ovat kuusi viikkoisia vauhtipoikia. Vauhtia tulee viikko viikolta lisää ja koko ajan keksitään jotain uutta. Heart painaa jo 818g ja Hopen paino lähentelee jo 884g (suurin 6 viikkoa vanha Susanssin pentu tähän mennessä). Nano -emo nauttii pentujen vilkkaudesta ja leikkii niiden kanssa mieluusti hippaa. Nanolla ei ole vauhti yhtään hiljentynyt - tornado mikä tornado.

Tikrun maha pyöristyy kovaa vauhtia. Hanna lähetti minulle kuvia ja kyllä se massukka aika isolta jo näyttää. Tikru on onnellinen ja hyvinvoiva. Hannaa jännittää valtavasti - Tumppi sanoo, että siellä on neljä pentua. Joulun jälkeen näemme onko Tumppi oikeassa.

 
   

30.11.2008

Nanon pojat ovat jo 5 viikkoa vanhoja. Pojilla on painoa jo yli 700g. Isoja poikia edelleen - ja ruoka maistuu hyvin, niin maitobaarista kuin lautaselta. Heartilla on tulossa kaulaan valkoinen sydän (siis valkoinen medaljonki), joten poika etsii lemmikki-kotia, johon halutaan kehräävä mammanpoika:) Heart nimittäin on erittäin kova kehräämään ja rakastaa kölliä ja olla rapsuteltavana. Hope on pojista vilkkaampi ja on koko ajan menossa. Olohuoneeseen tehdään jo tutkimusretkiä ja juostaan viipotetaan. Myy ihmetteli pentuja kovasti ja näytti miettivän "eikös ne minun pennut jo lähteneet? Nämähän ovat paljon pienempiä." ja sitten nuuhkaili pentuja hetken ja katsoi minua "eihän nämä ole minun pentuja...".

Hanna soitti torstaina ja kertoi Tikrun reippaasti kasvavasta masusta. Painoakin on tullut jo 900g lisää, joten ihan mukavasti tuo tuleva emo on pyöristynyt. Vielä neljä viikkoa laskettuun aikaan - melkein voisi ajatella, että jokainen joulukuun päivä on kuin kalenteria availisi. Yhtä jännittävää kuin joulun odotus. Tai vielä paljon paljon jännittävämpää.

Watti ja Milli lähettävät vielä erityiskiitoksen mummille ja ukille, jotka pitivät heistä huolta hemmotteluloman aikana. Täällä kuulemma on huonompi ruokatarjoilu, eikä saa makaa kymärin päällä ja ilmeisesti hemmottelulomalla hankitut kilot aiotaan karistaa tiukalla laihiksella - harkitsevat kuulemma paluuta sinne uudelle lomalle. Miä en kyllä ihan heti laske kaveruksia lomailemaan, ihanaa kun Milli taas nukkuu minun viekussa ja Watti kehrää illalla minut uneen.

Päivitin etusivulle yhden joulukortteja varten otetun kuvan Heartista - Anssista on kehittynyt hieno kissakuvaaja:) Mukavaa Joulun odotusta kaikille karvaisille ja karvattomille ystäville, tutuille ja tuntemattomille!

 

 
   

23.11.2008

Heart ja Hope täyttävät tänään 4 viikkoa. Painoa pojille on kertynyt todella paljon, Heart painoi aamulla 572g ja Hope 598g. Isoja poikia. Pojille on myös maistunut jo sei, jauheliha ja kana. Pojat viipottavat kovaa vauhtia ja haluavat paljon huomiota. Olen menettänyt sydämen näille ihanuuksille.

Kaikki Myyn pennut ovat sopeutuneet uusiin koteihinsa. Climb The Walls asuu Hangossa Even luona, kavereinaan kotikissat Oona ja Jantteri. Oona ei ollut yhtään ihmeissään uudesta tulokkaasta, mutta Jantteri katseli pikkuneitiä karvat pystyssä. Pikkuneidin kutsumanimeksi on kaavailtu Repekkaa.

Tikrulla tuli perjantaina neljä viikkoa astutuksesta. Painoa on kertynyt jo +600g, mikä on todella paljon. Tikru on iso kissa, joten oletinkin, että painoa tulee. Tikrullahan oli aiemmin painoa yli 4kg, mutta oikealla ruualla se tippui 3,3kg. Hanna kertoi, että maha on kasvanut sekä kyljistä että alaspäin - siellä ollaan niin tiineenä että:)

Kotona on kummallisen rauhallista, Watti ja Milli nukkuvat myrskyä paossa vaatehuoneessa, jossa kissoillamme on monta hyvää nukkumapaikkaa. Myy on kaivautunut peiton alle (on ilmeisen väsynyt, kun on karjunut kollien perään viimeiset seitsemän päivää ja yötä) ja Nano ja pojat nukkuvat pesässään. Pian on taas tupa täynnä vilskettä, kun Heart ja Hope kasvavat ja alkavat valloittaa asuntoamme juoksuleikeillään.

 
   

18.11.2008

Nanon pojat painoivat aamulla jo 500g, molemmat. Kovasti tutkitaan pesän ympärillä olevaa ympäristöä ja nautitaan minun ja Anssin antamasta huomiosta. Kovin pieniltä nuo silti tuntuvat, kun tottui Myyn isoihin jässiköihin aiemmin.

Climb The Walls lähtee huomenna uuteen kotiin ja olo on tietysti varsin haikea. Erityisesti Anssilla, jonka pikku neiti on kiertänyt tassunsa ympärille. Tälläkin hetkellä he imuroivat yhdessä - ihan on tyttö isoäiti Nanoon tullut, sillä Myy on imuria piilossa kahvinkeittimen takana:)

Uusimmat kuvat Heartista ja Hopesta Galleriassa sekä viimeiset otokset täällä meillä Myyn pojista.

 
   

16.11.2008

Heart ja Hope täyttivät aamulla kolme viikkoa. Nanon kullannuput kasvavat kovaa vauhtia. Heart painoi aamulla 362g ja Hope 368g. Heart on jo ottanut ensimmäisiä askeleita, Hopen pullukka masu on estänyt kävelyharjoituksia - taitaa poika viihtyä paremmin maitobaarissa. Molemmat pojat etsivät kotia.

Curious ja Catch muuttivat eilen uusiin koteihin. Curious muutti Pirjon kaveriksi Espooseen (Pirjon kodissa on myös gekkoja, viljakäärmeitä ja kolme kuningaspytonia, joita poika voi ihmetellä turvallisesti lasin takaa) ja Catch Annin, Antin, Kristiinan, Artun ja Aten iloksi Kauniaisiin. Molemmat pojat ovat kotiutuneet hyvin, Curious kehräili Pirjolle aamulla sängyssä ja on tainnut hurmata Pirjon kollipojan charmillaan. Catch nukkui yön Annin vieressä ja jännitänkin tässä, miten Anni malttaa huomenna lähteä kouluun.

Sain tiistaina myös hienoja uutisia Orimattilasta. Tikru on tiineenä, nisät punertaa jo lupaavasti. Kolme viikkoa astutuksen jälkeen painoa on tullut n.400g. Mitenhän tässä Hannan kanssa maltetaan odottaa jouluun asti. Laskettu aika on siis 28.12. ja nyt koirakodeilla on mahdollisuus saada jo pennusta asti koiriin tottunut kissanpentu, sillä Tikrun kavereinahan asustaa koirakamut Arttu ja Iiro sekä perheen uusi koiravauva Touho.

Yritän lähipäivinä päivitellä viimeisimmät kuvat Curiouksesta ja Catchistä Galleriaan sekä tietenkin kuvia Heartista ja Hopesta. Ikävä kyllä minua koko vuoden piinannut selkäsairaus hidastaa päivityksiä sekä s-posti liikennettä, olkaahan kärsivällisiä.

 

 
   

9.11.2008

Hyvää Isänpäivää! Erityisesti Lakulle (Miminkan Klavdei), josta tuli isä eilen viidelle pennulle. Pentujen emo on Siru (Kheyron's Qiara) ja isoisoäiti Nano ja isotäti Myy lähettää oikein kovasti Onnea sinisille kissan aluille Jyväskylään! Sekä onnittelut Babblelle Lappeenrantaan, josta tuli pentujen myötä isoisä. Oikein paljon onnea myös kaikille Susanssin-pentueiden isille Patelle, Hiskille, Vitolle ja Mirille.

Juhlan aihetta on ollut myös täällä, kun Milli täytti maanantaina 6 vuotta. Tosin juhlakalu täytti vuosia "mummilassa", jossa on Watin kanssa hemmottelu-lomalla. Heti kun saamme meidän mussukan takaisin kotiin, otamme 6v poseerauskuvan.

Nanon silmäterät täyttävät tänään kaksi viikkoa ja on aika julkistaa pentujen nimet. Nimien idea lähti paljolti sukutauluihin liittyvästä ajatuksesta, kun kyseessä on kuitenkin hyvin ruotsalainen yhdistelmä. Minullehan skandinaavinen venäjänsininen on erityisen lähellä sydäntä - sydämen asia. Joten oli itsestään selvää, että toisesta pojasta tulee FIN*Susanssin Matter Of Heart. Koska pentue edustaa minulle myös toivoa siitä, että saamme jatkossakin nähdä skandinaavisen näköisiä russeja, toisen pojan nimeksi tulee FIN*Susanssin There Is Hope. Kahden viikon iässä pojille on kertynyt painoa jo 336g ja 350g. Pojat menevät jo kovaa vauhtia pesälaatikossa, joten eiköhän meille ole taas tulossa vauhdikkaita pentuja.

Myyn pennut täyttävät huomenna jo 15 viikkoa ja kakkosrokotus on vuorossa. Pian pennut muuttavat uusiin koteihinsa ja me jäämme tänne ikävöimään. Climb painaa n1,5kg, Curious 2,2kg (isoin Susanssin pentu tähän mennessä) ja Catch 2,0kg. Climb on tullut luonteeltaan isoäitiinsä Nanoon. Sylikissa isolla S:llä ja tykkää imuroinnista. Curious elehtii jo isojen kollien tyyliin, lötkötteleekin samalla tavalla kuin Watti. Catch rakastaa tutkia meidän ripsiä ja haluaa maistaa kaikkea mitä Anssi syö.

Kuvia Galleriassa.

 
   

29.10.2008

Myyn pennut täyttivät eilen kolme kuukautta vanhoja. Vauhtia riittää koko päiväksi, mutta onneksi päiväunetkin otetaan, yleensä minun kanssani. Aivan kuin pennut tietäisivät, että minulla on jalka ja lonkka kipeä, kun nukkuvat siinä ympärillä. Ihania. Uusia kuvia pennuista galleriassa.

Nanon pennut ovat kasvaneet kovasti kolmessa päivässä. Isommalla pojalla painoa on 172g ja pienemmällä 158g. Nano on onnellinen, kehrää ja kellii ja esittelee pentujaan. Molemmilla pennuilla on tosi pitkä häntä, kutsunkin niitä siimahännöiksi. Pari kuvaa Galleriassa.

Starstruck's kasvattaja Katja perheineen oli meillä vierailulla eilen. Perheen poika, melkein 8kk vanha Eliel on todellinen kissaperheen lapsi. Poika viihtyi erinomaisesti lattialla Myyn pentujen kanssa. Kiitos Katjalle, Tommille ja Elielille piristävästä visiitistä. Katjallahan on kotona meidän Nanon siskopuoli Wolga, joten melkeinhän tässä ollaan sukua;)

 

 
   

27.10.2008

Nano synnytti kaksi pentua sunnuntaina aamuyöstä. Toinen pennuista tuli vielä kesäajan puolella ja toinen puolituntia myöhemmin talviaikaan. Pennut painoivat syntyessään 98g ja 110g. Synnytys sujui oikein hyvin, ensimmäinen pentu tuli pää edellä ja toinen jalat edellä. Pennut ovat emon nisillä kuin imukupit ja Nano on onnellinen ja ylpeä pienistä hopeisista palleroista. Näyttää siltä, että molemmat ovat pieniä kollin alkuja. Ensimmäisen vuorokauden aikana painoa on tullut molemmille 26g.

Tikru oli Nallin luona vierailemassa Turussa ja ei siinä montaa tuntia vierähtänyt, kun tämä nuoripari ihastui toisiinsa. Iso kiitos Hannalle, joka vei rinsessa Tikrun Turkuun, kun minä en sairastelultani voi autossa istua ja iso kiitos Marja-Leenalle, joka piti Tikrusta hyvää huolta vierailun aikana. Paras palkinto meille kaikille on tietenkin se, että Tikru tulisi tiineeksi. Mikäli näin on, laskettuaika on 28.12.2008. Jännityksellä jäämme odottamaan nisien punerrusta, painon nousua ja masun kasvamista.

Myyn pennut täällä mennä viipottavat kovaa vauhtia - kuin hurjapäät. Myyn pennut muuttivat meidän makkariin, että Nano sai pentuhuoneen itselleen. Meidän yllätykseksi pennut eivät juuri yöllä mellasta, joten olemme saaneet nukuttua ihan hyvin. Curious on jo 2kg kollin alku, varsinainen jättipoika - eikä Catch ole paljoa pienempi. Pikku tyttönen taas on hyvinkin sirppana, vain 1300g. Oikea pikku neiti.

 

 
   

17.10.2008

Eläinlääkärin tarkastus meni hienosti ja kaikki ovat terveitä ja reippaita pentuja. Ensimmäiset rokotukset on nyt annettu eikä pennut edes huomanneet rokotteen antamista. Ne katselivat uteliaina ympärilleen ja antoivat eläinlääkärin tutkia tosi hienosti. Jopa Catch malttoi olla paikallaan, vaikka onkin aikoimoisen vilkas luonne Olimme oikein tyytyväisiä ja onnellisia reissun jälkeen.

Milli oli myös mukana eläinlääkärissä. Viime keväänä rutiiniverikokeiden yhteydessä Millillä havaittiin kohonneita munuaisarvoja, eivät paljoa koholla, mutta eivät normaaleissa rajoissa kuitenkaan. Milli on keväästä lähtien syönyt erikoisruokaa ja tänään sain hyviä uutisia, munuaisarvot ovat taas normaalit - hienoa!

Nano voi hyvin, painoa on tullut n.1000g, mikä on 200g vähemmin kuin aiemmilla kerroilla. Duo taitaa olla ihan hyvänkokoinen, kun painoa on kuitenkin tuollut tuon verran - toivottavasti eivät ole ihan kauhean isoja. Nanosta ja Millistä on yllättäen tullut oikein ystäviä - eilen oli pakko kaivaa kamera esiin, kun ne nukkuivat ihanasti yhdessä sängyllä. Enpä olisi ikinä uskonut tätä päivää tulevan.

 

 
   

14.10.2008

Pennut täyttivät eilen 11 viikkoa ja tänään on vuorossa ensimmäinen rokotus ja eläinlääkärintarkastus. Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, Curious on jo 1600g ja Catch 1500g. Climb The Walls on selkeästi poikia pienempi, painoa on pikkuisella neidillä 1150g. Pennut ovat vauhdikkaita ja vilkkaita ja niillä tuntuu riittävän energiaa päivän joka tunnille. Ne ovat valtavan uteliaita ja joka paikkaa pitää päästä ja Anssin lautaselta olisi kiva maistella ihmisten ruokia - apua!

Myy täytti viime viikolla 2 vuotta - oikein paljon onnea meidän ihanalle adhd emolle! Oikein paljon onnea myös Lappeenrantaan Truelle ja Babblelle. Pojilla on siellä kaikki hyvin ja menoa riittää edelleen.

Täällä odottelemme tietenkin Nanon pentuja, laskettuun aikaan ei ole enää kuin puolitoista viiikkoa. Kävimme eilen Nanon kanssa röntgenissä, koska maha ei ole kasvanut samalla tavalla kuin aiemmilla kerroilla ja pelkäsin hiukan, että siellä on vain yksi pentu. Röntgen kuva oli aika vaalea, mutta sieltä erotti selvästi kaksi kalloa ja selkärankaa - meille on siis tulossa duo tällä kertaa. Nano on onnellinen oma itsensä, täynnä hellyyttä, jota ennen pentujen tuloja antaa minulle kehräämällä ja tassuttamalla ja viettämällä aikaa sylissäni. Olen itse taas sairaana, joten tällainen hoivaaminen on oikein tervetullutta.

Puman kanssa emme päässeet näyttelyyn, minun sairastelun takia ja itseasiassa Puma ei päässyt näyttelyyn ollenkaan, kun ihmisystävä Ada oli sairaana. Puma oli varmasti mieluummin hoivaamassa Adaa hoivaamassa.

Tikru juoksee kovasti Orimattilassa ja nyt odottelemme kovasti tämän juoksun päättymistä ja seuraavan alkamista, sillä sitten Tikru lähtee Turkuun Nallia tapaamaan. Nallia on jo alkanut iltaisin kutsua Tikrua, joten toivotaan, että nuoripari löytää hyvin yhteisen sävelen ja saamme Orimattilaan pentuja vuoden vaihteessa.

Watti ja Milli nauttivat syksystä. Takapiha on ollut täynnä tilhiä, kun meillä on siellä komeat pihlajat. Parissa päivässä tilhiparvi on syönyt puhtaaksi kaikki puut ja kissojen "avara luonto" - show alkaa olla päättymässä. Onneksi ikkunalaudoilla lentelee kauniita keltaisia koivunlehtiä, joita voi kyttäillä päivät pitkät. Myös Myyn pennut ovat huomanneet tämän huvin - mitä isot edellä, sitä pienet perässä:)

 
   

22.9.2008

Pennut ovat tänään 8 viikkoa vanhoja. Ne ovat kasvaneet hienosti, Curious By Nature painaa jo 1124g, Catch Me If U Can 1068g ja Climb The Walls 884g. Pennut olivat pitkään pienempiä kuin Nanon pennut ovat olleet saman ikäisinä, mutta nyt pojat ovat menneet ohi.

Myöhästyneet Onnittelut Big Cats pentueelle, joka täytti vuoden 16.9. Nanolta ja meiltä kaikilta terveisiä Tikrulle Orimattilaan, Leeville Jyväskylään ja Pumalle tänne Kotkaan. Puman kanssa lähdemme näyttelyyn lokakuussa. Sekä Puma että Leevi ovat kastroitu, joten toivotaan että Tikru saa jälkikasvua ensi talvena.

 

 
 

20.9.2008

Pennut ovat jo melkein 8 viikkoa vanhoja ja pääsin vihdoin päivittämään kotisivuja (toivot§tavasti onnistuu). Pennut ovat kasvaneet hyvin, pojat painavat jo 1000g. Climb The Walls on poikia 150g pienempi, mutta pärjää painissa kyllä. Myy on osoittanut olevansa hyvä emo, joka on innoissaan pentujen leikeistä ja kannustaa niitä aina vaan huimempiin suorituksiin. Ensimmäinen juoksukin on jo tullut, onneksi ei karjuttu yötä myöten.

Climb The Walls on suloinen pikkuinen tyttö, jolla on todella plyysinen turkki ja ihanat isot silmät. Tyttö tykkää olla sylissä ja pitää hassua kurisevaa ääntä touhuillessan kaikenlaista. Curious By Nature on jämerä kollipojan alku, jolla on pennuista lupaavin ilme ja levein pää. Poika on porukan harkitsevin, mutta vauhtia ei tästäkään pennusta puutu. Catch Me If U Can, Katjan kummipoika, on porukan adhd. Tämä vauhdikas poika ehtii joka paikkaan ja muistuttaa kovasti emoaan touhuillaan. Kaikki pennut ovat varattu.

Lisää pentuja on luvassa. Komea Mir (IC S*Ärke Ängelns Mir) kävi Kotkassa iltavierailulla Ritin ja Jarmon kanssa reilut neljä viikkoa sitten ja Nanon nisät alkoivat punertaa jo 2,5 viikon kohdalla. Painoa ei ole tullut ihan niin paljon kuin aiemmilla kerroilla. Laskettuaika on 25.10.

Myös Tikru on aloittanut juoksut Orimattilassa, ensin hiukan kevyemmin, mutta toinen juoksu tuli alle kahden viikon kuluttua ja Hanna soitti minulle ja sanoi, että nyt täällä asuu sammakko:) Hyvä Tikru. Nyt vain odottelemme sulhasen kehittymistä, toivottavasti lokakuussa pääsemme Turkuun katsomaan Nallia - saas nähdä miten ensikertalaiset onnistuvat.

Kirsi ja Pauli (Viton isäntäperhe) olivat tänään katsomassa pentuja - kiitos Pauli ihanista kuvista. Hiki hatussa yritin kuvaajaa assisteerata, mutta kyllä kannatti. yritän saada Paulin kuvia sivuille muidenkin ihailtavaksi.

 

 
   

16.8.2008

Fast and Furious pentue. Pentujen nimet tulevat tällä kertoo emon yliaktiivisesta luonteesta. Tyttö on Climb The Walls (kiipeää seinillä), isompi poika on Curious By Nature (luonteeltaan utelias) ja pienempi poika on Catch Me If U Can (ota kiinni jos saat). Pienemmän pojan nimi on Kurisjärven Katjan keksimä - kiitos ystävälle! Poika on heti nimensä veroinen, sen verran riiviö näkyy olevan jo pikkuisena.

Pennut ovat tänään illalla jo 19 päivän ikäisiä. Ne ovat kauhean vilkkaita, Catch menee jo ympäri pesää kävellen samoin tyttönen, isompi poika yrittää myös kävellä. Joku oli tullut pesästä pois pari päivää sitten, mutta Myy kiikutti pennun heti takaisin. Pennut ovat kasvaneet ihan hyvin, vaikka vilkas emo viihtyy aika paljon myös muuallakin, tänään aamulla painoa on tytöllä 338g, isompi poika painaa 368g ja pienempi 354g.

Edelleen päivitys onnistuu vain vanhalla koneella (jos se ei kaadu), joten kuvia saa nyt vielä hetken odotella. Suloisia ovat - varsinkin kun korvat alkavat nousta ja pikkuiset alkavat näyttää ihan kissoilta.

 
   

1.8.2008

Meillä on pentuja. Myy synnytti maanantai-illalla kolme pentua, ensimmäinen on tyttö ja kaksi seuraavaa poikia. Pennut painavat nyt kolmen ja puolen vuorokauden iässä 144g, 168g ja 160g. Emo ja pennut voivat hyvin. Myy on tosin sen verran aktiivinen emo, että eilen illalla piti päästä jo leikkimään ja rillaamaan - eihän sitä nyt voi pesässä koko päivää maata tai kunto rapistuu. Kiitos taas Marjatalle ja Mariannalle henkisestä tuesta synnytyksen aikana.

Meidän tietokone kaatuu koko ajan ja meillä on jo uusi hankittuna, mutta siinä ei ole vielä kotisivujen päivitysohjelmaa, joten hetken kestää, ennenkuin pääsen taas aktiivisesti päivittämään pentujen kuulumisia ja kuvia.

 
   

25.7.2008

Myy 63 vrk tiineenä - laskettu aika lähestyy. Tuleva emo on rauhallinen ja lepää paljon. Mitä nyt välillä loikitaan oven päälle maukumaan. Painoa on tullut se noin 1kg ja maha on yhä todella tasainen molemmin puolin. Maito ei ole vielä laskeutunut nisiin, joten en odottele pentuja ainakaan ensi yönä.

Iso Kiitos Turkuun. Olin viime viikonloppuna tapaamassa ystäviä ja kissoja; kiitos Tiinalle ja Petrille, Marjatalle, Marja-Leenalle ja Tanjalle. Tiinan ja Petrin ihanat pojat Eros ja Beni hurmasivat minut isoina kolleina, upea vitivalkoinen kotikissa Olive oli upea valokuvamalli ja sain muutamia huippuotoksia. Marja-Leenan luona kuvan kaunis Julija poikineen ottivat minut iloisesti vastaan. Killi ja Nalli (Miminkan Julija x Starstruck's Conan Barbaari) kilpaa "myivät" itseään minulle ja lopulta päädyin parin päivän harkinnan jälkeen siihen, että Nallista tulee Tikrun sulhanen syksyllä. Nalli on jo nyt reilun puolen vuoden iässä kehittynyt hienosti ja himpun rauhallisempi luonne sopii paremmin näille minun vauhdikkaille tytöille. Tanjan luona näin Klarissan (Miminkan Julinka x Babble) ja tyttö oli ihanan herttainen ja suloinen. Marjatalla Klarissan vauhdikas sisko Kaisa tiputteli lautasetkin pöydältä, aika vilkas neitokainen on siellä häiriköimässä:) Emo Julinka on varmasti hätää kärsimässä tämän teini-ikäisen kanssa. Nöpöltä, Danilta ja Darinkalta vaaditaan myös pitkää pinnaa. Dani ja Darinka ovat nyt noin 16 vuoden iässä, ihanasti on Marjatta näitä kissavanhuksia hoivannut. Turkuun pitää päästä pian uudestaan!

 
   

16.7.2008

Big Cats - pentue täyttää tänään 10 kuukautta. Oikein paljon Onnea Tikrulle, Leeville ja Pumalle. Niin se aika kuluu ja pennuista kasvaa isoja kissoja.

Myyn masu kasvaa, painoa on nyt 7vkoa ja 5pv kohdalla +900g. Maha on kasvanut hyvin tasaisesti molemmilta puolilta, joten sen perusteella voisi odottaa tasalukua. Kaksi pentua siellä ainakin pitäisi olla, koska molemmilla kyljillä näen pentujen liikkeet ja "möntit". Otimme verhotangon pois, koska Myy loikki mahansa kanssa sen päällä. Eilen neiti keksi, että pääsee myös verhotagon pitimien päälle - nyt meillä on enää reiät seinässä. Saa nähdä selvisivätkö pennut eilisestä mahalaskusta hengissä. Tämä mamma kyllä pitää meidät varpasillaan tempuillaan.

 
   

28.6.2008

Kävimme tänään katsomassa Tikrua. Tikrusta on kasvanut tosi suloinen neiti. Tikru on hoikistunut huomattavasti keväästä, vaikka vaatiikin Hannalta ruokaa aktiivisesti. Tikru on kehittynyt toivomaani suuntaan, pää on ihanan leveä, silmät vihertää jo mukavasti, leuka vahva, nenä lähes suora, korvat ihan ok kokoiset ja kauniisti sijoittuneet. Viiksityynyt ovat todella korostuneet, siihen oikein kiinnitti huomiota. Tikrun turkki on plyysinen, aika lyhyt ja siinä on kaunis tipping, väri keskisininen. Eleganttia ei tytöstä saa tekemälläkään, kropan malli on leveä ja roteva.Tikru on perheen prinsessa ja antaa leikkimielisesti kyytiä koirakavereilleen Artulle ja Iirolle. Poikien kanssa painitaan ja niillä yritetään ratsastaa. Iltalenkillekin olisi päästävä yhdessä. Ilmeisesti aikamoinen perskärpänen on tämäkin tyttö, aivan kuin kaikki muutkin Nanon pennut. Hanna ja Tuomas ovat hoitaneet hienosti tyttöä, iso kiitos heille! Päivitin Tikrusta kuvia Galleriaan sekä Pennut-sivulle.

Täällä kotona seuraamme Myyn mahan kasvua tai pikemmin sitä, kuinka Myystä on tulossa pötkö. Maha on kasvanut tasaisesti sivuilta ja alhaalta ja neitokainen alkaa muistuttaa pötköä... Painoa on tullut ehkä noin +600g, kun astutuksesta on kulunut viisi viikkoa. Ruoka maistuu ihan hyvin ja edelleen keikutaan verhotankojen päällä. Arvatkaa vaan millaisia sydämen tykytyksiä siitä saan. Laitoin etusivulle kuvan meidän majakasta ja perävaunusta. Päivitin myös uuden kuvan Myystä Pennut-sivulle, pötkä tykkää makailla putkessa.

Ohessa myös kuvat Nanosta, joka on intohimoinen kahvin tissuttelija. Kupin pohja pitää nuolla ja mielellään mahdollisimman teatraalisesti. Pakkomielteitä - kyllä!

 
Nano loves coffee
Nano WANTS coffee
Nano GOT coffee
 
   

19.6.2008

FIN*Susanssin kissala toivottaa kaikille oikein mukavaa ja turvallista Juhannusta! Meidän kissavahtimme ovat ulkomailla (anoppi) ja mökillä (äitini), joten vietämme juhannusta kodin läheisyydessä, päiväretkillä käydään ilman kissoja.

Lisäsin Nanon ja S*Ärke Ängelns Mirin pentusuunnitelman Pennut-sivuille. Mir on kollipoika Ruotsista, joten se tekee tästä yhdistelmästä varsin mielenkiintoisen. Mirin omistaja on Ritva Manninen ja poika asuu sijoituskodissa Kuopiossa. Astutusajankohdaksi on kaavailtu elokuun alkua, mutta kissojen kanssa ajoitus on aina kissasta kiinni. Nanon ensimmäinen juoksu kesti nyt 8 päivää ja ainakin viime kesänä tyttö juoksi reilun kahden viikon välein.

Myyn tiineydestä huolimatta (tai siitä johtuen) Nano hyysää Myytä koko ajan ja ovat kuin majakka ja perävaunu. Kun otan Myyn syliini punnitakseni tulevan mamman, niin Nano on haukkana vahtimassa ettei hänen tyttärelleen tapahdu mitään ikävää. Aika huvittavaa, onhan Myy jo yli 1½ vuotias. Myyn nisät ovat todella isot ja punaiset, massu on ehkä pikkuisen kasvanut. Myyn punnitseminen on vaikeaa, veikkaisin että painoa on tullut noin +300g. Ruokahalu on nyt kasvanut.

Menemme katsomaan Tikrua viikon päästä, jonka paino on toivottavasti laskenut keväästä. Tikru ei ole ollut kiimassa vielä yhtään kertaa, toisin kuin siskonsa Puma, joka juoksee parin viikon välein. Yritän heinäkuussa käydä Turussa valitsemassa Tikrun sulhasen, joka on joko Miminkan Luka Ben tai Leonid (Miminkan JulijaxStarstruck's Conan Barbaari). Samalla pääsen toivottavasti katsomaan Babblen jälkikasvua Kaisaa ja Klarissaa, sekä Turun kuuluisia kollipoikia Erosta ja Beniä, jotka itseasiassa ovat sekä Lukan,Leonidin että Kaisan ja Klarissan isoisä ja isoisoisä.

 
   

11.6.2008

Myy odottaa pentuja. Näyttäisi siltä, että Viton visiitti oli onnistunut ja Myy on tiine. Myyn nisät alkoivat punertaa pari päivää sitten ja normaalisti ylivilkas neiti on selkeästi rauhallisempi, myös pientä pahoinvointia on ollut. Paino on ehkä noussut sen 200g, en ole ihan varma. Huomenna astutuksesta on kulunut kolme viikkoa. Pentujen laskettuaika on 28.7.2008 juuri Kotkan pahamaineisten(?) Meripäivien jälkeen. Taitaa nyt hummaamiset jäädä väliin, kun saamme olla kotona päivystämässä.

Kävimme katsomassa Pumaa eilen. Pumasta on kasvanut sievä nuori neiti. Tyttö on ihanan elegantti, oikea prinsessa. Luonne on sitten jotain ihan muuta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei neidiltä puutu. Lonkasta oli karvat pois, kun oli jäänyt oven väliin ja Jämsän näyttely jää nyt väliin. Puman turkki on ihanan silkkinen ja tiheä, kaunis tasainen väri. Korvat ovat avoimet, silmät sammaleen vihreät, nenä suoristunut mukavasti ja leuka tosi vahva. Puma on niin ihana kehrääjä, että taitaa pehmittää kotiväen aina vain kehräämällä ja keikistelemällä häntää. Puman toinen kissakaveri Hermu siirtyi sateenkaarisillalle pari viikkoa sitten. Viirusta ja Pumasta on sen jälkeen tullut entistä parempia ystäviä. Koko perhe kaipaa Hermua suuresti. (kuvia Pumasta Galleriassa)

Nanolla on kiima. Pitkään harkittuamme päätimme, että Nano voisi saada vielä yhdet pennut. Sulhanenkin on jo katsottuna, mutta asiasta enemmän kesämmällä. Onneksi Nanon kiimat ovat Myyn kiimoihin verrattuna vaisuja, kokenut ladymme tietää, ettei se volyymi vaan äänensävy - onneksi!

 
   

27.5.2008

Vito oli meillä kylässä. Myyllä alkoi viime viikon maanantaina juoksu ja torstai-iltana Kirsi ja Vito tulivat meille. Perjantai iltana Vito astui Myyn ja mikäli Myy on tullut tiineeksi, pentuja voimme odottaa heinäkuun lopussa. Vito on suloinen kolli, jolla on aivan ihanat isot avoimet korvat. Vito on lihaksikas poika, mutta silti hyvin elegantti. Myy ei suinkaan esittänyt vienoa morsianta, vaan kiehnäsi ja kurisi ja esiintyi kovasti. En tiedä pelästyikö Vito ensin Myytä ja tämän karjumista, mutta lopulta Myyn viehätysvoima (vai sinnikkyys?) vei voiton. Molemmathan olivat ensikertalaisia, joten olin varautunut siihen, että aikaa voi mennä hyvinkin pari kolme päivää. Kiitos Vitolle ja Kirsille vierailusta, nyt vaan jännitämään alkaako Myyn nisät punertaa kolmen viikon kuluttua. Pari kuvaa Vitosta Galleriassa.

 
   

21.5.2008

Näyttelykuulumisia. Olimme sunnuntaina PIROKin näyttelyssä Tampereella. Tikru ei ollut yhtään mielissään näyttelystä, joten tyttö sai viettää päivän häkissä pupuja katsellen. Niistä se piti paljon enemmän kuin paikalla olleista lajitovereistaan. Epäilemme Hannan kanssa, että Tikru luulee olevansa koira. Tikru oli hoikistunut kovasti viime näkemältä - liekö timattinvaljaissa ulkoilulla olevan jotain tekemistä asian kanssa?!

Marika toi Leevin ja Lakun näyttelyyn, koko porukan ensimmäinen näyttelykokemus. Leevi on kasvanut isoksi pojaksi, painoa on yli 4kg nyt 8kk iässä. Oikein komea nuori kolli pojasta on kasvanut, päästä löytyy leveyttä, nenä on lyhyt ja lähes suora, leuka hyvä ja ilme kaunis ja erittäin kollimainen. Turkki on todella tasaisen sininen ja hopeaakin löytyy. Tulos EX1.

Babblen jälkikasvu Laku (Miminkan Klavdei) sekä ihana tyttönen Kaisa (Miminkan Klavdija) saivat minut ihan kyyneliin, niin paljon oli isän ilmettä näissä pennuissa. Kävimme myös katsomassa Sumua (Miminkan Kassian), jonka koti on Tampereella, ihana iso kollinalku oikein leppoisalla luonteella. Kiitos,että saimme vierailla luonanne. Lakun sijoitus oli EX3, tämä hävisi serkkupojilleen Miminkan Leonidille ja Lukalle, joka oli myös pennuista värin paras. Kaisa oli EX1. Miminkan L-pentueen emo kaunis Julija valmistui Championiksi ja oli myös tuomarin paras aikuinen naaras - oikein paljon onnea vielä kerran!

Anssi ja minäkin napsimme kuvia sunnuntaina melkein 500 ja niistä parhaimmat Galleriassa. Kiitos Hannalle, Marikalle, Marjatalle, Tiinalle ja Marja-Leenalle sekä kaikille mukana olleille sinisille oikein mukavasta näyttelypäivästä.

 

 
   

30.4.2008

Oikein mukavaa Vappua kaikille! Vietämme vappua kotona kissojen kanssa, ilmapallot eivät ole niin mielenkiintoisia kuin serpentiini, mutta eiköhän niiden kanssa tehdä vielä tuttavuutta.

Hanna lähetti kuvan Lahdesta. Hanna osti Tikrulle sunnuntain näyttelystä hienot vaaleanpunaiset timanteilla varustetut valjaat ja neiti pääsi kokeilemaan niitä tänään. Ulkona Tikru viihtyi mainiosti, jahtasi pörriäsiä ja haisteli pihaa koirakavereidensa kanssa.

 
   

28.4.2008

Tikru ja Puma osallistuivat Ruuhkan näyttelyyn Messukeskuksessa eilen. Nuorten luokassa oli kolme naarasta ja Puma oli EX2 ja Tikru EX3. Puma, varsin vilkkaasta luonteestaan huolimatta, esiintyi hyvin tuomarin pöydällä. Tikrulla on tainnut alkaa murkkuikä, koska neitokainen oli sähäkällä päällä. Molemmat tytöt saivat hyvät arvostelut, molempien päitä kehuttiin. Puma sai moitteita turkin haamuraidoista ja Tikru vyötärön ympärille tulleesta vararenkaasta. Tikru saikin näyttelystä mukaan ison kasan 'kevyempää' ruokaa, joten toivotaan, että se vyötärökin sieltä vielä löytyy. Kiitos Mariannalle tämän teinitytön hyvästä esittelystä ja kiitos Hannalle, kun toit tytön näyttelyyn. Kuvia Galleriassa.

Nano oli Venäjänsinisemme ry:n vuoden 2007 paras siitosnaaras. Palkinnoksi Nano sai kauniin mustikansinisen pienen aaltomaljan sekä pirskatteja. Myy sijoittui Suomen Venäjänsiniset ry:n nuorten listalla kymmenen parhaan joukkoon, ollen 9. Sijoitus on minusta todella hyvä, koska venäjänsinisiä nuoria ja pentuja nähdään todella paljon näyttelyssä vuoden mittaan.

Myyllä on ollut jo 6 päivää ihan hirveä kiima. Tyttö huutaa kuin sitä teurastettaisi ja minusta tuntuu, että pakoilen naapureita ainakin pari viikkoa. Seuraava kiima tietää häitä Viton kanssa ja toivottavasti saisimme kesällä sinisiä palleroita.

Leevi sai pari viikkoa sitten uuden kissakaverin, jonka kutsumanimi on Laku (Miminkan Klavdei). Pojat olivat parissa päivässä jo kavereita ja nyt jo ylimpiä ystäviä. Päiväunetkin otetaan yhdessä.

Lappeenrannassa Babble ja True voivat hyvin ja haistelevat ikkunasta kevät tuulia. Ovat kuulemma yhä hyvin vilkkaita, toivottavasti ehdimme kesällä käydä katsomassa kissakaveruksia Suomisen perheen luona.

 
   

8.4.2008

BigCats- pentujen kuulumisia. Tikru on muuttanut onnellisesti Lahden lähelle. Uusi koti oli Tikrulle heti mieluinen, siellä voi juosta kovaa ja tietenkin Tikru patistelee koirakavereitaan Iiroa ja Arttua mukaan leikkiin. Tikrusta on kasvamassa varsin iso tyttö, nyt painoa on jo 3,4kg.

Leevi viettelee kissanpäiviä Jyväskylässä, Tommi ja Marika taitavat hemmotella poikaa kovasti. Leevin maitohampaita irtosi leikin tiimellyksessä, oli siinä Marikalla ja Tommilla ihmettelemistä. Jännitystä ei heidän perheestä puutu, kun Klavdei-poika muuttaa heille Turusta.

Puma on yhtä vauhdikas kuin ennenkin ja yhteiselo kissakavereiden Hermun ja Viirun kanssa sujuu mukavasti. Hermu haluaisi mieluusti pestä ja puunata Pumaa, mutta eihän se tyttö malta olla hetkeäkään paikallaan. Viirun kanssa juostaan spurtteja ja loikitaan kuin gasellit konsanaan.

Näyttelyitäkin pennuilla on luvassa, Tikru ja Puma lähtevät huhtikuun lopussa Helsinkiin, toukokuussa Leevi ja Tikru nähdään Tampereella ja kesäkuussa Jämsässä. Täytyy toivoa, että olen silloin jo täysin tervehtynyt, niin ei Anssin tarvitse lähteä reissuun ilman minua. Vaikka hienostihan Anssi Jyväskylässä pärjäsi.

Myyn kanssa kävimme viime viikolla eläinlääkärissä. Myylle laitettiin siru ja otettiin tarvittavat verikokeet. Vähän huvittavaa se kyllä oli, kun Myy jutteli tauotta (samalla tavalla kuin kotona) ja sitten piti tassuttaa ilmassa ja retkottaa isännän sylissä. Sen verran energiaa neidillä riittää, että sirua varten annettiin hiukan rauhoittavaa. Nyt sitten vaan niitä juoksuja saisi tulla, Vito-kolli kuulemma olisi jo ihan valmis tapaamaan morsiamensa.

 
   

3.4.2008

Paljon Onnea Watille! Upea kastraattikollimme Watti täyttää tänään 6 vuotta. Miten nopeasti aika kuluu - toisaalta, emme edes muista aikaa ennen Wattia. Watti on komea poika, jossa ikä ei näy ollenkaan. Pojan turkki on ihanan silkkinen ja lohkeilee ihanasti pojan istuessa. Iän myötä Watista on paljastunut varsinainen pehmo, joka ilta poika tunkee minun ja isännän väliin ja aloittaa kovaäänisen kehräyksen. Sitten pitää rapsutella ja taputella. Aamulla Watti ja kumppanit saivat synttärikakkuna katkarapuja ison lautasellisen ja Anssi oli tuonut Helsingistä pojalle uuden nukkumapaikan. Kuva Watista ja narsisseista Galleriassa.

 
   

23.3.2008

Hyvää Pääsiäistä! Meillä kävi Palmusunnuntaina virpojia, Puman perheen tytöt Ada ja Nella. Nano oli aivan haltijoissaan pikkunoidista ja erityisesti heidän vitsoistaan. Kyytiä on saaneet myös pääsiäiskoristeet; yhtenä yönä kaksi tipua oli teurastettu mutta onneksi päät ja vartalot saatiin vielä liimattua yhteen.

Myylle on nyt löytynyt sulhanen: komea Vito-kolli (Hana-Bi Vesuvio) ja nyt sitten odotellaan kevät-häitä. Vaikka astutusta ja tulevia pentuja odotteelenkin innolla, niin pikkuisen kauhulla odotan Myyn juoksuja. Viime syksynä Myy huusi seitsemän päivää ja erityisesti yötä niin kovaa, ettei korvatulpatkaan auta.

Turussa kaikki Julinkan ja Babblen pennut ovat löytäneet tulevat kotinsa ja mikä parasta, Klavdei-poika menee Leevin (Susanssin Lies like A Lion) kaveriksi Jyväskylään. Tommin ja Marikan arkeen tulee taatusti vielä enemmän vauhtia ja kaunista sinistä silmänruokaa. Ikävä kyllä oman sairasteluni takia en ole päässyt Turkuun pentuja katsomaan. Marjatta kertoo, että pennut ovat todella reippaita ja helppoja käsitellä; ovat perineet vanhempiensa lupsakat luonteet.

 
   

16.3.2008

Big Cats -pennut ovat tänään 6kk vanhoja. Paljon Onnea Tikrulle, Leeville ja Pumalle! Ja kiitos omistajille tiiviistä yhteydenpidosta, on aina ihana kuulla pentujen kuulumisia. Tikru osallistui niin hyvin Hannan ja Tuomaan talon kuntokartoitukseen, että talo on mennyt kaupaksi ja pian Tikru muuttaa Lahteen. Koira-kaverit Arttu ja Iiro pitävät Tikrulle seuraa, mutta ilmeisesti eivät pese itseään tarpeeksi hyvin, koska Tikru tarjoaa heille myös kauneuspalvelujaan. Leevi seikkailee uuden kodin hattuhyllyllä ja kuvista päätellen Tommin opiskelut ovat hankaloituneet, kun poika ottaa nokosia kirjojen päällä. Valjaiden käyttöäkin harjoitellaan kesää varten, aika hyvällä menestyksellä. Puman kotona vaihdetaan tapetteja ja mikäs sen mukavampaa, kuin leikkiä tapettisilpun keskellä. Saas nähdä miten itse tapetinlaitto onnistuu tältä vilkkaalta neidiltä?

 
   

11.3.2008

Puma näyttää jo isolta tytöltä. Kävimme katsomassa Pumaa viikko sitten. Neitokainen oli riehunut koko päivän ja oli päiväunilla - ei meinannut korvaansa lotkauttaa, kun saavuimme paikalle. Puma oli kehittynyt kovasti, pää saanut leveyttä ja jotenkin oli aikuisemman oloinen; ei enää se laiheliini, joka meiltä lähti. Puman kaverit Hermu ja Viiru olivat virkeinä meitä vastaanottamassa. Hermusta ei ikinä uskoisi, että ikää on jo 10 vuotta. Talossa vallitsi rauha kissojen välillä - mutta rauhallista päivää ei siellä varmasti ole, kun Puma ja perheen tytöt Ada ja Nella juoksevat ja leikkivät yhdessä. Pari kuvaa Pumasta Galleriassa.

 
   

19.2.2008

Kiitos Anssi! Anssi vietti koko viime lauantain näyttelyssä Jyväskylässä. Mukana olivat Nano ja sijoitustyttömme Tikru. Nano valmistui Championiksi ja sai oikein hyvät arvostelut. Tikrun ensiesiintyminen oli tosi hieno, kiitos Jaanalle, joka esitteli Tikrua vallan mainiosti. Tikru oli hilkulla paneeliinkin, kun tuomari valitsi kuudesta pennusta parastaan ja Tikru oli loppusuoralla rex-pennun kanssa. Näyttelyasento sujui Tikrulta myös hienosti, kiitos Hannalle, kotona treenaus tuotti tulosta.

Nanon näyttelysetelissä tuomari kehui erityisesti Nanon päätä: ex short wedge, ex straight profile, ex deep chin. Silmien väri oli myös excellent alleviivattuna ja huutomerkillä. Oikeastaan ainoa miinus tuli turkin koostumuksesta, mutta väri oli excellent medium blue, ex shilver shaded.

Tikrun näyttelyseteli oli myös varsin mukavaa luettavaa, kulmaa ja suoraa profiili sekä turkin hopeinen sininen ja laatu saivat myös kehuja. Yleisvaikutelma oli So Promising eli erittäin lupaava. Anssi otti minulle paljon kuvia neidistä ja tyttö on todella kehittynyt hyvään suuntaan. Yritän päivittää kuvia Galleriaan lähipäivinä.

Anssi kävi Marikan ja Tommin luona katsomassa Leeviä. Poika on kasvanut kovasti ja yhteiselo sujuu hyvin. Leevi on sosiaalinen reipas kollin alku. Jaana oli Anssin mukana ja yhdennäköisyys isä Hiskin kanssa on varsin suuri. Myös kuvia Leevistä Galleriaan mahdollisimman pian.

 
   

11.2.2008

Pennut ovat uusissa kodeissaan ja meillä on kummallisen rauhallista. Tiger muutti Anjalankoskelle Hannan ja Tuomaan sekä koirakaverien Artun ja Iiron luokse. Tiger eli tuttavallisesti Tikru on ystävästynyt yllättävän nopeasti Artun ja Iiron kanssa ja nokoset sekä yöunet otetaan koko porukalla samassa sängyssä ja riehutaan yhdessä ympäri taloa niin, että matot ovat aina rullalla.Tiger on sijoituskissani ja pentuja on suunnitteilla ensi syksyksi.

Lionin eli Leevin ensimmäinen koti oli Helsingissä, mutta perheessä puhjenneen allergian takia Leevi siirtyi pian uuteen kotiin ja asuu nyt Jyväskylässä Tommin ja Marikan kanssa. Leevi on valloittanut Tommin ja Marikan sosiaalisella luonteellaan.

Puma jäi tähän Kotkaan Sadun, Mikan, Adan ja Nellan sekä kissakavereiden Hermun ja Viirun luokse. Hermu ja Puma ovat jo tutustuneet, mutta Viiru ei ole ollut kovin riemuissaan uudesta tulokkaasta ja Pumaa pelottaa Viiru kovasti. Pikku hiljaa kissat ovat kuitenkin tutustuneet verkko-oven avulla. Puma on ollut varsin touhukas uudessa kodissaan, kukat ja keittiöverhot ovat saaneet kyytiä. Mutta kehräyksellä saa monta juttua anteeksi.

Turussa Julinkan ja Babblen pennut ovat kasvaneet kovasti, kirjaimellisesti. Pentujen nimet ovat Kassian, Klarisa, Klavdija ja Klavdei. Kassian, pennuista isoin painaa jo melkein kilon. Aikamoinen jätti poika. Marjatta lähettää joka viikko pennuista ihania kuvia, laitoin yhden kuvan myös pennut- sivulle. Pojat ovat vielä vapaana, nyt kiireesti soitto Marjatalle ja ihana sininen kollipoika voi olla sinun.

Myy kävi viime syksyllä Lahdessa sydänultrassa. Sydän todettiin terveeksi ja Myy jalostuskelpoiseksi. Myylle on todennäköisesti suunnitelmissa yksi pentue nyt keväällä, jos löydän sopivan sulhasen tällä vilkkaalle neidille.

Anssi lähtee Nanon ja Tikrun kanssa Jyväskylän näyttelyyn. Minä jään kotiin välilevypullistuman takia (jonka takia sivuja ei ole päivitetty viime aikoina, nämä tekstit on tehty pikku hiljaa, pari riviä päivässä). Nanolta uupuu se yksi serti valmistumisesta, mutta kuten jo viime vuonna totesimme, kilpailu on todella kovaa. Tikru pääsee nyt ensimmäistä kertaa näyttelyyn, saa nähdä mitä neitokainen siellä sanoo. Paikalle on tulossa myös isä Hiski sekä sisarpuoli Terttu - Hiskin emäntä Jaana on luvannut pitää huolta Anssista. Kiitos jo etukäteen!

Valoisammat päivät ovat saaneet taas kissatkin virkeimmiksi. Watilla on kevättä rinnassa ja parvekkeelle pitäisi jo päästä. Pari kertaa siellä on käyty palelemassa ja syömässä kanervia. Milli on ollut minun sairaanhoitaja eli seuraa minua kuin hai laivaa ja viettää kaikki päivät minun vieressä makoillen tai viihdyttäen minua hassuilla leikeillään- vaikka minusta ei ole kiva olla kipeänä kotona, niin kissoista se on oikein mukavaa.

 

 
   

2.1.2008

Hyvää Uutta Vuotta! Meillä on vuoden vaihteessa ollut surua ja iloa. Puma sai viikonloppuna matolääkkeestä ripulin ja on aina kauheaa, kun pikku kissa sairastaa. Onneksi Puma on kaikesta huolimatta ollut koko ajan todella reipas ja virkeä. Puma on kietonut Anssin tassunsa ympärille, osaa keikistellä, heiluttaa häntää vienosti ja tassuttaa ja samalla nuolee vähän Anssin nenänpäätä - miehet repsahtavat tuollaisiin. Pumasta tulee vähän meidän Milli mieleen, kun on niin kova kehruukone. Ja se toinen puoli luonteesta on sitten pahemman laatuinen adhd.

Jotain oikein mukavaakin. Olimme tänään Lionin kanssa kontrolliröntgenissä ja jalka on parantunut täysin. Hienoa! Lionista on kasvamassa komea kollin alku, luonne on varsin sympaattinen. Lion ja Puma rakastavat imurointia, aivan kuin Nano ja tänään Anssi imuroi ensin pesää, jossa nämä kaksi istuivat ja sen jälkeen vielä Lionin, siis kyllä imuroi Lion-poikaa; eikä poika ollut moksiskaan. Tiger ei ole ihan niin rakastunut imurointiin, mutta pitäähän sitä käydä katsastamassa. Tiger tulee mieluusti minun syliini istumaan imuroinnin ajaksi. Tiger painaa jo reilusti yli 2200g, aika ronski neitokainen. Tiger on luonteeltaan hyvin seurallinen ja kyllä sieltäkin se pikku riiviö löytyy aina silloin tällöin. Lupsakoita luonteita pääasiassa, taitavat tulla vanhempiinsa.

Turussa Julinkan ja Babblen pennut täyttävät huomenna viikon. Ne ovat kasvaneet hyvin. Ovat kilttejä ja reippaita siis täydellisiä, Marjatta laittoi minulle tekstiviestiä. Toivottavasti pääsemme kevään aikana katsomaan pentuja, siellä on siis kaksi poikaa ja kaksi tyttöä.

Kuvia 15vkoa vanhoista Galleriassa.

 
   

27.12.2007

Paljon Onnea Turkuun! Miminkan Julinka synnytti tänään iltapäivällä parissa tunnissa neljä hopeista pentua. Oikein lämpimät onnittelut onnelliselle mutta väsyneelle emolle sekä kätilölle! Ja onnea myös Lappeenrantaan Babble-isälle. Illalla juomme kuohuvaa onnellisen perhetapahtuman kunniaksi.

 
 

24.12.2007

Jouluaatto. Tiger, Lion ja Puma täyttivät eilen 14 viikkoa. Ne ovat jo isoja kissoja ja Tiger aikoo olla nimensä veroinen (suurin kissaeläin). Neitokainen painaa jo yli 2100g - meillä ei enää vaaka riitä punnitsemiseen. Lion ja Puma painavat lähemmäs 1800g.

Meillä ei voi sanoa, että hiljennymme joulun viettoon, sillä seitsemän kissan kanssa ei voi olla rauhallinen joulu. Haluamme kuitenkin toivottaa kaikille ystävällimme ja heidän karvaisille kavereilleen oikein rauhallista joulua! Erityiset jouluterveiset haluamme lähettää Tigerin, Lionin ja Puman tuleviin koteihin. Nauttikaa koristeista tänä vuonna, ensi vuonna ne voivat saada kyytiä. Lämmin joulutervehdys myös Turkuun, jossa Miminkan Julinka on ison mahansa kanssa. Odotamme jännityksellä pentu-uutisia. Lappeenrantaan myös rapsutuksia Truelle ja Babblelle!

 
   

15.12.2007

Uusia kuvia melkein 13 viikkoa vanhoista pennuista Galleriassa. Puman kuvat ovat mustavalkoisina, kun minulla oli väärä asetus kamerassa ja kuvista tuli punaisia. Harmi, sillä Pumalla on tulossa hienon syvänvihreät silmät. Kaikkien pentujen silmät vihertävät hyvin jo nyt. Tänään juostiin aamusta reilusti yli puolenpäivän - Anssi kysyi, että eikö nämä ikinä väsy?

Watti, Milli ja Myy ovat intoutuneet juoksemaan pentujen kanssa. Meidän on hankittava isompi asunto, sillä täällä joutuu tekemään liikaa äkkinäisiä kurveja, kun seinä tulee vastaan. Pitänee kirjoittaa joulupukille.

Lisätty Pennut-sivulle Miminkan pentueen tiedot, Marjatan yhteystiedot sekä kuva tiineenä olevasta, varsin kookkaasta Julinkasta.

 
   

13.12.2007

Tiger, Lion ja Puma ovat jo "isoja" pikkukissoja. Pennut täyttivät viime sunnuntaina 12 viikkoa. Ne ovat todella villejä ja juoksevat ympäri asuntoamme. Otimme Lionilta paketin pois jalasta maanantaina ja poika käyttää jalkaa ihan normaalisti. Täytyy toivoa, että ei satu enempää tapaturmia. Tiger on todella iso tytöksi ja painaa reilusti yli 1700g - aikamoinen järkäle tytöksi. Lionin ja Puman paino on siellä 1500g yläpuolella. Puma on ihan adhd - aivan kuin Myy!

Saimme tänään ihanan joulutervehdyksen pentujen isältä Hiskiltä ja koko Mäenpään porukalta. Kiitos kovasti! Paketissa oli ihana runo, joka minun on pakko kirjoittaa tähän:

Päiviä jo kymmenkunta, siitä on kun saatiin lunta, mutta väliäkö hällä, joulupuu on sisällä! Kolme pientä kissanpoikaa, lumesta ei unelmoikaan. Eivät ne välitä muusta, kun nyt koristellaan kuusta. Heti sievät joulukalut, herättivät leikkihalut. Ne kiiltää, loistaa, pyörii - pennut riemuissaan hyörii! Tassulla palloille annetaan tahtia, mamman täytyy jo vähän vahtia. Niin on paljon touhua ja tekemistä - joulun aika on ihmeellistä!

Paketissa oli kuusi-lelu sekä kissanminttua. Jo pelkkä kirjekuori sai kyytiä ja mintun säästämme jouluaatoksi, kissat saavat sitten nauttia siitä, kun me syömme kinkkua ja laatikoita.

 
   

7.12.2007

Kävimme eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikki pennut ovat terveitä ja saivat ensimmäisen rokotuksen. Lion oli kuin vanha tekijä eläinlääkärissä, muutama reissu on jalan takia tullut tehtyä. Olimme Lionin kanssa maanantaina röntgenissä ja jalka on lähtenyt luutumaan odotetusti. Tiger oli tosi rauhallinen, ei välittänyt odotushuoneessa olleista koirista, vaan katseli niitä kiinnostuneena. Hyvä merkki, sillä Tiger on menossa perheeseen, jossa on kaksi koiraa. Puma oli oma itsensä eli aika vilkas, mutta tarkastus saatiin tehtyä ihan hyvin. Pentuja ei pelottanut ollenkaan, vaan ne olivat reippaita, aivan kuin kotonakin.

 
   

2.12.2007

11 viikkoa vanhat pennut tuovat vauhtia arkeen. Pennut ovat niin vilkkaita ja vauhdikkaita, että kauhulla saa katsella niiden menoa. Lion painaa paketti jalassa melkein yhtä lujaa kuin tytöt. Huomenna meillä on kontrolli röntgen, toivottavasti jalka on paranemaan päin. Tiger on kasvanut isoksi tytöksi, kirjaimellisesti. Tiger painaa jo 1460g ja on aika roteva tytöksi. Puma on 1350g ja Lion 1312g. Kaikki pennut ovat löytäneet kodit, mutta ovat meidän ilona vielä ensi vuoteen asti.

Myy on Puman idoli ja pikkuisen minua huolettaa, mitä kaikkea meidän hurrikaani ehtii opettaa pennuille seuraavan kuukauden aikana. Myy on ihan rakastunut "sisaruksiinsa" eikä malttaisi olla yhtään pois niiden luota. Watti ja Milli eivät ole rakastuneita pikku riiviöihin, mutta ei niistä nyt haittaakaan ole, varsinkin kun ne eivät pääse vielä korkeisiin paikkoihin.

 
   

24.11.2007

Hyviä Uutisia! Lion-pojan jalka näyttää parantuvan hyvin, sitä ei näytä särkevän ja eilen poika sai siihen uuden hienon paketin. Aikaisempi paketti (kuva)kesti eiliseen aamuun, sitten siitä otettiin yläosa pois. Uusi paketti, joka on hieno lila hävisi lonkan päältä, mutta eläinlääkäri sanoi, että voi olla noinkin (kuva). Lion oli mahdottoman reipas eläinlääkärissä ja vaikka paketin tekoon meni jonkun aikaa, ei pikku poika ollut moksiskaan. Viikon päästä maanantaina on röntgen-aika.

Erityisen hyviä uutisia kuului myös Turusta. Kaunis Miminkan Julinka (kuva)on tiineenä ja laskettu aika on heti joulun jälkeen. Pentujen isä on FIN*Susanssin Blue Babble Boy. Pennut syntyvät siis Miminkan - kissalassa ja kasvattaja on Marjatta Vieru. Marjatan yhteystiedot löydät http://www.turok.fi/Turok_kasvattajat.html .

Otimme tänään muutaman kuvan pennuista, käy katsomassa Galleriassa!

 

 
   

20.11.2007

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita - ikävä kyllä. Meidän lauantai-päivä muuttui varsin surulliseksi, kun Lion-poika satutti jalkansa. Vietimme illan Helsingissä päivystyksessä ja jalassa todettiin pieni murtuma. Lion oli todella reipas eläinlääkärissä, vaikka jalkaa sattui kovasti. Vielä reippaampi poika on ollut nyt, kun jalka on paketissa ja toivutaan tapaturmasta. Lion majailee nyt kahdestaan emon kanssa yöt ja päivät, kun olemme töissä, ettei sisaruspaini mene liian kovaksi toipilaalle. Tytöt eivät ole moksiskaan tilanteesta, ovat varsin onnellisia meidän makuuhuoneessa, Puma haluaa nukkua ihan liki ja Tiger siinä melkein vieressä. Toivottavasti pikku potilas paranee hyvin ja pian. Nyt tämä rohkea pikkumies nukkuu sylissäni ja kuuntelee toisella korvalla näppäimistön ääniä.

 
   

11.11.2007

8 viikkoa vanhat pennut ovat täynnä energiaa. Eivätkö ne koskaan nuku? Juostaan ympäri huushollia ja riekutaan joka paikassa - ihanaa! Tytöt painavat jo yli 1000g ja poika tulee hyvin perässä. Ihme, että kasvavat, kun tuntuvat kuluttavan niin paljon. Varsinaista vilinää talo täynnä.

Tiger on pennuista kiltein, antaa käsitellä hyvin. Tigerilla on leveä pää ja avoimet korvat. Turkki on pehmein ja lyhyin. Se on nyt vaalentunut hiukan, joten katsotaan mihin lopullinen väri asettuu. Lion on sylikissa, se ottaa mielellään torkut sylissä ja muutenkin hakeutuu siihen istumaan leikkien lomassa. Lionilla on ihanan isot silmät ja avoimet korvat ja profiilikin näyttää ihan mukavalta. Turkki on tummin, pisin ja karhein. Pumalla ei lopu energia koskaan, sillä on varmaan duracel- paristot. Oikea vauhtimimmi. Puma rakastaa vieraitaa ja antaa heille kaiken huomionsa. Pumalla on elegantein olemus, sekä ihanat vihertävät silmät. Pumaa ei paljon ehdi tarkastella, kun on aina vauhti päällä.

En tiedä onko muualla Suomessa sama tilanne, mutta täällä Kotkassa päivät ovat tosi harmaita. Kuvat päivänvalossa on vain haave. Anssi otti äsken salamalla pari kuvaa pennuista, mutta minä vaan odottelen sellaista valoisaa päivää...

 
   

4.11.2007

Pennut ovat jo 7 viikkoa vanhoja. Painot ovat nousseet mukavasti, Tiger painaa 924g, Lion 872g ja Puma 934g. Pennut ovat vilkkaita ja oppivat kaikkea uutta joka päivä. Nyt päästään jo sohvan päälle ja siellä on kiva juosta tyynyjen seassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on päivän teema.

Myystä pennut ovat äärettömän mielenkiintoisia ja niiden kanssa on kiva leikkiä hippaa. Watti on sitä mieltä, että ne ovat pelottavia (mutta mielenkiintoisia) ja Milli välttelee niitä parhaansa mukaan. Nanolla alkoi nyt juoksu, joten ääntä ei meidän kodista puutu.

Kun Nano viettää aikaa vain pentujen kanssa, on Myy vihdoin "vieroitettu" emostaan ja viettää paljon aikaa meidän kanssa, sekä on toteuttanut haaveensa olla Millin paras kaveri. Yllätin tytöt nukkumasta ihan vierekkäin. Myy seuraa Wattia ja Milliä koko ajan ja on saanut Millin juoksemaan kuin nuori tyttö ympäri asuntoa - enpä olisi koskaan uskonut.

 
   

21.10.2007

Pennut ovat viisi viikkoa vanhoja. Tiger painaa 688g, Lion 626g ja Puma 692g. Pennut ovat jo kovasti maistelleet erilaisia ruokia: naudanjauhelihaa, seitä, kanaa, kermaviiliä ja jopa lammasta. Ne ovat vilkkaita ja uteliaita ja ovat tehneet jo tutkimusretkiä olohuoneen puolelle. Olen myös tuonut pennuille lisää leluja pentuhuoneeseen ja ne ovat olleet suosittuja. Tiger kuljettaa jo leluja suussaan, aivan kuin emonsa. Hiekkalaatikko on kovassa käytössä, muutaman kerran ollaan myös kavuttu katolliseen laatikkoon emon perässä.

Nano juoksee pentujen kanssa kovasti ja pikkuiset yrittävät pysyä perässä. Välillä häntä on pörhöllään ja etukenossa, kun pitää vaan mennä ja mennä, vaikka tassutkaan eivät meinaa pysyä mukana. Pennut viihtyvät hyvin sylissä ja Puma nuolee sekä meidän että vieraiden kädet perusteellisesti.

 
   

14.10.2007

Big Cats- pennut on neljä viikkoa vanha. Tiger painaa 550g, Lion 496g ja Puma 560g. Kaikki pennut ovat oppineet kävelemään ja Lion jo kirmailee vauhdikkaasti ympäri pentuhuonetta. Pennut painivat kovasti keskenään ja leikkivät emon hännällä. Tiger ja Lion ovat syöneet seitä suoraan lautaselta, mutta Puman mielestä ruoka oli varsin pelottavaa. Hiekkalaatikolla on käyty maistelemassa hiekkaa ja Puma vähän kuopsuttelikin siellä. Pennut ovat uteliaita ja reippaita. Nano yrittää paimentaa niitä, mutta ne porhaltavat ympäriinsä kuitenkin.

 
   

10.10.2007

Paljon Onnea True, Babble ja Myy! Vuosi sitten nämä siniset kissat tulivat maailmaan ja ovat nyt jo isoja kissoja - miten voi aika kulua näin nopeasti. Myy on kasvanut ja kehittynyt oikein sieväksi nuoreksi leidiksi, vaikka käytös on edelleen jokseenkin hurrikaanimaista. Myy on hiukan saanut järkeä päähän, en tiedä johtuuko se siitä, että Nanolla on nyt uudet pennut ja neiti ei ole enää talon nuorin. Myy muistuttaa paljon Nanoa, mutta on ehdottomasti saanut isältään Patelta ihanat isot avoimet korvat sekä turkin lyhyyden ja koko bodyn rakenteeen; oikein jäntevä ja lihaksikas tyttö.

 
   

7.10.2007

Pennut ovat kolme viikkoa vanhoja. Tiger painaa 442g. Tiger on pennuista rennoin, se tykkää makoilla selällään kaikki jalat levällään. Mutta kyllä sieltä vauhtiakin löytyy, sitten kun leikittää. Tiger "puree" Nanoa, jos ei saa sisaruksiaan innostumaan painiyrityksistä. Tigerin pää on tosi leveä, nenä lyhyt, leuka hyvä, korvat ihanan avoimet. Lion on edelleen pienin ja painaa 390g. Lion ihmettelee usein siskojen touhuja, nostaa itsensä etujalkojen varaan ja katselee ylväästi - aivan kuin tietäisi jo nimensä. Lionilla on tosi lyhyt suora nenä ja hyvä leuka, leveä pää ja isot silmät. Puma on edelleen pennuista painavin, 458g. Pumalta ei energiaa puutu (ihan selvä Myy kakkonen). Puuma on kaikkein kiinnostunein meistä ihmisistä; tulee aina kasvojen lähelle haistelemaan. Pumalla on ihanat isot silmät ja tyttömäinen ilme. Nenä on vähän pitempi kuin sisaruksillaan. Kaikkien turkit ovat keskisinisiä, Puumalla ehkä himpun vaaleampi kuin muilla. On mielenkiintoista nähdä miten pennu kehittyvät jatkossa. Kuvia Galleriassa.

 
   

4.10.2007

Pennut ovat tänään 18 päivää vanhoja. Erityisesti tytöt ovat kasvaneet vauhdilla, Tiger painaa 380g ja Puma huimat 408g. Lion on edelleen pienin, mutta on kasvanut sen vaadittavat +10g per päivä ja painaa 352g. Tytöt syövät taaimmaisilta nisiltä ja siellä taitaa tulla maitoa reilummin. Pennut ovat aktiivisia ja mennä möyrivät pitkin pentulaatikkoa. Kävely-yritystä on jo kovasti. Pennuissa on jo kovasti ulkonäöllisesti eroa ja luonteetkin alkavat jo kehittyä. Tiikeri on reippain, Puma vilkkain ja Lion taas oikea mamman poika. Aivan ihania kaikki - hyvä että tässä malttaa muuta tehdä, kuin viettää aikaa pentujen kanssa. Muutama kuva galleriassa.

 
   

30.9.2007

Pennut ovat kaksi viikkoa vanhoja. Pennut ovat kasvaneet kovasti kahdessa viikossa ja nyt ovat saaneet myös nimet: Tiger that Purrs (tiikeri, joka kehrää), Lies Like A Lion (makaa kuin leijona) ja Beautiful as Puma (kaunis kuin Puuma). Eli Big Cats -pentue. Pennut ovat siis saaneet nimensä isojen kissaeläinten mukaan.

Muutama kuva päivitetty galleriaan.

 

 
   

27.9.2007

Pennut ovat illalla 11 päivää vanhoja. Ne ovat kasvaneet hyvin. Ensimmäisenä syntynyt tyttö painaa 282g, poika 272g ja kolmantena syntynyt tyttö huimat 298g. Pentujen silmät alkoivat avautua viikon ikäisenä ja vähän alle 9 päivän ikäisenä kaikilla olivat silmät auki. Ne alkavat pikku hiljaa näyttämään kissoilta. Pentulaatikossa on jo paljon liikettä, pennut tykkäävät paijailusta ja kellivät selällään, kun niitä sormen kanssa hellästi paijaa. Todella suloisia hopeisia karvapalloja. Nanokin malttaa olla enemmän kuin hetken pois pentulaatikosta mutta pieni inahdus saa supermamin heti paikalle. Päivitin kuvia Galleriaan - eikö olekin suloisia?

 
   

23.9.2007

Pennut ovat tänään illalla viikon vanhoja. Pikkuiset ovat kasvaneet todella hyvin, poika on edelleen kevyin 222g, ensimmäisenä syntynyt tyttö painaa 230g ja isompi tyttö 242g. Blue-pentue painoi saman ikäisenä 214-222g, joten nämä pennut ovat pikkuisen isompia.

 
   

22.9.2007

Pentulaatikossa kaikki hyvin. Tänään aamulla viiden ja puolen päivän iässä ensimmäiseksi syntynyt pentu on jo tuplannut painonsa ja painaa tasan 204g. Pojallakaan ei puutu kuin muutama gramma "tuplaamisesta", painoa on kertynyt 194g. Kolmantena syntynyt tyttö painaa 218g. Ensimmäisenä syntyneet tytön silmät alkavat pikkuisen avautua sisäkulmista. Tyttöjä on vaikea erottaa toisistaan, ensimmäiseksi syntyneellä on pidempi turkki ja lyhyempi häntä, mutta päätimme leikata tytön selästä hiukan karvaa tunnistamisen helpottamiseksi.Kaikki pennut ovat hyvin samanvärisiä, kauniin keskisinisiä.Huomenna illalla pennut ovat jo viikon vanhoja. Toivottavasti huomenna ei olisi näin synkkää ja myrskyistä, niin saisimme napattua pennuista pari valokuvaa.

 
   

19.9.2007

Pennut ovat illalla 3 vuorokautta vanhoja. Anssi sanoo, että ovat kasvaneet tosi paljon - ja kyllähän ne ovat. Ensimmäisenä syntynyt tyttö painaa 170g, poika 154g ja kolmantena syntynyt tyttö 178g. Tällä hetkellä erotan tytöt vain hännän mitasta, isommalla tytöllä on pikkuisen pidempi häntä. Painoa on tullut 20-26g vuorokaudessa ja 3 päivässä 56-68g. Sen lisäksi, että pennut syövät ja nukkuvat, ne liikkuvat jo jonkun verran ja muodostavat aina kolmen kasan, kun Nano lähtee syömään. Erityisesti poika sukkuloi kuin raketti emon mahan luona, milloin minnekin. Poika on nyt alustavasti varattu, mutta tytöt ovat vielä vapaana. Toiselle tytölle etsin sijoituskotia.

Laitoin tänään iltapäivällä otetut kuvat galleriaan. On ollut niin sateista ja synkkää, ettei valo oikein meinaa riittää. Ja emo on sen verran tarkka, ettei pentua saa pitkäksi aikaa ottaa pois pesälaatiksta.

 
   

18.9.2007

Maito maistuu. Pennut ovat kasvaneet kovasti, punnitsin pennut aikaisin aamulla. Ensimmäisenä syntynyt tyttö painaa 138g, toisena tullut poika 126g ja kolmantena syntynyt iso tyttö 148g. Pennut ovat tyytyväisen oloisia. Tytöt tappelevat kovasti nisillä, kun ovat valinneet rinnakkaiset nisät. Poika taas on oikea mamman muru, haluaa olla Nanon pään lähellä ja otti unet Nanon kaulan päällä. Kovin kovin suloisia ovat. Nano malttaa hetkeksi poistua pesälaatikosta syömään tai vilkaisemaan olohuonetta.

Pentujen isä Hiski valmistui viime lauantaina Kuopiossa Championiksi. Oikein paljon Onnea Hiskille, Jaana-emännälle ja kasvattajalle Tanjalle!

 
   

17.9.2007

Nano synnytti viime yönä kolme pentua. Ensimmäinen tuli sunnuntai-illalla ennen yhtätoista ja viimeisin yhden aikaan. Emo ja pennut voivat hyvin. Ensimmäinen pentu painoi 102g syntyessään ja on puolessa päivässä saanut 20g lisää painoa. Toinen pentu oli pienin 98g ja painoa on tullut lisää 18g. Kolmas ja isoin pentu painoi syntyessään 114g ja on nyt lisänyt painoaan jo 20g. En ole hirveän tarkkaan raaskinut vielä pentujen pyllyjä tarkastella (ovat kuin imukupit nisillä) mutta näyttäisi siltä, että pienin pentu on poika ja kaksi muuta tyttöjä.

En ole nukkunut kuin tunnin viime yönä, eihän sitä malta, kun voi ihastella noita hopeisia karvapalleroita emonsa nisillä. Kiitos taas Marjatalle, kun olit henkisenä tukena tässä jännittävässä koitoksessa. Jahka saan hiukan kerättyä voimiani, päivittelen pentujen kuulumisia ja kuvia sivuille.

 
   

13.9.2007

9 viikkoa astutuksesta = 63 vrk. Ei enää kovin montaa päivää laskettuun aikaan. Nano on virkeä, syö ja lepäilee kyljellään. Painoa on tullut noin 1300g. Molemmilla kyljillä on pentu, joiden liikkeitä olemme seurailleet. Eli kahta pentua odotellaan. En usko, että mitään tapahtuu ennen viikonloppua. Minua hiukan jännittää, toivottavasti kaikki menee hyvin.

Pentujen isä Hiski on viikonloppuna Kuopion näyttelyssä tavoittelemassa kolmatta sertiään, joten toivotaan, että Hiski herra valmistuu siellä herkkusieneksi.

 
   

6.9.2007

8 viikkoa astutuksesta. Nanolle on tullut painoa lisää noin kilo, pikkuisen vähemmän kuin viime kerralla. Masukin on jotenkin eri mallinen. Nano nukkuu ja lepää paljon. Ruokahalu on hyvä ja näyttää kaikin puolin hyvinvoivalta. Aamulla sisään pääsi kärpänen ja emo masuineen jahtasi sitä vähän liiankin kiihkeästi. Galleriassa kaksi juuri otettua kuvaa, kauheat värit, kun syksyn illat ovat jo pimeitä.

 
   

4.9.2007

Myyllä on ensimmäinen juoksu. Karjunta on aivan kaameaa, tulee syvältä mahasta asti. Jos Nanon juoksut ovat olleet äänekkäitä, niin Myyn äänen voimakkuus on lähes kaksinkertainen. Viime yö tulikin valvottua ihan mukavasti. Toivotaan, ettei tämä juoksu kestä kovin kauaa. Nano on ainakin ihan hämmentynyt asiasta ja seuraa karjuvaa Myytä huolissaan.

Nanon mahassa on kovasti liikehdintää. Eilen kyljestä törrötti pentu hetken aikaa, liikkuvainen on tämä yksilö jo masussa. Sieltä tulee varmaan Myy 2. Apua! Viimeksi arvioin 7 viikon kohdalla, että masussa on kolme pentua, mutta nyt arviointi on kovin hankalaa, maha on ihan eri mallinen. Enää alle 2 viikkoa odotusta, sitten nähdään, monta siellä on.

 
   

1.9.2007

Päivitin kuvia Truesta ja Babblesta Galleriaan. Pojista on kasvanut komeita kolleja. Molemmat pojat ovat todella sosiaalisia ja suloisia, ne sulattavat sydämen todella.

 
   

30.8.2007

7 viikkoa astutuksesta. Nanolla on tullut painoa lisää noin 900g. Ruokahalu on suuri ja nisät ovat isot ja punaiset. Nano haluaa olla enemmän rauhassa eikä halua enää leikkiä Myyn kanssa. Nano oleilee paljon kissojenhuoneessa, missä viimeksi asui pentujen kanssa. Nyt taitaa tyttö tietää, mitä on tulossa.

 
   

27.8.2007

Nano täyttää tänään 2 vuotta! Paljon Onnea meidän kiltille kaunottarelle. Tämä ihana ruotsitar on hurmannut meidät ja vieraamme reippaalla ja aktiivisella luonteellaan. Nano on sylikissa isolla S:llä, joka ilta otetaan torkut sylissä ja päivälläkin, jos vain joku istahtaa hetkeksi. Jälleen kerran Nano viettää syntymäpäiväänsä tiineenä, joten herkkuja tarjotaan normaalia enemmän. Uusi kuva syntymäpäiväsankarittaresta etusivulla.

Kuvia näyttelystä Galleriassa!

 
   

26.8.2007

True ja Babble osallistuivat eilen Ruuhkan kissanäyttelyyn Vantaalla sekä samalla Suomen Venäjänsiniset ry:n erikoisnäyttelyyn. True oli ensimmäistä kertaa kastraattiluokassa ja tuomarina Glenn Sjöbom. Samassa luokassa oli neljä kollia ja Truen sijoitus EX3. Tuomarista tämä 10kk vanha nuori mies tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen, mutta piti pojasta kovasti. True taas piti erityisesti tuomarilla olevasta lelusta, jonka sai palasiksi arvostelun aikana.

Babble kilpaili avoimessa luokassa 7 muun uroksen kanssa. Tuomarina Kai Ruonala, joka on itsekin kasvattanut venäjänsinisiä. Tuomari piti Babblen raameista ja päästä ja yleisarvio oli utelias. Babblen sijoitus oli hienosti EX2 - todella hieno saavutus kovassa kisassa sekä joukon nuorimpana. Kasvattajana minua lämmitti vielä enemmän Babblen ihana luonne, poika oli rento ja leikkisä. Venäjänsinisten erikoisluokkien arvostelua odotellessa tämä istuskeli tyynesti sylissäni ja seurasi mielenkiinnolla kaikkea mitä ympärillä tapahtui.

Pojat hurmasivat myös Ruotsista saapuneet Vatulands kasvattajat, joilta ne saivat lahjan. Ja tottakai piti katsoa, onko pojissa isoisänsä Vatulands Yurij'n näköä. Pojat hurmasivat myös monia muita kissojen ystäviä ja erityisesti Babblen painava olemus herätti ihmetystä, kun poika lötkötteli heidän sylissään. Babblea oli tullut katsomaan myös Miminkan-kasvattaja Marjatta, joka kertoi, että Babblen tulevalla morsiamella kauniilla Miminkan Julinkalla on juuri alkanut kova juoksu.

Nyt pojat ovat toipuneet pitkästä näyttelypäivästä ja viettävät viimeisiä hetkiään täällä Kotkassa,sillä tänään perhe Suominen tulee hakemaan heidät kotiin. On ollut mukava nähdä, että pojat ovat reippaita ja sosiaalisia; True on aina valmis kehräämään ja puskemaan ja suorastaan vaatii jatkuvaa hellittelyä. Babble on hiukan hillitympi, mutta nauttii kovasti rapsuttelusta. Molemmat pojat kellivät ja tarjoavat mahaansa rapsuteltavaksi. Erityisesti meitä on lämmittänyt se, että pojat ovat niin onnellisia yhdessä, olemme olleet onnekkaita, kun pojat pääsivät samaan kotiin.

 
   

22.8.2007

Melkein 6 viikkoa astutuksesta. Nanon maha on kasvanut kovasti ja tämä lepäilee paljon. Nanon ruokahalu on loputon ja joskus tuntuu, että tuleva emo on aina ruokakupilla. Nanon paino on kehittynyt lähes samalla tavalla kuin viime tiineyden aikana. Vielä melkein kuukausi seuraillaan masun kasvua.

Kiitos taas kissa-mummolle, joka vietti viime viikonlopun kissojemme kanssa, kun olimme Oulussa häissä. Kiitos myös kissa-mummille eli anopilleni, jonka luona True ja Babble saavat asustaa vielä tämän viikon loppuun. Kävimme eilen katsomassa poikia. True painaa 4,5kg ja Babble 5,1kg. True on oikea hyrrääjä ja ehti ottaa päiväunetkin minun sylissäni. Babble taas on iso lempeä poika, joka ei tunnu hermostuvan mistään. Sylissäkin saa pyöritellä ihan miten haluaa (tosin pojalla on niin pitkä kroppa, ettei minun kädet riitä) ja näyttelyasentoonkin sai venyttää. Katsotaan nyt, mitä pojat sanovat elämänsä toisesta näyttelystä lauantaina.

 
   

10.8.2007

Blue-pentue on tänään 10kk vanha. Niin se aika kuluu ja pennuista alkaa kasvaa aikuisia. Pojat tulivat tänään Kotkaan, joten galleriassa on nähtävillä tänään otettuja kuvia Truesta, Babblesta ja Myystä.

 
   

9.8.2007

4 viikkoa astutuksesta. En tiedä johtuuko se näistä helteistä vai tiineydestä vai molempien yhdistelmästä, mutta Nano on ollut todella rauhallinen ja lepäillyt paljon. Nano makaa kyljellään ja katselee meitä vihreillä silmillään. Nanon nisät ovat isot ja karvat alkavat paeta niiden ympäriltä.

Babble ja True tulevat huomenna Kotkaan, hoitopaikka löytyi ihan meidän naapurista. Onpa ihanaa nähdä pojat ja erityisen jännittävää on tietysti se, kuinka paljon ne ovat kasvaneet. Kahden viikon päästä lähdemme poikien kanssa Ruuhkan näyttelyyn, jossa pidetään samalla Suomen Venäjänsiniset ry:n erikoisnäyttely. Paikalle tulee varmasti paljon venäjänsinisiä, joten näyttelystä tulee varmasti todella mielenkiintoinen.

 
   

4.8.2007

Päivitin eilen pennut sivulle uudet kuvat Hiskistä ja Nanosta. Hiskin kuvat on otettu riiu-reissulla ja Nanon kuva pari päivää sitten parvekkeella. Nano on saanut jo hiukan mahaa ja painoa on tullut reilussa kolmessa viikossa lisää n. 500g. Ei se vielä hirveästi näy, ylhäältä päin kapea selkä on muuttunut leveämmäksi ja olemus ei ole ihan niin hoikka kuin aiemmin. Myyn kanssa juostaan kärpästen perässä ja painitaan hirveästi, joskus vähän kauhistuttaa tulevan mamman vauhti. Yöt Nano haluaa nukkua minun vieressä ja hellyyttä pitää saada jatkuvasti.

 
   

30.7.2007

Pentuja odotetaan. Nanon nisät punertavat, kun astutuksesta on kulunut 2vkoa ja neljä päivää, aivan samaan aikaan kuin viime kerralla.

 
   

25.7.2007

Paljon Onnea Kissa-mummolle! Tänään on äitini syntymäpäivä ja koko köörimme onnittelee vakituista kissanhoitajaamme ja odottaa jo innolla seuraavaa yhteistä viikonloppua elokuussa.

Odotusta, odotusta... Kohta on jo kaksi viikkoa Nanon ja Hiskin häistä, joten ensi viikolla tiineyden merkit pitäisivät jo näkyä. Nano on kovin hellyydenkipeä ja olen aamuisin herännyt siihen, kun nuori rouva kantelee leluja sänkyymme. Ruokakin maistuu, painoa on jo tullut pikkuisen lisää.

Lappeenrannassa True kastroitiin tänään. Sen sijaan veljensä Babble saa vielä odottaa kastrointia. Babblella on kaavailtuna kahdet "häät" syksyksi, toinen morsian on Miminkan kissalassa Turussa ja toinen Hana-Bi kissalassa Helsingissä. Pojat ovat tulossa Kotkaan hoitoon elokuussa ja pääsempä viemään pojat kissanäyttelyynkin. Jännityksellä odotamme kaikkien näiden suunnitelmien toteutumista.

Täällä kotona edes kesän kuumat päivät eivät ole hillinneet Myyn menoa. Tällä ipanalla kyllä riittää energiaa kolmen kissan edestä. Joka paikassa kiipeillään ja kaikki mikä voidaan tiputtaa tiputetaan. Esimerkiksi näkösuojaksi parvekkeen väliseinään kiinnitetty bambumatto tai vaikkapa näyttelyruusukkeet.

Milli todisti yksi ilta, että kastraattikissa on varsinainen peto. Meille oli päässyt sisään yöperhonen ja salaman nopeasti (joskaan ei kovin sutjakan näköisesti; kastraattikiloja on tullut vähäisen) tämä supermetsästäjä sai sen saaliikseen, oli siinä nuorisolla ihmettelemistä. Watti on vanhemmiten tullut entistä hellyydenkipeämmäksi ja vaatii päivittäisiä hellittely-hetkiä entistä enemmän. Ja mikäs on sen ihanampaa, kuin paijailla plyysistä turkkia ja kuunnella tasaista kehräystä ja tuijotella vihreisiin silmiin.

 
   

14.7.2007

Nano ja Hiski viettivät häitä viime torstaina. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ensin Nano kulki Hiskin perässä ja sitten osat vaihtuivat. Ensimmäinen astuminen tapahtui 45 minuuttia ensitapaamisesta. Välillä lekoteltiin saunan lauteilla yhdessä.

Hiski on lempeä kolli. Pojalla on kokoa ihan kiitettävästi, komeat korkeat jalat, leveä pää ja hieno keskisininen turkin väri. Kun teimme lähtöä, Hiski hätääntyi ja juoksi Nanon boxin ympärillä, kun kannoin sitä eteiseen. Hiski kurkisti boxiin viimeisen kerran ja oli kuulemma huudellut kovasti Nanon perään. Kiitos Hiskille, Jaanalle ja koko perheelle lämpimästä vastaanotosta!

Nyt jäämme odottamaan, olivatko häät onnistuneet. Viime kerralla Nanon nisät alkoivat punertaa 2 ja ½ viikon kohdalla. Jos Nano on tiineenä, laskettu aika on 16.9.2007.

 
   

10.7.2007

Blue-pentue täyttää tänään 9 kuukautta! Paljon onnea koko köörille! Miten nopeasti aika on kulunut, vasta pikkuiset tepastelivat ensi askeleitaan ja ovat nyt melkein aikuisia. Myy on kasvanut ja kaunistunut, mutta luonteeltaan tämä on yhä pieni riiviömäinen kissaneiti. Olemme pitkään ihmetelleet, että mistä tämä mieletön intohimo paperinsilppuamiseen tulee? (meillä säilytetään talouspaperia nykyään kaapissa) Vastaus tuli sähköpostiini tänään, kun pentujen isän Paten omistaja Monica kirjoitti minulle: "isukkinsa tyttö", kun oli katsonut galleriasta kuvia Myyn touhuista. Voipi olla, että Myy lähetetään pikapakettina isänsä seuraksi seuraavan tuhotyön jälkeen.

Jotta kauniit kesäpäivät eivät olisi liian mukavia, Nano päätti aloittaa kollin kutsumisen eilen. Watti reppana joutuu taas välttelemään Nanoa, joka kulkee pojan perässä ja yrittää iskeä tätä. Paremman puutteessa käy myös juuri parvekkeelle hankittu leijona-patsas; kas se on varsin komea kolli, eikä lähde pakosalle. Katsotaan mitä Nano sanoo, kun pääseekin oikean kollipojan kanssa viettämään häitä - pois alta risut ja männynkävyt, täältä tullaan Hiski!

 
   

20.6.2007

True ja Babble ovat kasvaneet jo isoiksi kolleiksi. Kävimme eilen perhe Suomisen luona katsomassa Nanon ja Paten poikia. Pojat ovat kasvaneet hurjasti, True painaa 4,1kg ja Babble huimat 4,8kg. Ja ainakin Babblella on niin isot tassut, että nuori kolli taitaa kasvaa vielä aika lailla. Varsin onnelliselta pojat vaikuttivat, hyvin leppoisia ovat molemmat ja isäntäväkikin on tyytyväinen yhteiseloon. Venäjänsiniselle tyypilliseen tyyliin pojat ovat varsin aktiivisia. Erityisesti True on kunnostautunut kodin riennoissa, vessassa käydään silppuamassa soft embot ja tiputellaan lavuaarin yläpuolelta tavarat sekä tietenkin vedetään vessanpönttöä. Vaatekaapin ovet saadaan auki ja yksi oliivipurkki laitettiin tuusannuuskaksi. Joskus päivällä meno on äitynyt niin hurjaksi, että ollaan katsottu videotykillä elokuvia ja toisena päivänä on rock soinut, kun perhe Suominen on tullut töistä kotiin. Pojat kuitenkin keräävät pisteet kotiin leppoisilla luonteillaan. True kehrää ja tassuttaa koko ajan ja molemmat ovat varsinaisia sylikissoja. Babble on ihan Timon poika, sanoo Mirka. Miro leikittää poikia kovasti ja koko porukalla näyttää olevan hauskaa ja vauhtia riittää.

Komeita kolleja pojista on varttunut. True on vaalea, turkki plyysinen ja ilme pehmeä. Silmien väri on vielä kehittymässä, mutta vihertää jo hyvin. True ei rakenteltaan kauhean elegantti, varsin kollimaisen roteva. Nenä ei ole ihan suora, mutta on lyhyt ja leuka on hyvä. Korvat ovat avoimet ja mukavasti sijoittuneet. Babble on minusta varsin komea, sitä rus-lookia löytyy kyllä. Babblen pää on saanut kollimaista leveyttä ja nenä on lähes suora, leuka hyvä ja korvat ihanan isot ja avoimet. Turkki on saanut jo alusturkkia mutta on selkeästi pitempi ja karheampi kuin veljellään. Babblen turkki on keskisininen ja se on saanut jo hopeista hohdetta. Babble on rakenteeltaan elegantti mutta silti hyvin suuri kissa, häntä on valtavan pitkä ja koko olemus huokuu venäjänsiniselle tyypillistä arvokkuutta. Katso kuvia Galleriassa.

 
   

14.6.2007

Nanolla on ensimmäinen juoksu pillereiden jälkeen. Rouva kurnuttaa ja kellii lattialla, yrittää lähennellä hämmentynyttä Wattia. Päätimme odottaa seuraavaan juoksua ja sitten Nano lähtee Hiskin luokse häiden viettoon. Olin aivan varma, että Nano pitää taukoa kesän ajan, mutta toisin kävi. Saa nähdä tuleeko seuraava juoksu "ajallaan", talvella Nano juoksi kahden viikon välein. Käy ihailemassa komeaa Hiski-herraa pennut-sivulla.

 
   

11.6.2007

Myy täytti eilen 8kk. Onnea myös Truelle ja Babblelle Lappeenrantaan! Myystä on kasvanut iso tyttö, kokoa neidillä on jo yhtä paljon kuin emollaan. Myyn turkin väri on kauniin keskisininen ja turkki on aika lyhyt, vaikka vielä aika lailla pentu-turkki. Myyn silmien väri on kehittynyt hyvin, sävyltään tummemman vihreä kuin Nanolla. Myyn korvat ovat ihanan isot ja avoimet, vaikka himpun liian 'pystyssä' minun makuuni. Ihan sievä pakkaus. Luonteeltaan Myytä kuvaa varmasti parhaiten sana hurrikaani! Jopa minulta lentelee ärräpäitä, kun neitokainen ehtii tehdä pahojaan harvase minuutti - kuva galleriassa kuva tämän päivän saldosta. (kävi mielessä seuraava ilmoitus: Myydään alennuksella tuholainen kärsivälliseen perheeseen)

 
   

28.5.2007

Watti on aloittanut ulkoilun. Viikonloppuna Watti pääsi molempina päivinä kerrostalomme takapihalle ulkoilemaan valjaissa. Lauantaina sade pääsi yllättämään, joten ulkoilu jäi aika lyhyeksi. Sunnuntaina ehdimme olla melkein tunnin; maiskutella ruohoa, tutkailla kukkasia, jahdata pörriäisi, seurata lintuja sekä tietenkin piti kelliä pitkin pihaa. Lauantaina Anssi nappasi kuvia - käy katsomassa galleriassa.

 
   

27.5.2007

Meillä suunnitellaan nyt seuraavaa pentuetta. Nanolta on jätetty pillerit pois ja odottelemme kovasti juoksuja. Nanon sulhanen on komea kollipoika FIN*Bessemjanka's Himalaya 'Hiski', jonka omistaja on Bessemjanka's kasvattaja Tanja Häyrinen. Hiskin koti on Jaanan perheen luona Mikkelin lähellä. Saas nähdä kuinka pitkään joudumme Nanon juoksua odottamaan, kissat tuppaavat pitää juoksutaukoa kesäisin.

 

 
   

23.5.2007

Kävimme Nanon ja Myyn kanssa viikonloppuna kissanäyttelyssä Tampereella. Lauantaina Nano sijoittui avoimessa luokassa toiseksi (neljä naarasta) ja sunnuntaina viimeiseksi (kuusi naarasta). Kilpailu on varsin kovaa avoimessa luokassa. Myy oli nuorten luokassa ainoa naaras molempina päivinä, joten tuloksena EX1. Pikkuneito oli varsin äänekäs sekä häkissä että tuomaripöydällä; ei siis mitään muutosta kotona olevaan vilkkaaseen ja äänekkääseen käytökseen. Sain esitellä neitokaista posket punaisena. Mistähän se on oppinut näin huonoille tavoille?!?

Anssi napsi kuvia näyttelyssä, mutta emme ole vielä ehtineet siirtää niitä koneelle; tulossa galleriaan piakkoin.

Tältä vuodelta taitaa olla nyt näyttelyt käyty ja keskitymme pentu-suunnitelmiin. Nanolle on sulhanen kysyttynä, varsin komea kollipoika onkin, nyt vain odottelemme sopivaa ajankohtaa. Enemmän pentu-suunnitelmista lähipäivinä.

 

 
   

29.4.2007

Babble pääsi lehteen. Sain aamulla tekstiviestin anopilta, että Nanon poikien perheestä on juttu Kymen Sanomien liitteenä olevassa 'Asunto sunnuntaissa'. Artikkelissa esiteltiin perhe Suomisen kaunis koti sataman kupeessa Lappeenrannassa ja kuvaan oli päässyt myös komea Babble-poika, joka hienosti lepäsi sauna-osaston rahilla, kuin kuningas konsanaan.

 
   

22.4.2007

Nyt on aihetta juhlaan. Olimme eilen RUROKin järjestämässä näyttelyssä Helsingin Myllypurossa. Päivä oli monella tavalla erityinen, mutta ehdottomasti hienointa oli, että sain ensimmäisen kerran kaikki kolme kasvattiani mukaan näyttelyyn. FIN*Susannsin BlueDreamComeTrue 'True'ja Blue Babble Boy 'Babble' tulivat Lappeenrannasta koko perheen voimalla. Ja hienoja kollin alkuja pojista on kasvanut, Babble taitaa painaa ainakin 4kg eikä True ole paljoa kevyempi - ikää vain reilut kuusi kuukautta. Nuorten luokassa oli poikien lisäksi 3 muuta urosta, joten kilpailu oli kovaa, tuloksena True EX2 ja Babble EX4. Pojat saivat hienot arvostelut ja niihin voi olla todella tyytyväinen. True on selkeästi pyöreämpi 'jenkki'mallinen, silmät ovat jo hienon vihreät ja nenä lyhyt. Turkki on aika vaalea. Babble on selkeästi raamikkaampi pojista, hieno nenä, isot korvat ja ihan uskomaton luonne: poika otti tosi lunkisti tuomarin pöydällä ja leikki siinä ja esiintyi edukseen. Vertailussa Babblea kantoi kasvattajakaveri Katja, joka kehui poikaa helpoksi (mutta painavaksi) esiteltäväksi. Kiitos Mirkalle, Timolle ja Mirolle kun tulitte näyttelyyn!

Mukana oli myös Milli, jonka päivä oli varsinainen jymymenestys. Ensin tämä 4-vuotias kastraattineiti sai sertinsä ja näin ollen valmistui Grand International Premioriksi. Tämän jälkeen neiti valittiin 4 muun venäjänsinisen naaraskastraatin joukosta parhaaksi naaraaksi ja sitten kisattiin vielä komean Paten (Susanssin Blue-pentueen isä) kanssa värin parhaasta, jonka Milli voitti. Milli pääsi myös paneeliin, jossa tiukassa kisassa (9 muuta naaras kastraattia) neljällä äänellä oli kategoria III paras naaraskastraatti; ääniä tuli vielä valittaessa Best in Show kastraattia, joka oli komea bengali uros. Milli oli siis Best Opposite Sex. Aivan upea päätös päivälle! Kuohuviiniä nautittiin häkkinaapureiden kanssa perinteisesti valmistumisen kunniaksi. (Millin tuomarina Alva Uddin Ruotsista; yleisvaikutelmana näyttelysetelissä luki:She loves Mummy - voisiko olla enempää oikeassa)

Myy oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja vilkas pikkuneiti pysyi onneksi mukavasti tuomarin pöydällä ja hurmasi tuomari Hanne Sofie Sneumin Tanskasta. Myy sai myös hienot arvostelut: harmooninen kokonaisuus, hieno profiili, kaunis silmien väri,hieno kunto, suloinen eläväinen tyttö. Myyllä oli kaksi kilpailijaa ja tulos oli EX1. Eikä siinä vielä kaikki, Myy oli värin paras (BIV), mukana kilpailussa 9 nuorta. Ja tyttö meni myös paneeliin(NOM), jossa eläväinen neiti esiintyi varsin edukseen. Kiitos Marianna-assistentille. Ääniä ei tullut, mutta eihän tässä voi olla muuta kuin todella tyytyväinen.

Nano jatkoi sertin metsästystään, tällä kertaa 5 kilpailijaa. Tulos oli EX4, Nanon hoikka olemus pudotti sijoitusta. Arvostelut olivat kuitenkin hyvät ja jälleen kerran Nanon profiili sai erityiskehuja tuomarilta (super profile). Näyttelysetelistä löytyi myös paljon sydämiä ja tähti - nuori rouva istui tyytyväisenä tuomarin sylissä.

Näyttelyssä oli lähes 900 kissaa, joista 40 venäjänsinistä - olipa huima kokemus. Käy katsomassa galleriassa kuvia näistä hienoista hetkistä.

 
   

11.4.2007

Myy on 6kk vanha - paljon onnea myös Truelle ja Babblelle Lappeenrantaan! Myy on kasvanut kovasti ja painoa on noin 2,8kg. Myyn silmät vihertävät jo mukavasti ja turkissa on mukava hopeinen hohde. Turkin väri on lähes yhtä keskisininen kuin Nanolla, mutta se on paljon lyhyempi. Turkin laatu taitaakin tulla Pate-isältä. Korvat ovat isot ja avoimet ja varsin ilmeikkäät ; heijastelevat pikkuneidin mielialoja hyvin. Myös Pate-isän perintöä:) Minun suureksi yllätykseksi Myyn nenä, joka ei ole ollut lähellekään suora on alkanut suoristua ja näyttää jo ihan kivalta. Nenä on lyhyt ja leuka hyvä - joten profiilikin näyttää ihan mukavalle.

Myy on vilkas, eloisa ja varsin vauhdikas pikku kissa, jonka kanssa ei aina tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Parvekekausi tuo mukanaan uutta jännitettävää, sillä neitokainen on kiivennyt jo seinällä roikkuvaa bambumattoa pitkin katon rajaan ja sieltä alas tulo on varsin hurjan näköistä. Myy rakastaa pieniä leluhiiriä ja juoksee sellainen suussa ympäri huushollia - tuo sen välillä meille, että heitämme sitä ja sitten juoksu taas jatkuu. Myy on sinnikkyydellään ja röyhkeydellään sulattanut myös Millin sydämen: taisimme tänään yllättää ne yhdessä nukkumassa.

 

 
   

5.4.2007

Onnellista pääsiäistä kaikille kissoille ja heidän palvelusväelleen. Miten mukavaa aikaa pääsiäinen on, kun joka paikassa on ruohoa ja mielenkiintoisia koriste-esineitä, sekä tietenkin munia, joita on mukava pyöräytellä lattialla ja ihana pehmeä kukko, jota voi kuljettaa ympäri asuntoa, meillä kukko taitaa munia kissojen pesään - koska Nano hoivaa sitä niin ahkerasti.

FIN*Susanssin pääsiäistervehdys

 
   

3.4.2007

Paljon Onnea 5-vuotiaalle Watille! Watti on saavuttanut jo viiden vuoden iän, vaikka tuntuu, että vastahan se oli nuori kollipoika. Watti on kuitenkin sekä ulkonäöltään että mieleltään nuori. Kevät auringon lämmittäessä jaksaa kirmailla ympäri asuntoa ja nauttia paisteesta parvekkeelle lintuja ja oravia seuraillen. Watin turkki on upean plyysinen ja siinä on hieno hopeanhohde. Watti on pysynyt sutjakassa kunnossa, vaikka onkin ollut kastraattina jo yli neljä vuotta. Watti on todellinen herrasmies vailla vertaa ja on hurmannut kaikki meillä käyneet vieraat. Aivan superihana katti!

Watti sai aamupalaksi suurta herkkuaan; lammasta ja illalla on luvassa katkarapuja, kun juhliin kutsutut vieraat nauttivat täytekakkua. Watti on toivonut lahjaksi isoa raapimapuuta, kun isännän tekemä puu on käynyt ahtaaksi neljälle kissalle - joten eiköhän sellainen ole saatava.

 
   

19.3.2007

Sain eilen napattua Nanosta kivoja kuvia, kun hetken paistoi aurinko. Sitten alkoikin tulla lunta - eikö voisi jo tulla kevät? Kissamme haluaisivat jo aloittaa terassikauden. Pari kertaa on jo käyty parvekkeella katsomassa likaisten parvekelasien läpi siinä toivossa, että ötökät ovat jo heränneet talviunilta.

 
   

10.3.2007

Myy on tänään 5 kuukautta vanha - paljon onnea meidän riiviölle! Onnittelut myös Lappeenrantaan Truelle ja Babblelle. Myyn kanssa ei yllätykset lopu. Anssi tuli ruokatunnilla kotiin ja talouspaperirulla oli levitetty keittiön lattialle ja revitty silpuksi kuvien kohdalta. Varmuuden vuoksi oli myös revitty seinältä ruusukkeita alas - yleisvaikutelma tässä tilataideteoksessa oli upea. Merkkipäivän kunniaksi Myyn kuva on etusivulla ja tietenkin galleriasta löytyy myös uusia kuvia.

 
   

1.3.2007

Päivitin Nanon sivujen tekstiosuutta ja heti kun vain opin, teen Myylle oman sivun. Myy on ottanut oman paikkansa perheessämme ja on jopa sinnikkäällä yrittämisellä saanut Millin suhtautumaan itseensä suhteellisen myötämielisesti. Välillä Myy käy puskemassa Milliä ja on pari kertaa lipaissut korvaakin pesut mielessä. En voi uskoa tätä todeksi - mutta näin se vaan on. Watista on mukava, kun joku jaksaa juosta ja painia aina kun Wattia huvittaa. Mutta joskus Watti vetäytyy kylpyhuoneeseen nokosille, ettei pikku riiviö ole aina kimpussa. Nano on yhä huolehtiva emo mutta pikku hiljaa suhde on alkanut muuttua; painitaan ja riekutaan. Joskus Nano katsoo minua kysyvästi: mitä tuo vielä täällä tekee?

Myy on todella vilkas ja jääräpäinen kissan alku. Pikkuisella riittää energiaa ylettömästi ja sydänvika on pysynyt edelleen oireettomana. Myy on jo tähän mennessä tutkinut kaikki, mitä meidän asunnossa on tutkittavaa. Viimeisin valloitus oli olohuoneen verhotanko - apua! Jos kissoilla on AD/HD niin Myyllä se varmasti on! Mutta eihän sievälle pikkuneidille voi olla vihainen, kun tämä kapuaa parin tunnin riehumisen jälkeen syliisi ja ottaa siinä tirsat.

 
   

26.2.2007

Voihan pojat! Kävimme eilen Lappeenrannassa katsomassa Nanon poikia. Ja mistään pienistä pennuista ei ollut kyse, sillä 4 ja ½ kuukautta vanhat kollin alut ovat venähtäneet huimasti, Babble painaa jo emonsa verran eli noin 3kg. True on veljeään edelleen kevyempi, mutta ainakin puoli kiloa siskoaan isompi. Mitä ihmettä niille on oikein syötetty? Oli hienoa nähdä, miten hyvässä kodissa pojat elävät, sieltä ei puutu rakkautta, huomiota eikä virikkeitä. (ks.www.vanhapanimo.fi)

Käy kurkistamassa galleriassa, miltä pojat nyt näyttävät.

 
   

21.2.2007

Olimme viime viikonloppuna KES-KISin näyttelyssä Jyväskylässä. Muuten viikonloppu oli varsin onnistunut, mutta liukastuin lauantaina hotellin pihalla ja häntäluu on edelleen varsin kipeä - joten pikaisesti näyttelykuulumiset.

Milli palasi näyttelyareenoilla samanlaisena kuin aiemminkin, ujona mutta rauhallisena. Lauantain tuomari Alexey Shchukin piti erityisesti Millin hienoista vihreistä mantelinmuotoisista silmistä ja silkkisestä kaksinkertaisesta turkista ja antoi leidillemme sertin. Sunnuntaina tuomarina oli Arja Martikainen Suomesta. Myös Arjan hurmasi Millin kaunis (Super) silmienväri ja Milli sai sertin. Yleisvaikutelma : olkapää marakatti, koska Milli olisi mieluusti mennyt Arjan olkapäälle. Milli oli sunnuntaina tuomarin paras. Hienosti meni!

Nano otti Jyväskylässä paljon rennommin kuin Lahdessa ja olen siitä todella mielissäni. Lauantaina Nano sai sertin ja tuomari piti Nanon päästä kovasti, mutta turkki sai moitteita. Alexey käsitteli Nanoa taitavasti ja toivottavasti saan hauskoja kuvia pian galleriaan. Yleisvaikutelma oli ihana: very lovely, little shy girl. Sitä Nano näyttelyissä on. Sunnuntaina Nanolla oli kaksi kilpailijaa ja Nano oli ex2 (tuomarin pitkän pähkäilyn jälkeen) . Arja piti Nanon keskisinisestä turkista sekä päästä ja luonehti neitoa reippaaksi daamiksi.

Anssi räpsi hirvittävän määrän kuvia venäjänsinisistä ja heti kun minun takapuoleni kestää istumista paremmin, laitetaan kuvia tulemaan.

Ihanat vanhempani olivat viikonlopun meillä Watin ja Myyn kanssa - kiitos jälleen kerran! Myy on kai päättänyt, että hänkin lähtee näyttelyihin, sillä neitokainen hyppäsi oven päälle ja tiputteli seinältä muiden ruusukkeita, aivan kuin raivaten tilaa omilleen. No katsotaan nyt, voiko tuota pikku riiviötä tuoda näyttelyyn - sen verran eläväinen tämä on.

 

 
   

31.1.2007

Pari kuvaa Lahden näyttelystä lisätty galleriaan. Parin viikon päästä olisi tarkoitus ottaa uusiksi ja lähdemme Nanon ja Millin kanssa Jyväskylään. Saa nähdä mitä mieltä Milli on asiasta, neitokainen on käynyt viimeksi näyttelyssä melkein kaksi vuotta sitten.

 
   

29.1.2007

Olimme 8 kuukauden näyttelytauon jälkeen Nanon kanssa viikonlopun Lahdessa kissanäyttelyssä. Lauantaina Nano oli aivan kauhuissaan, että minne sitä on joutunut ja oli aikamoinen vimpula tuomarin edessä. Sunnuntaina menikin jo paremmin, ilmeisesti se ei ollutkaan niin kauheaa Nanon mielestä. Nano oli nyt ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa ja molempina päivinä Nanolla oli myös kaksi "kilpailijaa".

Lauantaina tuomarina oli Anne Paloluoma-Sundholm Suomesta. Nano sai ensimmäisen sertinsä ja oli myös aikuisissa värin paras. Näyttelysetelissä lukee:

tyyppi: keskikokoinen, ex vartalo ja jalkojen mittasuhde

pää: harmooniset ääriviivat. otsan ja nenän yhtymäkohdassa convex

silmät: suuret, ilmeikkäät. Hieno vihreä väri

korvat: ex koko ja muoto

turkki: melko tummasävyinen sininen turkki, voisi olla enemmän volyymiä. Kiiltävä. Hopea tipping.

häntä: ex pituus, hieman haamuraitaa

kunto: hienossa kunnossa

Yleisvaikutelma. Näyttävä kokonaisuus!!

Sunnuntaina tuomarina oli Vera Vasilieva venäjältä. Hänelle turkki oli todella tärkeä ja tällä kertaa tulos Ex3. Näyttelysetelissä lukee:

type: long muscular elegant body on the high legs

head:ex wedge, strong chin, ex profile

eyes: almon in shape, vivid green colour

ears: should be a little bit larger, ex placement

coat: a little bit long double, need more silver sheen on the back

tail: ex shape, should be a little bit longer

condition: ex

overall impression: a little bit nervous but very sweet lady

Eihän näihin arvioihin voi olla kuin tyytyväinen ja olipa mukavaa olla pitkästä aikaa näyttelyssä. Eikä tarvinnut stressata miten Watti, Milli ja Myy pärjäävät kotona, kun vanhempani ystävällisesti tulivat heidän seuraksi. Taisi kaikilla olla mukavaa. Kissat kiittävät mummoa ja vaaria hyvästä seurasta!

 
   

23.1.2007

Mitä isot edellä sitä pienet perässä.. vai miten se menikään? Myy on saanut täällä perusteellista opastusta Watilta, Milliltä ja Nanolta. Watti on opettanut, miten roikutaan oven kahvoissa. Myyn paino ei tosin vielä riitä oven avaamiseen, mutta harjoittelu on kovaa, toistaiseksi pelkkä ovea vasten loikkiminenkin on ajanut asiaa. Milli opetti, että talouspaperirullan kanssa voi tehdä mukavia yllätyksiä; täysinäinen rulla kuljetettu tasaisesti pitkin asuntoa. Ja Nano on tietenkin opettanut loikkimaan joka paikkaan, joten mikään paikka ei ole turvassa. Myy on energinen ja utelias pikku kissa, painoa nyt 15 vkoa vanhana on kertynyt 1760g.

 
   

13.1.2007

Tänään Kotkassa sataa lunta ja pikkuinen Myy seuraa hiutaleita haltioituneena ikkunalla. Myy on jo nyt ottanut oman paikkansa perheessämme ja on valloittavalla luonteellaan kietonut Anssin pikku tassunsa ympärille. Myy seuraa Anssia huoneesta toiseen häntä pystyssä ja maukuu määrätietoisesti (onneksi varsin vienolla äänellään). Myy on vilkas ja vauhdikas ja leikkisi vaikka kuinka kauan yhtä menoa. Myy on myös päättänyt, että siitä tulee Millin uusi paras kaveri, Milli ei vain tiedä sitä vielä eikä aina ole ilahtunut pikkuisen lähentelyistä. Katkarapuja syötiin kuitenkin samalta lautaselta.

Meillä alkaa olla sängyssä jo aika ahdasta, mutta onneksi Myy on pieni ja mahtuu koko pituuteensa venytettynä minun ja Anssin väliin nukkumaan. Saa nähdä miten käy, kun tyttö kasvaa isoksi. Myy on ihan suloisen näköinen pikku kissa; silmät vihertävä jo mukavasti ja korvat ovat isot ja avoimet (mutta aika pystyt!). Myyn turkki on jo nyt ihanan plyysinen, vaikka varsinainen raitapaita väritykseltään. Myy on lähes yhtä keskisininen kuin emonsa, mutta turkin laatu on paljon plyysisempi ja kauniin hopeinen jo nyt.

 
   

5.1.2007

Pojat muuttivat eilen uuteen kotiinsa Lappeenrantaan. True saa kutsumanimeksi Julius ja Babblea kutsutaan Rafaelloksi. Pennut ovat kotiutuneet hyvin.

Ennen poikien lähtöä Watti leikitti niitä kovasti, juostiin ympäriinsä ja jahdattiin Watin häntää. Poikien lähdettyä Watti etsi niitä. Nano ei tainnut edes huomata poikien lähtöä, sillä mouruaa kollien perään. Myy etsi aamulla veljiään surkeasti maukuen, mutta Watti on onneksi leikittänyt pikkuneitiä kovasti - Watista on mukavaa, kun on pikkuinen vilkas leikkikaveri.

 
   

3.1.2007

Pennut täyttivät 12 viikkoa eilen. Babble painoi 1730g, Miracle 1460g ja True 1406g. Pennut kävivät myös eläinlääkärintarkastuksessa ja rokotuksessa. Kaikki pennut olivat siellä todella reippaasti ja saivat eläinlääkäriltä kovasti kehuja luonteestaan; True jopa tassutti ja kehräsi. Ei pelottanut ollenkaan! Ja kaiken tämän jälkeen maistui tietysti iso lautasellinen ruokaa sekä parin tunnin riehuminen, ei jälkeäkään rokotuksen sivuvaikutuksista.

Suruksemme Miraclen sydämestä löytyi lievä läppävika ja sen takia päätimme pitää tytön itse. Pikkuisen kutsumanimi tulee tietenkin kuten muidenkin kissojemme: Watti (W=tehon yksikkö), Milli (m=tuhannesosa) ja Nano (n=miljardisosa) ja se on tietenkin Millin ja Nanon välistä eli µ , joka lausutaan suomalaisittain Myy (miljoonasosa). Nimen päätti jälleen kerran Anssi ja se tuntui heti juuri sopivalta tälle energiselle pikkuneidille.

Pojat lähtevät perjantaina uuteen yhteiseen kotiinsa Lappeenrantaan Miron, Mirkan ja Timon luokse. Saamme siis vielä muutaman päivän nauttia näiden velikultien seurasta. Pojat ovat kuin yö ja päivä, niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään. Yhdistäviä tekijöitä löytyy myös: sosiaalisuus ja reippaus sekä sylissä viihtyminen. True on luonteeltaan yhtä pehmeä kuin on näköinen; varsinainen pehmo-poika. Kipuaa heti syliin tai viereen tilaisuuden tullen ja kehrää ja tassuttaa kovasti. Babble taas on varsinainen vauhtihirmu, joka painostaan huolimatta on hyvin hoikka ja pitkärakenteinen kollin alku. Babble tulee mieluusti ottamaan torkut syliin, kunhan on ensin juossut ympäriinsä tunnin tai kaksi.

 
   

31.12.2006

Hauskaa Uutta Vuotta kissoille ja heidän palvelusväelleen!

 
   

28.12.2006

Pennut täyttivät 11 viikkoa Tapaninpäivänä ja ovat kyllä varsinaisia vilperttejä. Niiden kanssa puuhastellessa menee aika mukavasti. Jokainen pentu alkaa olla oma ihana persoonansa ja kovasti tässä on mieli jo haikeana, kun ajattelee, että loppiaisena pojat ovat jo uudessa kodissaan Lappeenrannassa.

Miracle- tyttö etsii edelleen rakastavaa kotia! Miracle on luonteeltaan vilkas ja utelias ja on paljon emonsa kaltainen hassuttelija. Miracle nojaa jalkaasi etutassuilla, kun se haluaa syliin ja kun istun koneella, syliin on päästävä katselemaan, että mistä kaikki nuo ihmeelliset äänet tulevat.

True on pennuista ' nallekarhumaisin", kehrää ja tassuttaa sekä rakastaa silittelyä. Babble taas haluaa ottaa aina päiväunet emännän tai isännän sylissä, mutta muuten on varsinainen sininen salama - aina joka paikassa ja vauhdilla.

Jouluaattona ei satanut lunta, mutta oli valoisaa ja sain napattua pari kuvaa pennuista, kun ne leikkivät sängyn päällä. Käy siis katsomassa Galleriassa, miten kovasti pennut ovat jo kasvaneet.

 
   

24.12.2006

Vauhdikasta Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!

Jouluaatto on täällä, eikä Kotkassa ole yhtään lunta! Onneksi ei tarvitse katsella ikkunasta ulos, kun vauhdikkaat pennut viihdyttävät meitä leikeillään. Aamulla kaikki kuusi kissaa saivat joululahjaksi täyttä minttua olevat hiiret ja kellivät jokainen oman hiirensä kanssa olohuoneen lattialla - taisi olla mieluinen lahja. Jouluateriaksi on luvassa katkarapuja.

Meillä on kirjaimellisesti jo joulurauha, kun Nanon juoksu vihdoin päättyi. True, Babble ja Miracle yrittävät kovasti haastaa Wattia ja Milliä leikkimään, onpa Watti muutamat juoksuaskeleet jo ottanutkin, mutta pentujen meno on sen verran villiä, että joskus on parempia siirtyä senkin päälle katselemaan.

Me kaikki toivotamme ystäville, tutuille ja tuntemattomille oikein ihanaa joulun aikaa, piparkakun tuoksua ja kynttilöiden loistetta!

 

 
   

19.12.2006

Pennut ovat jo 10 viikkoa vanhoja! Aika rientää ihan liian nopeasti. Pikkuiset eivät ole enää niin pikkuisia, Babble painaa jo 1424g eli on aikamoinen jässikkä. True on veljeään yli 200g kevyempi ja painaa 1202g. Miracle painaa 1252g ja on aika rotevarakenteinen pikkuneiti.

Pennut ovat todella veikeässä iässä. Ne ovat kyllä aika villejä ja viuhahtelevat ympäri asuntoa kuin hopeiset salamat konsanaan. Joka päivä ne oppivat kaikkea uutta ja hymy on kyllä ollut herkässä koko ajan. Raapimapuu on joudutta laittamaan lattialle lappeelleen, sen verran hurjia loikkia sen päältä on yritetty ottaa. Ja kas, tiskikoneen alla on pennun mentävä kolo!

True on hyvin tarkka "saalistaan" ja murisee varsin kovalla äänellä kantaessaa hiirtä suussaan. Sitä ihan ihmettelee, miten noin pienestä kissasta voi lähteä tuollainen ääni. Babble taas on varsinainen painija ja helppohan sitä on tuolla massalla painia. Miracle rakastaa leikkiä rapsuilla (leivinpaperista rypistetty lelu).

Nanolla on taas juoksu ja olemme kuunnelleet pari yötä, kuinka nuori rouva kutsuu kaikkia kolleja lähempää ja kauempaa luokseen. Toistaiseksi neitokaisen on ollut tyytyminen Wattiin, joka sinänsä ei voi auttaa tässä kollinkipeydessä, mutta nuolee Nanon kasvoja ja yrittää lohduttaa tätä.

Miracle etsii edelleen kotia! Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla (yhteystiedot sivuilla).

 
   

13.12.2006

Uusia eilen otettuja kuvia 9 viikkoa vanhoista pennuista galleriassa. Anssi kuvasi pentuja eilen illalla ja vaikka pennut ovat vilkkaita, sai Anssi napattua muutaman kuvan, jopa kaikista yhtä aikaa.

 
   

12.12.2006

Pennut ovat 9 viikkoa vanhoja! Babble on edelleen sisaruksiaan selvästi isompi ja painoi aamulla 1262g. True painoi 1104g ja tyttö 1110g. Pennut ovat varsin rasavillejä ja ehtivät joka paikkaan. Ne kiipeilevät joka paikkaan ja loikkivat isoja loikkia alas sohvalta, senkin päältä ja mihin ikinä sitten pääsevätkään. Leluja kuljetetaan suussa, joskus jopa varsin isoja hiiriä. Keppileluilla on mukava leikkiä ja tyttö kuljettaa niitä samalla tavalla kuin Nano ja on muutenkin luonteeltaan hyvin emonsa kaltainen.

Nano näyttää välillä hiukan väsyneeltä, kun pennut porhaltavat toista tuntia ympäri asuntoa. Ja onhan noissa Watin ja Millinkin ilmeissä pientä ihmetystä, kun pennut ovat niin vilkkaita ja uteliaita. Milli istuu usein lattialla ja seuraa pentujen leikkiä, on jopa pari kertaa hiukan lähtenyt mukaan hippaan, mutta tyytyy yleensä ojentamaan pentuja, kun ne alkavat käydä liian läheisiksi. Watti myös istuu tai makaa lattialla seuraamassa pentujen leikkejä, hiukan ne vielä pelottavat, välillä pitää vähän suhahtaa, kun joku on hännässä kiinni.

Pojat ovat nyt varattu ja tytön tilanne selviää ennen joulua. Anssi otti pennuista kuvia viikonloppuna, kun harjoitteli salaman käyttöä. Muutama kuva galleriassa. Koska päivät ovat niin pimeitä, kuvia on vaikea ottaa ja nyt odotellaankiin lunta ja valkoista joulua!

 
   

5.12.2006

Pennut ovat 8 viikkoa vanhoja! Babble on jatkanut kovaa kasvuaan ja on sisaruksiaan selkeästi isompi, 1112g. True painaa nyt 986g ja tyttö 968g. Pentujen silmät ovat alkaneet vihertää. Meillä on riittänyt vauhtia ja vilinää. Kaiken muun päälle Nano laulaa kollien perään, joten ääntäkään meidän kodista ei ole puuttunut.

True on varsinainen vilpertti ja pitää kovasti korkeista paikoista. Poika painattaa kovaa vauhtia raapimapuun ylimmälle tasanteelle ja hyppää hiekkalaatikon katon kautta jo yhden senkin päälle. True on ainoa pennuista, jonka en ole nähnyt syövän raksuja vielä.

Babble on painostaan huolimatta hyvin "hontelon" näköinen poika, hoikkarakenteinen suloinen pikku kollin alku. Babble on samanlainen kuin Nano, se haluaa osallistua ihan kaikkeen mitä täällä tapahtuu. Ja kun on tarpeeksi riehuttu, niin sitten pitää päässä jonkun syliin nukkumaan.

Tyttö on pennuista itsepäisin, vaikka ei ne veljetkään kauas jää. Nyt ollaan kovasti opeteltu, ettei verhoissa riekuta. Oppi menee pikku hiljaa perille. Tyttö kipuaa aina heti syliisi, kun istut lattialle ja on muutenkin mielellään sylissä aina pienen hetken.

Toivottavasti saadaan huomenna kuvia galleriaan.

 
   

30.11.2006

Päivitin muutaman kuvan 7 viikkoisista Babblesta ja tytöstä galleriaan. True on niin vilkas poika, että kuvan saaminen on suorastaan mahdotonta. Ja tämä ikävä pimeys tekee kuvaamisesta hankalaa, missä on se ihana talvinen luonnonvalo?

Tänään aamulla tuli ensimmäinen kilo täyteen eli Babblea punnitessa vaaka näytti 1002g. Babble on rakenteeltaan hoikka, pitkät jalat ja sulavat linjat - ei uskoisi, että painaa jo noin paljon.

 
   

28.11.2006

Pennut ovat nyt 7 viikkoa vanhoja! Babble on ottanut oikean kasvupyrähdyksen ja painaa 954g. True painaa 884g ja tyttö 870g. Pennut viilettävät tuulispäänä ympäri asuntoa ja jaksavat leikkiä, peuhata ja riehua vaikka kuinka kauan. Toisaalta, kun alkaa väsyttää, ne kipuavat syliisi ja nukkuvat siinä päiväunet, vaikka koko porukka. Pikkuisen ahdastahan siinä on, mutta sopu sijaa antaa.

 
   

21.11.2006

Pennut ovat 6 viikkoa vanhoja! Ja ovat kasvaneet mukavasti, vaikka emon maitobaari alkaa olla vähemmällä käytöllä. True painoi aamulla 780g, Babble 790g ja tyttö 746g. Pennut alkavat olla todella vauhdikkaita, aamulla kun raotan pentuhuoneen ovea Nano syöksyy sieltä ulos pennut kintereillään. Ne viipottavat ympäri olohuonetta ja keittiötä ja kaivelevat lelukoria.

True on pennuista riehakkain ja mutta silti varovaisin. True kipuaa mieluusti syliisi ja olisi siinä vaikka kuinka kauan. Truen turkki on kaikkein vaalein ja pehmein, on tainnut periä värin isältään Patelta. Kun Truen ottaa syliin, tuntuu kuin sylissä olisi pieni plyysinen nallekarhu, koska True on aika roteva pieni kollin alku.

Babble on pennuista nokkelin. Babble hoksaa asiat äkkiä ja on hauska seurata pikkuisen oppimista. Babble on ainoa, joka on löytänyt emon raksukupille, mutta toivotaan, että muutkin innostuisivat syömään niitä. Babble on hyvin hoikkarakenteinen pentu, jolla on aika pitkät jalat ja on hyvin eri mallinen veljensä kanssa. Babblen turkki on tällä hetkellä tummin kaikista.

Tyttö on pennuista reippain ja aina ensimmäisenä menossa kohti uusia seikkailuja. Tyttö on hyvin paljon emonsa kaltainen, niin ulkonäöllisesti kuin luonteeltaan, sinnikäs pikku neiti, joka jaksaa leikkiä vaikka miten kauan. Tytön turkki on yhtä tumma kuin emolla, mutta paljon lyhyempi.

Watti pelkää pentuja ihan hirveästi, eikä ole tehnyt lähempää tuttavuutta niiden kanssa. Millikin katselee pentuja turvallisesti pöydän tai kaapin päältä. Aina silloin tällöin se uskaltautuu pentujen kanssa lattialle, mutta sähisee niille varmuuden vuoksi (jos muistaa).

Uusia kuvia 6 viikkoa vanhoista pennuista Galleriassa!

 
   

14.11.2006

Pennut ovat viisi viikkoa vanhoja! BlueDreamComeTrue 'True' painoi aamulla 680g ja kieltämättä on nauttinut pöydän antimista, sekä emon että minun. Poika on varsin vilkas ja villi pentu, mutta ehtii aina syömään. True on kauhean kova nuolemaan meitä ja niin kädet kuin paljaat jalatkin pääsevät nauttimaan vielä pehmeän kielen lipaisuista. Blue Babble Boy 'Babble' painoi aamulla 658g ja on luonteeltaan varsinainen hurmuri. Babble oppii kaiken heti, hiekkalaatikolla asioinnin, raapimalaudan käytön ja syö kaikkea mitä eteen kantaa - ihanan helppo poika. Blue Miracle 'tyttö' painoi aamulla 640g ja on vihdoin intoutunut maistelemaan myös minun tuomia herkkuja. Tänään maistui kermaviili ja jauhelihakin. Tyttö tulee aina syliin istumaan ja on joukon rohkein pentu, aina ensimmäisenä tekemässä tutkimusmatkoja olohuoneeseen.

Pentujen kanssa aika kuluu joutuisasti. Ne ovat puheliaita ja haluavat hyöriä ympärilläsi. Kun pentuhuoneen lattialle istuu, on joku heti kieppumassa sylissä ja toinen tulossa. Pennut ovat vilkkaita ja ehtivät joka paikkaan. Eilen Anssi vietti tunnin tietokoneen johtojen kimpussa, että saatiin ne pentuturvallisemmiksi. Eilen pennut olivat kavunneet 'patteripesään' ja nukkuivat siellä tyytyväisenä. Nano näytti hiukan harmistuneelta, sillä se on neidin lempipaikka. Nano leikkii pentujen kanssa hippaa ja piilosta ja välillä intoutuu juoksemaan ympäri asuntoa meidän muiden kauhistukseksi. Oikea vauhtimamma tämä meidän neitokainen kyllä on.

Uusia kuvia päivitetty galleriaan, pennut ovat vaan niin vilkkaita, että kuvia saa napattua niiden juuri herättyä tai nukahtaessa, joten pikkuisen uneliasta porukkaa on näissä kuvissa.

 
   

9.11.2006

Kahvia kahvia kahvia! Ei se riitä, että mieheni rakastaa kahvia, mutta nyt Nanokin on kehittänyt itselleen himon kahviin. Ja eihän kissalle voi kahvia antaa - ja sekös tekee siitä vielä haluttavampaa! Katso kuvat Galleriassa.

 
   

7.11.2006

Pennut ovat tänään 4 viikkoa vanhoja! BlueDreamComeTrue painaa jo 558g ja on varsin hyvin syöneen näköinen poika. Sen lisäksi, että poika viihtyy hyvin maitobaarissa, tämä söi aamulla jo omatoimisesti seitä emon kanssa samalta lautaselta. Sitä ennen viikonloppuna maistui myös jauheliha sormesta tarjoiltuna. True on pennuista villein ja jaksaakin viipottaa ja painia vaikka kuinka paljon; pientä riiviö ainesta!

Blue Babble Boy on myös maistellut ruokia ja tänään aamulla ensimmäistä kertaa söi seitä suurella ruokahalulla sormestani. Ja poikien nauttiessa pöydän antimista Blue Miracle tyttö meni hiekkalaatikolla ja teki sinne ensimmäistä kertaa pisut. Babble seurasi pikkusiskon esimerkkiä ja kävi myös aamulla ensimmäistä kertaa hiekkalaatikolla. Blue Babble Boy painaa nyt 552g ja Miracle 540g.

Pennut tekevät jo tutkimusretkiä pentuhuoneen ulkopuolelle ja ovat varsin uteliaita pikkuisia. Nano yrittää paimentaa kaikkia, mutta kolmeen paikkaan on vaikea revetä yhtä aikaa. Vieraita meillä on käynyt ja pennut ovat mielellään ihmisten ihailtavina ja nauttivatkin kaikesta saamastaan huomiosta.

 
   

3.11.2006

Paljon Onnea Milli 4-v! Meidän perheen kuningatar täyttää tänään neljä vuotta. Milli-neiti sai aamupalaksi katkarapuja, jotka ovat neidin suurta herkkua. Myös Watti ja Nano nauttivat "syntymäpäiväkakkua". Ehkä päivällä saamme napattua kuvan syntymäpäiväsankarittaresta. Minne se aika rientää? Vasta hetki sitten Milli tuli meille ja nyt tämä säihkysilmä on jo 4-vuotta. Milli on meidän perheen kehruukone, joka pörisee jatkuvasti ja puskee kaikkea mahdollista ja tassuttaa työkseen. Aivan ihana ystävä!

Nano ja pennut voivat hyvin. Pennut kasvavat kovaa vauhtia ja tänään aamulla Blue Babble Boy painoi jo 500g. Pennut ovat varsin vilkkaita ja porhaltavat ympäriinsä hännät pystyssä, tutkien ja haistellen uusia paikkoja. Eilen BlueDreamComeTruen johdolla ne päättivät hylätä pesälaatikon ja Nano joutuu nyt paimentamaan pentujaan, kun ne tekevät tutkimusretkiä. Onpa siinä emolla hommaa!

 
   

31.10.2006

Pennut ovat tänään 3 viikkoa vanhoja! Aika kuluu nopeasti ja pikkuiset ovat kasvaneet kovasti, BlueDreamComeTrue painaa 432g, Blue Babble Boy 436g ja Blue Miracle 420g. Pennut ovat aina vaan vilkkaampia ja tänään aamulla pesälaatikossa kävi melkoinen kuhina. Blue Miracle kävelee jo hienosti, häntä pystyssä kuin antenni, mutta poikien kävely-yritykset muistuttavat hiukan sammakkokävelyä.

Nano juttelee kovasti pennuille, erilaisia kurnutusääniä, joita emme ole koskaan aiemmin kuulleet. Nano on huolehtiva emo, mutta antaa meidän jo viettää aikaa pentujen kanssa, vaikka tarkkaileekin tilannetta lähistöltä.

Galleriassa kuvia pikkuisista.

Peruutusten vuoksi kaikki pennut etsivät vielä itselleen kotia!

 
   

29.10.2006

Talven ensimmäiset lumihiutaleet satoivat myrskyn myötä eilen aamulla. Olin jo unohtanut, kuinka hauskaa kissoilla on yrittäessään metsästää niitä ikkunalaudalla. Ja miten hauskaa meistä on katsella sitä.

Pennut ova tänään 19 päivän ikäisiä. Ne ovat vilkkaita ja touhuavat jo kovasti pesälaatikossa. BlueDreamComeTrue ja Blue Miracle menevät jo kovaa vauhtia ja haluaisivat ulos pesälaatikosta. Blue Babble Boy taas viihtyy emon nisällä ja se näkyy: Babble Boy on kaikkein painavin pennuista.

Päivitetty galleriaan tänään otettuja kuvia pikkuisista.

 
   

27.10.2006

Pennut kasvavat kovasti ja näyttävät joka päivä erilaisilta. Päivitetty Galleriaan eilen illalla otettuja kuvia 16 päivää vanhoista pennuista. Blue Miracle on ottanut jo huteria ensiaskeleita neljällä tassulla ja porhaltaa nyt ympäri pesälaatikkoa häntä pystyssä. Pentuja voisi katsella vaikka koko päivän.

 
   

26.10.2006

Pennut ovat saaneet tänään nimet! Ensimmäiseksi syntynyt poika on BlueDreamComeTrue eli vapaasti suomennettuna sininen unelma, joka kävi toteen. Toinen poika on Blue Babble Boy, joka tarkoittaa puhelias sininen poika. Tämän nimen valitsi mieheni Anssi, koska pikkuinen on niin kova juttelemaan. Tytön nimeksi tuli Blue Miracle eli sininen ihme. Lempinimiä emme pennuille taida antaa, saavat uudet omistajat sitten päättää, millä nimellä pentua kutsuvat.

Toinen pojista on varattu, mutta kaksi muuta söpöläistä etsivät vielä itselleen kotia.

 
   
 

24.10.2006

Pennut ovat jo 2 viikkoa vanhoja. Viikon ikäisinä ensimmäinen poika painoi 222g, toinen 214g ja tyttökin tuplasi painonsa ja painoi 216g. Tänään kaikki pennut painavat jo yli 300g, ensimmäinen poika 326g, toinen 320g ja tyttö 314g. Pennut möyrivät jo kovasti ja niitä voisi katsella vaikka koko päivän. Nanokin malttaa olla aina välillä pois pesästä ja käy tarkastamassa, että muualla kaikki on entisellään, mutta palaa pesälle heti, kun sieltä kuuluu pieni inahduskin. Minulla on kova ikävä Nanon ja minun yhteisiä iltoja, kun Nano ottaa päiväunet sylissäni. Ehkä Nanollakin, kun lauantai-iltana ehti hetkeksi syliini lepäämään, silmät auki ja korvat höröllä kohti pesää.

Pennut ovat myös avanneet silmänsä ja ovat nyt ihan erinäköisiä kuin aiemmin. Pienemmän pojan silmät alkoivat avautua jo 7 päivää vanhana, 9 päivän iässä isommalla pojalla olivat silmät jo kokonaan auki ja 11 päivän iässä kaikilla silmät olivat jo apposen auki. Pikkuisten korvat näyttävät hassuilta, kun ovat vielä ihan lurpalla, erityisesti poika nro 2 omaa varsin isot lurppakorvat. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, miltä pennut näyttävät ”korvien kanssa”.

Isoin poika on varsinainen hurmuri, kun tulen pesälaatikolle, se tulee seinää vasten ja kiljuu niin kauan, että nostan sen syliini. Sitten se tyytyväisenä katselee minua ja mieluusti tulee viereeni kellimään ja paijailtavaksi. Toinen pojista taas huutaa kuin syötävä, kun otan sen syliini, oikea mammanpoika. Tytöstä on ihana olla hellittävänä, se kellahtaa selällään ja minä varovasti silittelen sen masua ja leukaa. Sitten se kierii ja kellii ja muistuttaa Nanoa kovasti tällä käyttäytymisellään.

Watti ja Milli nauttivat syksystä, päivät menevät mukavasti ikkunalaudalla istuessa, kun lehdet lentelevät tuulessa ja oravat juoksentelevat puissa. Watti haluaisi mennä parvekkeelle, mutta parvekelaseista huolimatta siellä on jo niin viileää, että parveke kausi on jo julistettu päättyneeksi. Joskus siitä esitetään kovaäänisesti eriäviä mielipiteitä parvekkeen oven edessä.

Päivitetty Galleriaan kuvia 11 päivää vanhoista pennuista, sekä tänään otettuja kuvia 2 viikkoa vanhoista pennuista, jotka olivat juuri heränneet.

 

 

16.10.2006

Pennut ovat nyt 6 päivän ikäisiä ja ovat kasvaneet kovasti. Pojat ovat jo tuplanneet painonsa, ensimmäiseksi syntynyt painoi aamulla 212g ja toinenkin jo 200g. Eikä tyttö ole paljon poikia jäljessä sillä pikkuneitikin painaa jo 192g. Nano voi leikkauksesta huolimatta hyvin, syö, juo ja käy hiekkalaatikolla ja aina välillä malttaa olla hetken poissa pentujen luota. Nano on hyvin ylisuojeleva emo ja tarkkailee aina vieressä, kun punnitsen pennut.

Watti ja Milli ovat ihmeissään uusista hajuista. Wattia taitaa ne vähän pelottaakin. Watista on myös tullut oikea mammanpoika, koko ajan pitäisi olla rapsuttelemassa ja hellimässä. Milli käy pentuhuoneen ovella haistelemassa, mutta ei ole uskaltautunut sisään. Millistä on mukavaa, kun saa rauhassa leikkiä minttuhiirellä, kun Nano on hoivaamassa pentuja.

Uusia kuvia pennuista galleriassa!

 

 

13.10.2006

Meillä on pentuja. Nano synnytti tiistai-aamulla kaksi poikaa, jotka tulivat vauhdilla ulos. Pojat painoivat syntyessään 102g ja 94g. Kolmas pikkuinen päätti jäädä masuun ja ikävä kyllä Nano jouduttiin leikkaamaan seuraavana yönä. Saimme Anssin kanssa elvytettyä pikkuisen, joka on ilmeisesti tyttö, 106g. Emo ja pennut voivat tilanteeseen nähden hyvin. Pennut ovat kasvaneet noin 20g/vrk ja ovat meidän mielestä ihmeellisintä, mitä olemme koskaan nähneet. Kuvia pennuista galleria sivulla.

 

 

2.10.2006

FIN*Susanssin kotisivut ovat nyt valmiit! Iso kiitos Jannelle, joka on tehnyt nämä sivut meille. Jannen perheeseen kuuluu myös karvainen ystävä, kaunis cockerspanieli Martta. Käy tutustumassa Martan webbikoppiin osoitteessa http://users.kymp.net/cable1667/martta/index.php?page=esittely

Kissalassamme on paljon vipinää tällä hetkellä. Nano on viimeisillään tiineenä ja pennut voivat syntyä ihan millä hetkellä tahansa. Koska olemme kaikki ensikertalaisia, se jännittää meitä kovasti. Nanon ruokahalu kasvoi heti tiineyden ensi metreiltä ja painoa tyttö on kerryttänyt koko tiineyden ajan mukavasti, 8 viikon kohdalla painoa on tullut lisää jo 1200g! Pikkuisten liikkeet näkyvät jo, kun Nano lepäilee kyljellään, pennut voi tuntea, kun paijailee Nanon masua hellästi. Nano on pysynyt koko raskauden virkeänä ja leikkisänä.

Pentujen isä on komea kollipoika Pate eli Paikea von Hirschabach, omistaja Monica Kyyhkynen (FIN*Kuunkajon). Lisää Patesta voit lukea Kuunkajon-kissalan kotisivuilta http://www.sunpoint.net/~kuunkajon/ . Pateen ihastuimme monestakin syystä, mutta ennen kaikkea pojan välitön ja leppoisa luonne hurmasi meidät totaalisesti, kun Pate oli meillä viettämässä häitä elokuussa. Terveisiä Patelle ja kotijoukoille!

Kaikki sivuilla olevat kuvat ovat minun tai mieheni ottamia, eikä niitä ole ”kaunisteltu” mitenkään eli silmien väri on juuri se, mikä kuvassa näkyy. Palautetta sivuista voi laittaa sähköpostiini, joka löytyy yhteystiedot sivuilta.

Mukavia nettailuhetkiä!

Toivoo
Susanna, Anssi, Watti, Milli, Nano ja masu-asukit

 

 

In English

 
   

16.8.2008

Fast and Furious litter. Myy's kittens have names, Climb The Walls (girl), Curious By Nature (bigger boy) and Catch Me If U Can (smaller boy). All is well here, but I have trouble updating the homepages because our computer broke down. Photos coming soon - I hope.

 
   

1.8.2008

We have kittens. Myy gave birth to three kittens on monday evening. First one is a girl and 2 others are boys. Now, in age of 3 and half days they weight 144g, 168g and 160g. Both mommy and kittens are fine. Myy is very bored though and yesterday evening wanted to play and run.

 
   

16.7.2008

Big Cats- litter is now 10 months old! Gongratulations to Tikru, Leevi and Puma.

Myy is now 7 weeks and 5 days pregnant and has gained weight about +900g. She is very quiet and don't want to play as much as she has been. Her stomach looks the same from both sides so I think we will have even number of kittens. Not that long anymore, just a bit over a week to go.

 
   

28.6.2008

We visited Susanssin Tiger that Purrs 'Tikru' today. She is the princess of the house and loves to play with her dog mates Arttu and Iiro. Tikru is quite a big girl but has lost some weight now. She has very wide head, good chin, almost straight nose, ears nicely placed and green eyes. She has middle blue coat with lots of silver and it has very nice texture to feel. Very charming young lady we thought. Photos in Galleria.

Myy's stomach is growing both from sides and under, she looks like a big sausage. She is now 5 weeks pregnant and has gained weight about +600g. She loves her mummy and I put their picture on the front page and also new picture of Myy at Pennut - page.

 
   

19.6.2008

Nano will have one more litter this Fall. The handsome father comes fro Sweden, but lives in Finland; S*Ärke Ängelns Mir (breeder Bernice Skytt) owner Ritva Manninen. I hope they could mate in August. Nano just had 8 days heat and last summer she had heats every two weeks, so I keep my fingers grossed.I'm really looking foward this litter as there would be lots of Scandinavian Russian Blues in the kittens pedigree.

Myy is doing well, she has gained about +300g in almost 4 weeks. She was very tired the first 3 weeks but is now back to her active self. She is eating quite well and her teats are very big and red. I'm looking foward to have kittens in the house.

I have one more litter planned for the Fall for Susanssin Tiger that Purrs. Father will be from Miminkan L-litter (Miminkan Julijax Starstruck's Conan Barbaari). Very interesting combination too.

 
   

11.6.2008

Myy is pregnant and we are expecting kittens 28.7.2008. She has been very calm and it is very strange as she is always so lively. Nano has heat, I think we are going to have one more litter with her this Fall.

We went to see Puma yesterday. She has grown and looks very cute. Her eyes are lovely green, nose is straighter than I had hoped for and she has very strong chin. She is very lively but always has time to purr. She is just like she was whit us as a kitten. Photos in Galleria.

 
   

27.5.2008

Weddings. Myy came in to heat last week on monday and on thursday evening handsome Vito came over. Vito is medium size male with beautiful and open big ears. He has very nice muscular body still elegant looks. Myy was not a shy bride but did everything to make Vito love her. On friday evening Vito finally had the courage to mate. Now we have to wait for 3 weeks to see if Myy is pregnant. If she is, we can expect kittens end of July.

Susanssin Lies like A Lion 'Leevi' had a Russian Blue friend in April, Miminkan Klavdei 'Laku' son of Miminkan Julinka and Susanssin Blue Babble Boy. Both Laku and Leevi were at cat show in Tampere. They are very charming young boys. Leevi has very short almost straight nose, good chin and wide head. Ears open and nicely placed. He has very dark blue coat with nice silver. He looks as promising as I have hoped. At the show I also saw two other of Babble's kittens, Miminkan Klavdija 'Kaisa' a very sweet female and Miminkan Kassian 'Sumo' a big boy with lovely temper.

Photos from the show and photos of Vito in Galleria.

 
   

3.4.2008

Happy Birthday to Watti! Watti is today 6 years old. It seems he has been with us always. Watti is our sweet boy, he has become more and more loving while getting older. His birthdaycake was a plate full of shrimps and Anssi brought him a present from Helsinki. New photo of Watti and flowers in Galleria.

 
   

23.3.2008

Happy Easter wishes Susanssin cattery! All our cats enjoy all the Easter decorations and Myy has "killed" few (took head off). So there is all interesting things to play with. But it is time for Myy to grow up: we are planning kittens for Myy this spring and the father to be is handsome FIN*Hana-Bi Vesuvio 'Vito' (owner Kirsi Araneva).

 
   

19.2.2008

Nano is Champion. My husband Anssi took her to Cat Show in Jyväskylä and she got her third CAC. Judge liked her green eyes, straight profile, chin and medium blue colour with silver. Susanssin Tiger that Purrs was also with them and her first show went well. She is very relaxed girl and seem to like to shows. She has developed nicely and hope to go more shows with her. Tiger is still my cat but lives with a very nice family near our home town. She has two dogs to keep her company - she likes to run around with them. I hope to have kittens with her end of this year.

Susanssin Lies like A Lion, called Leevi now, lives in Jyväskylä and Anssi visited them there. He has grown a lot and is very dark blue boy with good profile. I hope to have photos soon in Galleria. Susanssin Beautiful as Puma stayed here in Kotka with a very nice family and has been the little hurricane there - but they love her and she gets along with their children very well.

Myy saw heart specialist last October and her heart is healthy and she could be used in breeding. After few months of thinking about it we decided to have one litter with her this summer, if I can find a male for her. It might be the hurricane litter?!?

I have been very ill for 6 weeks and cats have kept me company. They love to have me at home. Milli and Watti are very playful and I love watching them. It must be the light that we have now after long period of darkness that makes them more lively.

 

 
   

27.12.2007

Good News from Turku. Miminkan Julinka had 4 kittens today afternoon. Congratulations to Julinka and Marjatta. Susanssin Blue Babble Boy is now father of 4 silver kittens. We all are very happy. Babble is now castrated so this is the only litter he will have.

 
   

15.12.2007

New photos in Galleria. Kittens are now almost 13 weeks old and they are full of energy. Don't they get tired? Ask my husband today after 5 hours of running around. Lion's leg is healing fine, at least if the running and jumping with out any problems is the way to measure. Lion and Puma weights a bit under 1600g but Tiger is 1800g. She is a big girl and with that weight, not looking very elegant. But she has beautiful wide head, open ears, nice eyes and profile looks promising. Her coat has nice texture and I hope she will have kittens in the future. Lion has also wide head and very lovely ears. He has the best profile. He is just a sweet boy. He is the most blue of them all. Puma has the most elegant body and very green eyes. She has very long tail and silver sheen is coming. Cute kittens.

 
   

7.12.2007

Kittens had their first vaccination and health check up. All is just fine. Lion also had his X-ray last monday and leg is healing just the way it should be. All kittens behaved very well at the vet. Lion is very calm boy. Tiger is calm girl and likes to be on the table rather than in tho box. Puma was very lively and she can be a handfful. I was very happy to see, that they weren't scared at all.

 
   

2.12.2007

11 weeks old kittens are just so much fun to be with. Our house is full of action, Puma is just like Myy, running around and playing. She never sleeps. 'Big sister' Myy is her idol and I'm a bit worried what the kittens will learn from Myy. Tiger is a big girl, she weights 1460g and is quite massive to be a girl. Lion is 1312g and Puma 1350g. Lion's leg is healing quite well, we hope. Tomorrow we will go to X-ray and hope for best. All kittens have homes now, but it will be a month before they go to their new homes.

Good news from Turku. There will be kittens in Miminkan cattery (breeder Marjatta Vieru). Beautiful Miminkan Julinka is pregnant and she will have kittens just after Christmas. The father is Susanssin Blue Babble Boy, the big male from our previous litter.

 
   

20.11.2007

Fast and Furious - unfortunatelly. Lion hurt his leg last saturday. We had to go to vet and there is a fracture. He was very brave at the vet even he had lot of pain. Now he is recovering well and hope he will be as good as new.

 
   

11.11.2007

8 weeks old kittens are full of life. They run like hurricanes and try to clime places that are too high for them. They have so much energy that I ask my self: don't they ever sleep? Even they spend their time playing and running they still have time to eat and grow. Girls are now over 1000g and boy is right behind.

Tiger is a bit "boy" girl. She looks much like a boy but has now slowly turned to look more like a girl. She has a sweet temper and tends to play just by her self a lot. She looks very lovely with her very wide head and open ears. She has the shortest and softest coat. Lion is a cute boy, he has wide head too, open ears, big eyes, short nose and good chin. He is the darkest and has very long coat. He likes to take a a nap in your lap and tends to sit there all the time. Puma is the wildest and always starting to do something bad. She is true hurricane. Puma has most elegant body and big eyes that are turning to green. Her coat is quite long too and her nose looks quite funny at the moment. Puma loves visitors and gives them all her attention.

Anssi took some photos, look at Galleria. Our days are so dark that there is no natural light, I hope for some better days to take photos.

 
   

4.11.2007

Kittens are 7 weeks old. Tiger weights 924g, Lion 872g and Puma 934g. They all are very lively and every day they learn something new. Fast and Furious one might say about our life at the moment. Look at new photos in Galleria.

 
   

10.10.2007

Happy Birthday to True, Babble and Myy! Time really has gone so quickly. All three have grown to lovely adult cats. Myy has grown to be lovely young female. She has lots of Nano's looks. She has her father's Pate lovely big open ears, short coat and muscular body. She is still our little hurricane but has got more sense now, when she is not the youngest in our house.

 
   

7.10.2007

Kittens are 3 weeks old. Tiger weights 442g. She is very relaxed kitten. She likes to sleep on her back. She can be quite wild too and likes to bite mummy. She has very wide head, short nose and good chin. Ears are nicely set and open. Lion weights 390g and he is still smaller than his sisters. He is very cute boy and tries to walk, but his back legs still look like frog's. He has straight short nose and good chin with wide head and big eyes. Puma is still the biggest and wieghts 458g. She is very active, I think she will be like Myy by nature. She is most interested in people and likes to come very close to your face. She has longest nose and biggest eyes. She is very ladylike by her looks - you see that she is a girl. They all have middle blue coats. It will be interesting to see how they will develope in the future. Look at pictures taken this morning in Galleria.

 
   

4.10.2007

Kittens are 18 days old tonight. They have grown well, Tiger is 380g, Lion 352g and Puma 408g. They all are active and I think they will walk soon. Their ears are up and now they are cute as can be. Look at the photos in Galleria!

 
   

30.9.2007

Kittens are two weeks old and they got their names. They are named after Big Cats, so this is the Big Cats-litter.First born girl is 'Tiger that Purrs', boy is 'Lies like A Lion' and third one is 'Beautiful as Puma'.

 
   

27.9.2007

Kittens are 11 days old tonight. They have grown very well. First born girl is now 282g, Boy 272g and third born girl 298g. They all have opened their eyes age of 9 days. Some photos in Galleria taken today - they are cute aren't they?

 
   

23.9.2007

Kittens are 7 days old tonight. They have grown well, boy is still the smallest 222g, first born girl is 230g and the bigger girl is 242g. Blue-litter was 214-222g at the same age, so these kittens are bit bigger.

 
   

22.9.2007

All is well with Nano and her kittens. This morning age of 5 and half days the first born girl has doubled her weight and is now 204g. Boy is almost there too and weights 194g and third born girl is now 218g. It is not easy to know which girl is which but the first born has longer coat and the third one has longer tail. They all look so cute that I could look at them the whole day.

 
   

19.9.2007

Kittens are 3 days old tonight. They have grown well and have gained weight in three days from 56-68g. We took some photos this afternoon, take a look at in Galleria!

 
   

18.9.2007

They love their milk. Kittens have grown well, first born girl weights 138g, boy 126g and third born girl 148g. They seem to be very happy.

Kitten's father Hiski became Champion in Cat Show last Saturday. Congratulations to Hiski, Jaana and breeder Tanja!

 
   

17.9.2007

We have kittens. Last night Nano gave birth to 3 cute kittens. First one was 102g, second 98g and third 114g. It looks like the smallest is a boy and two others are girls. Not 100% sure tough. Both Nano and kittens are fine.

 
   

6.9.2007

8 weeks from Hiski's and Nano's wedding. Nano has gained weight about 1 kilo. She is very calm and sleeps a lot. Her stomach looks a bit different than the last time, there is some movement. Only week and half to her due date. Some photos in Galleria. The colours are horrible because evenings are getting darker.

 
   

25.8.2007

True and Babble went to a cat show in Helsinki. There was almost 60 Russian Blues, so the whole day was very interesting. True was in class 10 with 4 other males and was EX3 because he is still very young. But judge liked both his looks and personality, he just loved judge's toy and almost broke it. Babble was in open class with 7 other males. He was the youngest but still got EX2! Judge liked his head and middle blue coat. Babble has amazing show temper. He just loves to be at shows. He is a big genttle giant.

Photos of the show and few other photos in Galleria!

 
   

22.8.2007

It is almost 6 weeks from the wedding. Nano's stomach is getting bigger and bigger. She eats and sleeps. She wants to cuddle lot. So it will take less than month to see how it all goes.

I'm taking True and Babble to a Cat Show on Saturday. It will be interesting to see what judges will say.

 
   

10.8.2007

Blue-litter is now 10 months old. Time has gone so fast and now they are almost adults. True and Babble came to Kotka today, as their owners are on holiday for two weeks. In Galleria there are photos taken today of all of them.

 
   

30.7.2007

Nano is pregnant - the signs tell. Due date for our second litter is on 16th Septemper. Look at Pennut -site.

 
   

14.7.2007

Nano and Hiski had a wedding few days ago. It was love at first sight and now we just have to wait and see what happens. Hiski is a very lovely cat, he has very nice elegant legs, wide head and beautiful middle blue coat colour. We had a very nice time with Hiski and Jaana and their family - thank you so much!

 
   

20.6.2007

True and Babble have grown a lot. We went to see True and Babble yesterday. Both boys have grown a lot, True is now 4,1kg and Babble is 4,8kg. I think Babble will grow even more, he has such a big paws. Both boys have very charming personality and seem to be very happy. They are very active boys and True has done quite a few things to make life even more interesting: he knows how to flush toilette and loves to rip the toilette paper (just like Myy). Both look very handsome. True is very blond, with nice coat texture. Babble has middle blue coat colour, almost straight nose, open big ears and the 'look': Russian Blue look what I like. Look at their photos in Galleria.

 
   

11.6.2007

Myy is now 8 months old. She has grown a lot and is about the same size as Nano. She has a very beautiful middle blue coat colour, still a baby coat but looking promising. Her eyes are turning to more darker green than Nano's and her ears are big and open, quite nice girl I think. But what can I say about her temper: a picture can tell more than 1000 words. Look at galleria!

 
   

27.5.2007

We are planning kittens. We are waiting for Nano's heat and the handsome father will be FIN*Bessemjanka's Himalaya "Hiski". Hiski's owner is Tanja Häyrinen, Bessemjanka's breeder. Hiski lives in middle part of Finland with Jaana and her family.

I do wonder when Nano's heat will come because summer time is coming. Let's hope it won't take too long.

 
   

22.4.2007

We went to cat show in Helsinki with FIN*Susanssin BlueDreamComeTrue 'True' and Blue Babble Boy 'Babble'. Both boys have grown a lot and Babble is about 4kg - quite a big boy as he is just 6 months old. Both boys looked very nice and there was 3 other males in class 11. True was EX2 and Babble EX4. Both got really nice comments from the judge - one can be very pleased. Babble has a really great show temperament and I like his looks: straight nose, big ears and strong built body.

Milli got her CAGPIB and she become Grand International Premior. She was also best neutered female and even BIV of all 11 neutered Russian Blues in the show. She was also nominated (NOM)and won Best Opposite Sex (BOX). What a great day for this 4 year old lady.

Myy was also in the show and even she is such a lively girl she managed to charm the judge; she was EX1 (two other females in class 11) and also BIV and was also nominated (NOM). Not too bad.

Nano had 5 competitors in open class and she was EX4 as she is in quite slim condition. But judge loved her profile (Super profile) and draw some hearts and stars too - so just a great day for all of us.

Take a look at the photos in Galleria.

 
   

11.4.2007

Myy is now 6 months old. She has grown a lot and weights now about 2,8kg. She is almost as big as Nano is. Myy's eyes are turning into nice green colour. Myy has quite same middle blue coat colour as Nano but the texture is much more softer and shorter. She has a very nice silver sheen already. Myy has big and open ears and you can tell what she thinks the way she keeps her ears. To my surprise Myy's nose is getting quite straight and it is quite short. She also has a nice chin so her profile is not too bad.

She is very lively young lady and sometimes I don't know should I cry or laugh. She loves small toy mouses and carries them around the house. She has also made friends with Milli - something that I thought never could happen. She is a stubborn girl but she can be quite adorable if she wants to.

 
   

5.4.2007

FIN*Susanssin wishes you a happy Easter

 
   

3.4.2007

Happy Birthday to Watti. Watti is now 5 years old - he still looks and acts like a young male; enjoying the sunny days by running around the house. His coat is very plushy and it has a beautiful silver sheen. Watti is a genttleman that everyone has fallen in love with. Tonight he will have shrimp cake when all the guests are enjoying his birthday cake.

 
   

19.3.2007

I managed to take some nice photos of Nano, as we had few sunny days. Now it started to snow - where is spring time? Cats would love to go to balcony already but now they just have to wait.

Remember to look Galleria!

 
   

10.3.2007

Myy is 5 months old today - time goes so fast. She is such a lively and active girl. You never know what happens next. One day Anssi came home for lunch and found quite a mess in the kitchen with paper towels all over the place. She gets bored easily. New photo of Myy on the front page and also in Galleria.

 
   

26.2.2007

Oh Boy! We spent afternoon in Lappeenranta yesterday and saw Nano's boys True and Babble. They have grown so much, Babble is the same size as Nano, age of 4 and half months. It was so great to see that they have the best possible home we can think of. They have all the attention they need, they are loved and home is full of things to do.

Anssi took photos, few in Galleria.

 
   

21.2.2007

Cat show went well. Milli didn't mind being there and was just like she used to be: a bit shy but calm. She charmed the judges with her super eye colour and she was even nominated on sunday. Not a bad job at all!

Nano got her second CAC on saturday and the judge liked her head very much but the coat was not good enough. On sunday she was ex2 but judge also liked her head and her middle blue coat colour. She was much more calmer than last time and I was so pleased about it. She is a lovely little shy girl like the judge wrote.

 
   

31.1.2007

Few photos from the cat show in Galleria. We are going to another show in few weeks with Nano and Milli. Milli hasn't been in shows for almost two years so I wonder what she will think of it.

 
   

29.1.2007

We spend the weekend in catshow with Nano. It was her first time in open class. There were two other females in open class both days so it was all very interesting. The first day Nano got her first CAC and was also best in variety (BIV). She was quite nervous but Finnish judge Anne Paloluoma-Sundholm seem to like her. The next day our judge came from Russia, Vera Vasilieva and she was more a coat judge and Nano was ex3. I was very pleased to hear all what both judges had to say. Both liked her type and her head shape and green eyes. Nano could have more double in her coat.

Watti, Milli and Myy had nice time at home with my parents, thank you mum and dad!

 
   

13.1.2007

It is snowing today and Myy has been following snowflakes at the window. She has taken her own place in our family now and has charmed us with her sparkling personality. She follows Anssi around the house, walks with her tail up and says little 'mau' with her tiny voice. She has decided that she will be Milli's best friend - Milli is not too happy about this idea yet. But they did eat shrimps for the same plate:)

True and Babble have been in their new home over an week now and they are doing well. True is called Julius and Babble is called Rafaello. We all miss them but know that they have a good home. It is very nice that they live in the same home and can play with each other.

 
   

3.1.2007

Kittens were 12 weeks old yesterday. They have grown, Babble is a big boy and weights 1730g, True 1406g and Miracle 1460g. They went to see vet yesterday and had their first vaccination. All kittens behaved so well, they weren't scared at all and our vet loved their temperament. After visit to the vet they ate and played for couple of hours.

Unfortunately Miracle has a slight heart problem and we decided to keep her. Anssi said we should call her µ [mju:] , in Finnish Myy and I think the name suits her well. And it goes in between Milli (m) and Nano (n).

Boys will be leaving to their new home on Friday, they will live an hour away in Lappeenranta with Miro, Mirka and Timo. We will miss their charming personalities. True loves to cuddle and is always with you what ever you do and Babble is such a energy boy but he still has time to take a nap in your lap.

 

 
   

31.12.2006

Happy New Year to all cats and their homes!

 
   

24.12.2006

FIN*Susanssin Russian Blues wishes you a Merry Christmas and Happy New Year!

 
   

19.12.2006

Kittens are now 10 weeks old! Time goes too fast and the little ones ain't so little anymore. Babble is now 1424g and is quite a big boy. True is over 200g behind Babble and weights 1202g. Little girl is quite a big girl and weights 1252g.

Kittens are in such a funny age. They are quite wild tough and sometimes we have 3 silver tornados going around our home. Nano is calling males loudly and I have stayed awake for couple of nights!

Blue Miracle is still looking for home!

 
   

13.12.2006

New photos in Galleria! Anssi took some photos yesterday evening of the 9 weeks old kittens. They are lively but he still managed to have few nice shots.

 
   

12.12.2006

Kittens are 9 weeks old! Babble is still much bigger than others 1262g and True is now 1104g and girl 1110g. Kittens are so lively that sometimes Nano looks a bit tired after watching them run around our home for couple of hours. They carry their toys in their mouth and little girl is just like Nano, at least by her temper. Watti and Milli are sitting and watching kittens play and sometimes they have to hiss a little when they come too close.

Boys have found homes. And I think little girl's will have a home soon. Anssi took some photos last weekend and here are some in Galleria. It is so dark to take photos that we are really looking for snow and white Christmas.

 
   

5.12.2006

Kittens are now 8 weeks old! Babble (1112g)has been growing so well that he is much bigger than True (986g)or girl (968g). Their eyes are turning in to green slowly. Kittens are very lively and active andour home is full of playing and running, and Nano is singing after males - oh boy!

 
   

28.11.2006

Kittens are 7 weeks old! Babble has grown a lot and weights now 954g, True weights 884g and little girl 870g. Kittens run around in our home, play and wrestle for a quite a while now. Where all that energy comes from? After hours of playing when they feel like taking a nap they will come to sleep in your lap, sometimes all of them.

 
   

21.11.2006

Kittens are 6 weeks old! They have grown well even they use mommy's milkbar less than before. True weights today 780g, Babble 790g and little girl 746g. Kittens are very lively and active. They run around the livingroom and kitchen.

True is the wildest of them all. He also likes to sit in your lap and could spend there quite a while. True has the blondest coat of them all and it is also the softest, much like his father Pate. When you take True to your arms it feels like you have a little plushy teddybear in your arms, so strong build he is.

Babble is the most clever of them all. It is very nice to watch him learn things. He is very slim built much different from his brother. He has the darkest coat of them all. He has big ears and sad eyes - it makes him look very sympathetic.

Girl is the most eager of them all, always the first one everywhere. She is very much like Nano, both by looks and temper. She can play all day long. Her coat is as middle blue as Nano's but much shorter.

Watti is very afraid of the little ones and hasn't made any close contact with them. Milli tends to look at them from table or bookshell but sometimes go to be closer with them and hisses, if she remembers to do so.

New photos in Galleria!

 
   

14.11.2006

Kittens are 5 weeks old!BlueDreamComeTrue 'True' weights 680g, Blue Babble Boy 'Babble' weights 658g and Blue Miracle 'girl' weights 640g. 'True' likes to eat and it shows, but then again he is also the wildest of them all. He also loves to lick our skin and it is a bit funny. Babble is the one who learns things first and fastest; using toilette, eating different foods. Little girl finally has tasted the food I bring and is enjoying it.

New photos in Galleria, though it is quite hard to take a photo, so lively they are now.

 
   

9.11.2006

Coffee and more coffee! My husband loves coffee but now Nano has decided that she wants to drink too. And one can not give a cat coffee and that makes Nano want it even more. See pictures in Galleria.

 
   

7.11.2006

Kittens are 4 weeks old! BlueDreamComeTrue weights 558g and has been eating fish from mommy's plate this morning. Blue Babble Boy weights 552g and ate some fish too this morning from my finger. And meanwhile boys were eating little Blue Miracle had her first succesful visit in toilette. She weights now 540g but refuses to eat anything else than mommy's milk.

 
   

3.11.2006

Happy Birthday Milli! Milli is now 4 years old. She had shrimps for breakfast and Watti and Nano enjoyed the "birthday cake" too. It seems that it was just a moment ago when she came to us and now she is already 4 years old - time goes fast, doesn't it? She is such a sweet friend to us, always purrs and cuddles and shows how much she loves us and we love her!

Nano and kittens are doing well. Kittens grow up well and this morning Blue Babble Boy was already 500g. Kittens are lively and walk around with their tails straight up. Yesterday BlueDreamComeTrue decided to leave their nest and now Nano has plenty to do as the little ones are getting to know the enviroment around the nest - it is not easy to be a mom!

 
   

31.10.2006

Kittens are 3 weeks old! Time goes so fast and the little ones have grown up, BlueDreamComeTrue is now 432g, Blue Babble Boy 436g and Blue Miracle 420g. Kittens are very active and their nest is full of action. Blue Miracle is walking with her tail up, but boys walk attempts are looking more" frog" walk than cat walk.

Nano talks with her kittens a lot and it sounds very strange to us. She is very carying mom but lets us spend time with the kittens.

New photos in Galleria!

 
   

29.10.2006

We had our first snow-flakes yesterday. I had forgotten how much our cats enjoy it, sitting and running in front of the window. And how much we enjoy watching them to do so.

Kittens are now 19 days old and are very active. BlueDreamComeTrue and Blue Miracle wants to come out of their nest but Blue Babble Boy is most happy in "mommy's milkbar" and it shows; he is now the biggest of them all.

New kitten photos in Galleria, taken today.

 
   

27.10.2006

Kittens grow up so fast that they look different everyday. Blue Miracle have tried to take her first steps and is going around the nest with full speed. I could spend the whole day watching them.

More kitten pictures in Galleria !

 
   

26.10.2006

Kittens have names! Today kittens finally got their names. First born boy is called BlueDreamComeTrue, the second boy is Blue Babble Boy and girl is called Blue Miracle. We decided not to call kittens with anyt nick names, we will let the new owners decide that.

There are still two kittens looking for loving home!

 
   

24.10.2006

Kittens are now two weeks old. When they were one week old the first boy was 222g, second boy 214g and little girl also doubled her weight and was 216g. Now they all weight over 300g, the first born 326g, the second boy 320g and the girl 314g. Kittens are moving more and I could spend the whole day just looking at them. Nano leaves her babies for a while to walk around the house to see all is like it should be but if she hears something from the nest, she is immediately there. I miss Nano and our evenings together as she always takes a nap in my lap. Maybe Nano is missing me too, as she took a quick nap in my lap on Saturday evening, whit both eyes open and ears pointed to her nest.

Kittens have opened their eyes now and they all look totally different than before. The smaller boy started to open his eyes when he was 7 days old, the bigger boy had his eyes wide open in age 9 days and when they were 11 days old they all had their eyes wide open. Little ones ears look a bit funny as they are not up yet, especially boy number 2 has very big floppy ears. We are waiting with big interest to see how their ears turn out to be.

The biggest boy is very charming, he always asks me to take him from the nest and screams until I do so. He likes to cuddle with me and is very pleased when I stroke him gently. The other boy screams when I take him to my hands and is a mommy’s boy – totally. The little girl likes to cuddle too, she lays on her back and I stroke her stomach and chin very gently with my finger. She acts just like Nano, wants to be cuddled a lot.

Watti and Milli are enjoying the Fall, sitting at the window and looking at the leafs flying in the wind and squirrels running in the trees. Watti wants to go to the balcony, but even in glassed balcony it is getting very chilly and we have declared balcony season over. Watti sometimes tells loudly her opinion in the matter when sitting in front of the balcony door.

Kitten pictures in Galleria! 11 days old kittens and also photos taken today , 2 weeks old, just when they have woken up from nap.

 
   

16.10.2006

Kittens are now 6 days old and have grown a lot. Both boys have doubled their weights; the first born is now 212g and the second boy 200g. And little girl is 192g so she has grown well too. Nano is doing well even she had operation. She is very protective mother and don’t want to spend much time away from the kittens. She always is watching carefully when I weight the kittens.

Watti and Milli are wondering what is going on – what are these new smells in our house? I think Watti is a bit scared of the kittens. He tends to spend a lot of time with me and wants to cuddle all the time. Milli enjoys playing with cat nip mouse as Nano is nurturing the kittens and there is no competition.

New kitten photos in Galleria!

 
   

13.10.2006

We have Kittens. Nano gave birth on early Tuesday morning to two boys.  First boy was 102g and the second 94g. The third kitten wanted to stay in and unfortunately Nano needed an operation the next night. Anssi and I stimulated the little one, who is a girl 106g. Both mother and kittens are ok for now. Kittens have grown up well, 20g a day. And we think they are the most wonderful things we ever seen. Photos of kittens in galleria.

 
   

2.10.2006

FIN*Susanssin homepages are now ready! A big thank you to Janne, who has made these for us. Janne also has a pet, beautiful cockerspaniel Martta. You can read more about Martta at her internet dog house http://users.kymp.net/cable1667/martta/index.php?page=esittely .

There is so much going on in our cattery. Nano is pregnant and due date is just around the corner. This is first time for all of us, so we are very nervous but exited. Nano has been eating well during the whole pregnancy and she has gained quite a lot of weight, 8 weeks pregnant 1200g. You can see the little ones moving in her stomach. She has been very active and playful during her pregnancy.

Kittens father is good looking Pate, Paikea von Hirschbach, owner Monica Kyyhkynen (FIN*Kuunkajon). You can read more about Paikea in Monica’s homepage http://www.sunpoint.net/~kuunkajon/ . We liked Pate for many reasons but most of all his charming temperament was a key factor. Best wishes to Paikea and Monica!

All the photos at our web pages are taken by me or my husband. The colours are real and for example the eye colours are the same in real life.

Hope you enjoy the pages!

Best wishes
Susanna, Anssi, Watti, Milli, Nano and little kittens inside her stomach

 


 
© 2006 FIN* SUSANSSIN venäjänsiniset