Kasvattajaesittely

FIN*Susanssin kasvattajanimi hyväksyttiin FIFe:ssä 18.05.2006. Kasvattajanimen idea tulee monen vuoden takaa, ennen kuin meillä edes oli kissoja. Aloimme mieheni kanssa seurustella lukioaikana ja olimme kuin majakka ja perävaunu. Niinpä lukiotoverini keksi, että nimemme liittyvät mukavasti yhteen Susan+ Anssin= Susanssin. Kun aloimme miettiä kasvattajanimeä, ei mieleen tullut mitään muuta vaihtoehtoa, sillä vaikka kasvattajanimi on virallisesti vain minun nimissäni, on tämä meidän yhteinen harrastus.

Susanssin Tiger that Purrs

"Tikru"

Venäjänsinisen rodun parissa olemme olleet vuodesta 2002. Ajatus kasvattamisesta on ollut mielessä jo vuodesta 2003 ja hitaasti tämä ajatus on kypsynyt mielessä. Kasvatustyössä on kolme huomioitavaa asiaa: terveys, luonne ja ulkonäkö, siinä järjestyksessä. Terveys on mielestäni asia, joka täytyy olla ensisijainen tavoite. Kissan terveyteen liittyy olennaisesti myös kissojen oikea ruokinta ja hoito. Venäjänsinisellä on viehättävä seurallinen luonne, jonka toivon periytyvän myös kasvattamilleni pennuille.

Ulkoäön puolesta pääpaino kasvatuksessani on skandinaavisessa tyypissä, jolle ominaista on ryss-look, keskisininen hopeinen turkki ja kauniin syvän vihreät silmät. Näihin rakastuin venäjänsinisessä vuonna 2002 ja se rakkaus on pysynyt koko ajan sydämessä - venäjänsininen on sydämen asia.

Kasvatusnaaraamme on Graymalkin’s Yearning Ofelialta 'Nano'. Nano tuli perheeseemme joulun alla 2005 Ruotsista. Nanon tyttärellä Myyllä on ollut myös yksi pentue mutta Myy on nyt kastroitu. Sijoituksessa Hannan luona asuu Susanssin Tiger that Purrs 'Tikru'. Perheemme kaksi muuta kissaa Watti ja Milli ovat kastraatteja, eikä niillä ole jälkeläisiä.

Olen vuodesta 2003 toiminut aktiivisesti rotuyhdistyksen hallituksessa, hallitustoiminnasta jättäydyn kuitenkin ajanpuutteen vuoksi vuoden 2006 lopussa. Lisäksi kissaharrastukseen ovat kuluneet myös kissanäyttelyt. Näyttelyissä käyn ensisijaisesti kolmesta syystä. Tärkein syy on se, että haluan tehdä rotuamme tunnetuksi ja kertoa siitä näyttelyissä käyville ihmisille. Toiseksi haluan tavata muita venäjänsinisten omistajia ja kasvattajia ja ihastella heidän kissojaan sekä vaihtaa kuulumisia ja keskustella rodusta. Ja kolmanneksi, on mielenkiintoista saada tuomarin mielipide omasta kissasta. Varmasti mielenkiintoisemmaksi tulevat näyttelyt tekee se, jos saan mukaani jonkun kasvateistani. Näyttelyt ovat kuitenkin vain pieni osa harrastustani; käydään niin kauan kuin se on molemmille mukavaa; kissalle ja omistajalle.

Kissaharrastus on poikinut myös uuden harrastuksen sekä minulle että Anssille. Se on valokuvaus. Aluksi miä otin pääasiassa kissakuvat mutta vuonna 2008 Anssikin innostui ottamaan kuvia kissoistamme ja tietenkin kaikista niistä kissoista, joiden kotona olemme vierailleet tai nähneet näyttelyissä. Tuoreimpia otoksia on aina nähtävillä Galleriassa.

Susanna ja Susanssin Blue Miracle 'Myy'

FIN*Susanssin kissalan elämä ei juurikaan poikkea tavallisen kissan omistajan elämästä. Meillä kissat ovat ennen kaikkea lemmikkejä, perheenjäseniä, joiden kanssa touhutessa unohtaa kaiken muun. Kasvatustoiminta tulee olemaan varsin pienimuotoista ja haluamme nautti pennuista ja löytää niille kodin, jossa niitä arvostetaan ja niiden kanssa vietetään paljon aikaa. Jos haluat tietää enemmän kissoistamme, rodusta tai vaikkapa tulevista pennuista ota yhteyttä minuun sähköpostilla

tai puhelimella 050 41 339 32 (parhaiten minut tavoittaa puhelimitse iltaisin ja viikonloppuisin).

 

 
© 2006 FIN* SUSANSSIN venäjänsiniset